Кинозал

Festivalul de film “Aripi”, regal cinematografic la București

67
(reînnoit 21:24 03.07.2020)
Centrul Rus de Știință și Cultură din București, în parteneriat cu ARTVIVA România, a pregătit un festival de film la care au luat parte producători de scurt metraje din Rusia, România și alte patru state.

BUCUREȘTI, 3 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Regal de filme la București, în perioada următoare, mulțumită Centrului Rus de Știință și Cultură de la București și ARTVIVA România, care au pregătit un festival de film.

La acest proiect au participat producătorii de scurt metraje din România, Azerbaijan, Kazahstan, Republica Moldova, Rusia și Belarus.

Deschiderea oficială va fi luni, 6 iulie 2020, la ora 17.00. Accesul se face doar pe baza înscrierilor.

Pentru aceasta va trebui să accesați link-ul în dreptul fiecărei zile 6 Iulie, 7 Iulie, 8 Iulie, 9 Iulie și să completați formularul pentru a rezerva locul. În cazul în care nu reușiți să vizionați un anumit film, Centrul Rus pentru Știință și Cultură de la București vă asigură că îl poate reda din nou la cererea  publicului.

Locurile în sală sunt în număr de 20 pentru fiecare zi de proiecție.

Vă așteptăm să vă înscrieți și să fiți alături de noi la acest eveniment cultural, transmite Centrul Rus pentru Știință și Cultură de la București.

Festivalul are loc la Centrul Rus de Știință și Cultură din București, aflat la adresa din Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 50. Premiera este luni, 06.07.2020 la ora 17:00. Din cauza numărului limitat de locuri, participanții sunt rugați să se prezinte în ziua pentru care au făcut rezervarea.

Conform regulilor impuse de Guvernul României, legate de desfășurarea evenimentelor în spațiile închise, trebuie să aveți asupra dumneavoastră mască și mănuși, transmite Centrul Rus pentru Știință și Cultură de la București.

67
Тема:
Relațiile româno-ruse (279)
Tematic
Festivalul Aripi și filmele rusești: „Unul este foarte cunoscut” - Natalia Muzhennikova
Deschiderea festivalului de film rus "Kinotavr" din Soci
Săptămâna filmului rus în România: programul evenimentului
Mokrițkaia, producător de film rus: ”Toată stima pentru cinematografia românească”
Liviu Pop

Pop: ”Presiunea va fi foarte mare pe profesori”

9
(reînnoit 13:58 11.05.2021)
Fostul ministru al Educației a comantat, exclusiv pentru Agenția de Presă Sputnik, afirmația actualului demnitar de la Învățământ, Sorin Cîmpeanu, referitoare la recuperarea materiei în anul școlar viitor. Pop spune că ar trebui să se facă predarea modulară.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit din nou despre felul în care se va face recuperarea materiei, în condițiile în care deja elevii participă la orele remediale.

Școlarii au putut participa, fizic, la aceste ore remediale, indiferent de clasă și indiferent de scenariu.

Pierderile, însă, sunt mai mari decât ceea ce se poate recupera într-un timp scurt, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.

”Cei de clasele care nu sunt terminale au șansa terminării acestui program la inițiativa Ministerului Educației pe întreg anul școlar viitor. Din păcate, cei care sunt în clase terminale nu au această șansă”, a spus Cîmpeanu la antena3.ro.

Cum se va putea recupera această materie? Iată întrebarea la care a dat un răspuns, exclusiv pentru Agenția de Presă Sputnik, fostul ministru al Educației, profesorul Liviu Marian Pop.

Acesta a explicat că, la clasa a IX-a, copiii trebuie să intre cu alte conținuturi și că neavând predate toate conținuturile din clasa a VIII-a va fi un efort suplimentar și din partea elevilor și din partea profesorilor.

”Ca profesor în învățământul preuniversitar pot spune că nu e greu, e foarte greu de recuperat toate carențele dintr-un an de predare. Presiunea va fi foarte mare pe profesori și eu cred că e un moment ăn care putem adapta și curriculum național și toate programele școlare și ssă intrăm cu o modulare a acestora în așa fel încât, la fel în unele universități, să se poată preda modular disciplinele”, a declarat Liviu Marian Pop.

Predarea modulară înseamnă, practic, să predai anumite conținuturi fără să fie nevoie să faci apel la cele deja predate, existând o legătură puternică între ele, astfel încât lipsa unei verigi să determine o neînțelegere a materiei predată ulterior.

Ne putem aștepta ca din toamnă să avem o altă perspectivă asupra predării? S-ar putea implica Ministerul Educației pe parcursul verii?

Pop spune că Ministerul Educației are programul CRED pe care l-a semnat și finanțat în perioada în care a fost ministru, în anul 2017, prin care nu mai puțin de 55.000 de profesori sunt formați.

Este vorba despre profesori de la primar și gimnazial.

”Sunt convins că Ministerul are resurse financiare și pentur dezvoltarea altor programe de formare. Pe lângă programul de formare a profesorilor este obligatoriu o regândire a programelor școlare și, în special, învățământul liceal”, a punctat Liviu Pop.
9
Tagurile:
Profesori, Liviu Pop
Tematic
”Amice, ești idiot!” – reacția unui cunoscut scriitor la inițiativa ministrului Liviu Pop
Liviu Pop: ”Am votat în cadrul Comisiei, în unanimitate, câteva modificări la LEN”
Liviu Pop, adevărul despre "baronii manualelor"

Загрузка...
Secția terapie intensivă a unui spital din București

Coronavirus în România, 11 mai: situația la zi

29
Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică informează care este situația infectărilor cu noul coronavirus pe teritoriul României până astăzi, 11 mai 2021.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Autoritățile precizează că, până astăzi, 11 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.067.887 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 1.017.047 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.156 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 29.135 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat

În ultimele 24 de ore, de ieri dimineață de la ora 10.00 i până astăzi, la aceeași oră, au fost raportate 101 decese - 54 bărbați și 47 femei, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dolj, Galați, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 24 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 29 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 36 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

Mjoritatea deceselor înregistrate – 88 - sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 8 pacienți decedați nu prezentat comorbidități, iar pentru 5 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.181. Dintre acestea, 919 sunt internate la Anestezie Terapie Intensivă.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.541.145 de teste RT-PCR și 983.239 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 23.023 de teste RT-PCR - 12.769 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.254 la cerere - și 13.172 de teste rapide antigenice.

29

Загрузка...