Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Pensii 2020: ministrul Finanțelor a făcut anunțul legat de majorare

266
(reînnoit 10:13 03.07.2020)
Florin Cîțu a declarat că Guvernul poate opera o singură majorare a veniturilor seniorilor în acest an, iar aceasta este de numai 10 procente, nu de 40, care ar crea un dezastru pentru România.

BUCUREȘTI, 3 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministrul Finanțelor Publice a vorbit despre majorările de venituri pentru vârstnici, dar, din păcate pentru aceștia, veștile nu sunt dintre cele mai bune.

Motivul îl reprezintă faptul că majorarea pensiilor va putea fi făcută numai cu 10 procente, nu cu 40, care ar însemna ”un dezastru pentru România în această perioadă de criză economică globală”.

În opinia sa, majorarea cu 10 procente a pensiilor reprezintă ”o datorie morală” și a subliniat că atât se poate face la momentul de față. O majorare cu 40 de procente a pensiilor ar însemna ca România să fie izolată în fața investitorilor străini și o destabilizare a finanțelor publice din țara noastră.

”Este un cost mult prea mare, pe care nu putem să-l ducem”, a spus Cîțu.

Ministrul Finanţelor a susţinut că Guvernul va găsi o soluţie politică pentru a nu încălca legislaţia prin majorarea cu doar 10% a pensiilor de la 1 septembrie, în contextul în care legea prevede majorarea pensiilor cu 40%, iar PSD are majoritate în Parlament, informează dcbusiness.ro.

Demnitarul a susținut că a fost mai greu să găsească resursele pentru a crește pensiile chiar și cu 10 procente și că este un efort bugetar important într-un an în care este nevoie de investiții și de creșterea capacității de producție a economiei.

Cîțu a subliniat că, în timp cee vorbește de creșterea pensiilor, sunt zeci de mii, sute de mii de români care au fost în şomaj tehnic, un milion de oameni au fost în şomaj tehnic, şi acolo este un efort bugetar, pentru că s-aplătit pe de o parte şomajul tehnic. De asemenea, ca să îi ajute pe acești români să se întoarcă la locul de muncă, Guvernul are un program prin care plătește 41,5% din salariu, a mai precizat Florin Cîţu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

266
Tagurile:
Ministrul Finanțelor, Pensii
Tematic
Cristache: ”Tot vorbim de tablete lipsă și voi vă lăfăiți în pensii de mii de euro?”
Pensii 2020: Violeta Alexandru, promisiuni de măriri
Pensii 2020: acesta este modul de calcul pentru limita de vârstă

An școlar 2020-2021: Tătaru - formula de calcul a scenariilor de reluare a cursurilor

179
Ministrul Sănătății a precizat că își asumă greșeala datelor stabilite de comisia de specialiști privind cele trei scenarii care vizează desfășurarea anului școlar și transmise de Iohannis.

BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit public cu o serie de explicații după ce, anterior, prezentase date eronate în legătură cu formula de calcul pe baza căreia sunt stabilite cele trei scenarii care vizează derularea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie 2020.

Este vorba despre cele trei scenarii – verde, galben și roșu, iar Administrația Prezidențială a precizat care este criteriul epidemiologic în funcție de care colile se vor încadra în scenariile verde, galben au roșu.

Astfel, criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile respective este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum comunicase inițial Klaus Iohannis.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit cu explicații în acest caz. El spune că toate scenariile sunt lucrate într-o comisie de specialiști de la Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică.

”Evaluarea, pregătirea acestor scenarii, precum și datele au fost transmise eronat către Președinție și atunci vina este a noastră”, a declarat Tătaru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

179
Tagurile:
Nelu Tătaru, școală

Загрузка...
A la terrasse d'un café

Cea mai tonifiantă cafea de vară

68
Având o textură similară cu berea și fiind preparată la rece, cafeaua nitro este populară în lunile de vară. Un specialist în cafea a relatat pentru Sputnik despre beneficiile acestei băuturi, dar a oferit și cazuri în care ar trebui evitată.

Într-un interviu pentru Sputnik, bloggerul Olga Ignatieva, specializată pe cafea, a explicat diferențele dintre cafeaua clasică și cea cu nitro, pe care mulți fani ai băuturii o aleg în timpul verii.

Astfel, principala caracteristică a cafelei nitro este faptul că este servită refrigerată. Odată ce este infuzată la rece, este îmbogățită cu azot, folosind echipamente de răcire utilizate în industria berii. Bulele mici îi conferă o textură de catifea.

„În loc de o cafea neagră, avem o băutură care seamănă cu o bere brună. Când este turnată într-un pahar, în interior apare puțină „spumă”. Azotul îi oferă și dulceață și un gust cremos".

Un dezavantaj semnificativ

Foarte bogată în cofeină, acest tip de cafea are un dezavantaj, în special pentru persoanele cu un sistem nervos slab sau pentru cei care suferă de probleme cardiace.

„Dacă beți 200 de mililitri de cafea nitro, aceasta va influența puternic sistemul nervos. Nu trebuie băută seara, întrucât există riscul să nu puteți dormi. Dimineața, ar trebui să vă limitați la o porție mică”.

Ea adaugă că conținutul de cofeină poate duce la reacții adverse, cum ar fi anxietatea, durerile de cap și tensiunea arterială ridicată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

68
Tagurile:
vară, Cafea

Загрузка...