Klaus Iohannis

Mesajul lui Iohannis către copii de 1 Iunie

132
Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj video cu ocazia Zilei de 1 Iunie în care le vorbește copiilor despre pericolul coronavirusului

BUCUREȘTI, 1 iun - Sputnik, Marius Holdean. Mesajul video prezidențial către copii cu ocazia Zilei de 1 Iunie a fost postat pe pagina Administrației Prezidențiale

”Dragi copii, anul acesta sărbătorim 1 Iunie în condiții neobișnuite, întrucât trebuie să facem față cu toții, de la mic la mare, luptei cu virusul care ne poate pune sănătatea în pericol. Știu cât de greu v-a fost în aceste luni, departe de colegi, de prieteni, de activitățile pe care le făceați zilnic cu plăcere”, spune Iohannis în mesajul său.

Iohannis le mai transmite aprecierea sa copiilor pentru că au făcut eforturi extraordinare și s-au adaptat școlii online, înțelegând astfel că educația rămâne la fel de importantă în tot acest timp.

”Vă mulțumesc pentru că ați fost înțelegători și că i-ați protejat pe cei dragi, pe părinți și mai ales pe bunici, care sunt cei mai vulnerabili în fața bolii”, mai spune președintele.

El le-a urat succes celor care vor susține examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat și le-a transmis încrederea sa că aceste încercări îi vor face mai puternici.

”Prin respectarea regulilor sanitare, fiți aliații mei în această luptă împotriva virusului și vă asigur că împreună vom depăși cu bine această perioadă! La mulți ani cu multe bucurii!”, își încheie președintele mesajul video către sărbătoriții de astăzi.

132
Tagurile:
Mesaj, Klaus Iohannis
Militar român pe o stradă din București

Pandemia, în fază periculoasă! Posibilă revenire la restricții: ”poate fi singura opțiune”

343
Oficial OMS: ”toți dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală - nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune”

BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik, Evan Răutu. Creştere record a numărului de cazuri de coronavirus la nivel global – asta arată cifrele transmise și raportate de OMS.

Astfel, ieri seară se raportau peste 230.000 de cazuri în ultimele 24 de ore, cele mai mari creşteri fiind în SUA, Brazilia, India şi Africa de Sud, cu un ritm constant al deceselor de circa 5.000 pe zi la nivel global.

Potrivit unui raport OMS publicat ieri, cazurile de coronavirus se apropiau de 13 milioane la nivel global, ceea ce ar putea însemna un nou val.

Mai mult, OMS consideră că, în țările unde numărul cazurilor de coronavirus a crescut semnificativ, ar trebui introduse noi restricții și chiar ”Guvernele ar trebui să se pregătească pentru revenirea la carantină”, transmite Antena 3, constatând că ”și România se găsește într-o situație deloc favorabilă”.

Michael Ryan, directorul OMS pentru programul de urgențe, arată că ”Multe state reușesc să gestioneze focarele și creșterile prin carantinarea unor zone geografice limitate, a unor mici regiuni, pentru a ține sub control răspândirea bolii” – transmite Digi24

”Cred că este o chestiune de amploare - statele pot și ar trebui să țină sub control boala prin aceste măsuri”, spune Ryan, care atrage atenția că ”toți dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală - nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune”.

Reprezentantul României la OMS, prof.dr. Alexandru Rafila, consideră că ”evoluția numărului de cazuri ar putea înregistra o creștere, dacă nu vom schimba abordarea (…) să dăm încredere oamenilor că dacă reușesc să respecte acele câteva măsuri, lucrurile pot intra în normal”.

În privința evoluției numărului de cazuri, Rafila a declarat, la Digi 24, că ”important este trendul - trebuie să avem o perioadă de 1-2 săptămâni ca să putem spune că pandemia se află într-o anumită fază a evoluției - așa cum am ajuns foarte rapid de la 400 la 700 de cazuri în câteva zile, sigur că se poate ajunge și la cifre mai mari”.

”Trendul descrescător să știți că nu vine de la sine, am auzit și teorii - "oricum în 2-3 săptămâni începe să scadă transmiterea", dar nu există motivație științifică care să reflecte acest lucru”, a spus declarat Alexandru Rafila.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

343
Tagurile:
Restricții, COVID-19, OMS, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Litoral 2020: Tătaru, anunțul momentului despre noi focare de coronavirus
Un medic, despre efectul coronavirusului asupra memoriei
România, în linia întâi la nivel mondial în lupta contra coronavirusului
Coronavirusul lovește în Parlamentul României: un senator este infectat!

