Pensionari. Imagine simbol

Pensionarii au explodat! Dau în judecată Guvernul României!

1242
Seniorii României sunt supărați foc, motiv pentru care organizațiile pensionarilor vor să dea în judecată Guvernul acuzându-l că nu respectă angajamentele și nici legea.

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Tensiuni mari în societatea românească, din pricina faptului că Guvernul României nu mărește pensiile cu 40%.

Din acest motiv, organizațiile pensionatorilor din România intenționează să dea în judecată Guvernul României pentru nerespectarea legii și a angajamentelor.

În acest demers s-au angajat Federația Națională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România și Federația Națională ”Unirea” a Pensionarilor din România. Aceștia vor să dea Guvernul în judecată pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 127/2019 privind majorarea punctului de pensie cu 40%.

Pensionarii spun că au informații importante referitoare la posibilitățile de finanțare pentru susținerea majorărilor, dar și la intențiile Guvernului de a nu aplica prevederile Legii. Motivul l-ar reprezenta folosirea resurselor financiare în alte scopuri.

”Următorul pas va fi ieșirea în Piața Victoriei și pichetarea prefecturilor în toate județele”, conchide mesajul organizațiilor.

Reamintim că, ieri, în timpul unei conferințe de presă a Ministrului Muncii, Violeta Alexandru, a avut loc un incident, după ce un pensionar a intrat în fața jurnaliștilor și a ministrului strigând că dorește să i se mărească pensia. Bătrânul a amenințat ministrul și a jignit alte persoane prezente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1242
Tagurile:
Judecată, Pensionari, Guvernul român
Отопление

Vești bune pentru bucureșteni: gata cu frigul din case!

9
Locuitorii Capitalei pot răsufla ușurați că nu mai este cazul să își pună o haină mai groasă pe ei când stau în apartamente: încep probele la cald pentru consumatori. Când începe furnizarea căldurii.

BUCUREȘTI, 21 oct – Sputnik. Zilele reci de toamnă au făcut ca bucureștenii să fie nevoiți să se îmbrace mai gros chiar și în casă. Termoenergetica anunță că, începând de astăzi, 21 octombrie 2020, încep probele la cald pentru consumatorii din municipiul București, mai ales că în ultimele zile s-au înregistrat temperaturi tot mai scăzute.

Agentul termic va fi furnizat după trei nopţi consecutive cu temperaturi de cel mult 10 grade Celsius.

Furnizarea agentului termic pentru încălzire se realizează după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20.00- 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici, informează antena3.ro.

Probele la cald se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire.

Reprezentanții Termoenergetica reamintesc bucureștenilor că instituția a început furnizarea căldurii la cerere spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii care au solicitat acest lucru.

De asemenea, asociaţiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura Companiei Municipale
Termoenergetica București – CMTEB - din str. Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector sau prin e-mail la adresa relatii@cmteb.ro.

9
Tagurile:
București, Căldură
Tematic
Compensațiile pentru căldură în sezonul 2019-2020: Procedura solicitării
Angela Gonţa: "Fără lumină, fără căldură, fără bărbat..."

Загрузка...
Raed Arafat

Arafat anunță probleme mari în Sănătate, în zilele următoare

22
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că în următoarea perioadă, sistemul medical se va confrunta cu una dintre cele mai mari probleme: cea a resursei umane.

BUCUREȘTI, 21 oct – Sputnik. Pandemia de coronavirus nu este unica problemă cu care se confruntă sistemul de sănătate din România.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că în următoarea perioadă sistemul medical se va confrunta cu problema resursei umane.

”Impactul pe resursa umană, o oboseală în plus, o suprasolicitare, acesta este momentul în care suntem. Cred că în următoarele patru-șase săptămâni cam asta va fi situația și poate va fi și mai greu în următoarele zile”, a avertizat Raed Arafat.

Acesta a subliniat că nu doar personalul sanitar din România se confruntă cu problema în cauză, ci și alte țări. În acest sens, a dat exemplul Belgiei, Olandei și Franței.

Arafat a explicat că, zilnic, în București, sunt sute de cazuri de persoane nou infectate cu coronavirus și a subliniat că aproximativ 5 la sută din cazuri este posibil ca în următoarele zece zile să aibă nevoie de terapie intensivă, iar 20-30% e posibil să aibă nevoie de oxigen și de terapie intermediară.

El a spus că Spitalul Malaxa din București va fi transformat în spital COVID și astfel se vor face locuri nu numai de terapie intensivă, ci și intermediară.

Și în alte spitale din București se caută soluții de suplimentare de locuri, pentru că în Unitățile Primiri Urgențe stau pacienți care nu au locuri de internare.

22
Tagurile:
Sănătate, Raed Arafat
Tematic
Arafat: Noi restricții ca în Starea de Urgență în România
Precizare: ”Aviz amatori de pupincurisme, nu Arafat a făcut”
Revelion 2021: Arafat avertizează că nu va fi ca în alți ani

Загрузка...