Загрузка...
Iulian Cristache

Cristache, către profesori: ”Schimbarea trebuie înceapă cu dumneavoastră”

77
(reînnoit 16:59 12.07.2020)
Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți se declară nedumerit de faptul că profesorii preferă să își discute nemulțumirile și să își prezinte ideile legate de sistemul de educație în circuit închis, în mediul online.

BUCUREȘTI, 12 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți spune că pe pagina sa de Facebook s-a creat o adevărată rețea de comunicare la tot ceea ce înseamnă educație.

Astfel, părinți, profesori și elevi, cu toții au idei, păreri pro și contra, adică, mai pe scurt spus, cu toții știu ce trebuie făcut pentru binele sistemului de învățământ din România.

Însă, Cristache se arată nedumerit de faptul că, deși toți profesorii știu despre lacunele sistemului, ce trebuie făcut pentru a ieși din această stare de mediocritate, situația rămâne albastră.

Dascălii își spun ideile doar pe rețea, nu le pun în practică în sala de curs, consiliu profesoral, comisii de specialitate sau Consiliu de Administrație.

”Vedeti dumneavoastră, doamnelor și domnilor profesori? Schimbarea trebuie să înceapă, în primul rând, cu dumneavoastră. Nu mai acceptați compromisurile, nu mai acceptați presiunile care au efecte negative, nu mai acceptați intervențiile părinților, fără o justificare bazată pe adevăr, nu mai acceptați ceea ce nu e conform. E așa de greu?”, le-a transmis Cristache.

Acesta recunoaște că și părinții trebuie să ”umble” la mentalitate, la principii și alte asemenea, însă, dacă profesorii vor acționa în sensul menționat mai sus, lucrurile se vor așeza pe o fundație sănătoasă.
Cristache a adăugat că puterea este tot în mâinile profesorilor, indiferent de legislatie, clasa politică și alte interferente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

77
Tagurile:
schimbare, Profesori, Iulian Cristache

Загрузка...
Klaus Iohannis și Mark Rutte

Olanda poate bloca milioanele la care visează Orban și Iohannis

0
Premierul Olandei Mark Rutte nu dă înapoi în privința condițiilor pe care le cere pentru a accepta planul de redresare europeană, iar acest lucru poate însemna adio de la fondurile de milioane de euro la care visează Orban și Iohannis

BRUXELLES, 13 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Premierul Olandei Mark Rutte olandez vrea să aibă ultimul cuvânt de spus în privința căror țări merită ajutor de la UE, arată Financial Times care crede că opoziția lui la planul de redresare va afecta recuperarea economiei europene.

De altfel, tandemul Iohannis-Orban și-a bazat o bună parte din promisiunile de recuperare economică a României pe promisiunea unor fonduri europene care însă s-ar putea dovedi iluzorii.

Liderii UE se vor reuni la Bruxelles săptămâna aceasta pentru a încerca să ajungă la un acord în privința fondului de redresare propus de 750 de miliarde de euro, finanțat prin datorie generată în comun, menit să amortizeze daunele provocate economiilor lor de coronavirus.

Pentru a ajuta Europa să treacă de o astfel de criză, orice fond de redresare trebuie să fie suficient de mare pentru a avea un impact macroeconomic real. Trebuie să fie re-distributiv pentru a-i conferi un avantaj financiar față de piețele datoriilor ori fondurile UE de salvare deja existente, iar banii vor trebui distribuiți rapid.

Propunerea Comisiei Europene, care pleacă de la un acord între Paris și Berlin, surpriza fiind faptul că Germania a recunoscut circumstanțele excepționale ale acestui șoc sanitar și a ieșit din politica ei de austeritate tradițională, sprijinind acest plan.

Există însă cele patru țări ”frugale”, Olanda, Suedia, Austria și Danemarca, care opun rezistență planului în forma în care a fost propus și care nu acceptă acordarea banilor sub formă de subvenții, în loc de împrumuturi, și vor ca oricărui ajutor să-i fie atașate condiții stricte și verificări la sânge, arată articolul citat.

Liderul informal al celor patru state este premierul Olandei Mark Rutte, care nu vrea solidaritate europeană cu un asemenea cost, dar condiționarea planului de redresare europeană de reforme impuse din exterior ar fi o greșeală costisitoare de pe urma căreia toți europenii ar avea de pierdut, mai observă Financial Times.

Italia și Ungaria au fost țările care au atras deja atenția că nu vor accepta planul european în orice condiții, Italia indicând că va refuza condiționările economice înjositoare, iar Ungaria că nu va accepta introducerea speculativului ”stat de drept” în ecuație, o formulă folosită de Bruxelles împotriva unor țări ca Ungaria și Polonia care și-au afirmat o politică independentă în ultimii ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
UE, Ajutor, Olanda

Загрузка...