Aproximativ 160 de lucrători sezonieri români pe Aeroportul din Hahn, Germania

Iunie 2020: reguli stricte în avion și aeroport. Ce trebuie facem

551
(reînnoit 13:36 31.05.2020)
Românii care doresc să plece cu avionul spre destinațiile preferate mai au de așteptat două săptămâni până vor putea face asta, însă trebuie să știe că vor avea de respectat câteva reguli.

BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik, Georgiana Arsene.  Călătoria cu avionul nu va mai fi ca înainte de începerea pandemiei de COVID-19. Și aceasta pentru că regulile s-au schimbat, iar pasagerii trebuie să le cunoască pentru a nu avea probleme.

Astfel, înainte de a pleca spre aeroport, trebuie să vă asigurați că starea dumneavoastră de sănătate este una bună. Deci, dacă aveți febră, tușiți, respirați cu greutate, rămâneți acasă pentru siguranța personală și a celorlalți pasageri.

Ca să descurajeze prezentarea la aeroport în asemenea situații, companiile aeriene au fost sfătuite să ofere pasagerilor o facilitate specială.

În momentul în care veți face check-in-ul online, dar nu mai devreme de 24 ore înainte de zbor, vi se poate cere să completați și o Declarație de sănătate.

Prin aceasta, pasagerii acceptă să anunțe reprezentanții companiei și să nu se prezentați la aeroport în caz că sunteți în una din cele 4 situații: au fost diagnosticați cu COVID 19 oricând în ultimele 14 zile înainte de data zborului, au avut simptome care indică o posibilă infectare cu coronavirus, febră, tuse, dificultăți de respirație, pierderea mirosului, în ultimele 8 zile dinaintea zborului, au avut un contact apropiat - distanță mai mică de 1.5 metri, mai mult de 15 minute - în ultimele 14 zile cu o persoană diagnosticată cu COVID 19 sau li s-a cerut, de autorități să rămână în carantină pe o perioadă care include data zborului.

Sosirea la aeroport se va face la ora recomandată, adică nici mai devreme și, evident, nici mai târziu.

Doar pasagerii care au bilet pot pătrunde în aeroport, iar însoțitorii sunt permiși numai pentru cei care au nevoie de susținere.

Distanța pe care trebuie să o păstreze pasagerii față de ceilalți călători este de 1,5 metri. Aceștia sunt sfătuiți să se spele cât mai des pe mâini, să strănute în pliul cotului, să evite să atingă uprafețele.

Se recomandă evitarea folosirii și atingerii spațiilor comune, cum ar fi toalete, balustrade, scări rulante, mese de servire, informează antena3.ro.

Pe toată durata călătoriei este obligatorie purtarea măștii, care trebuie schimbată la un interval de 3-4 ore. Aceasta va fi înlăturată doar la filtrul de securitate și controlul de vamă.

Este important ca pasagerii să accepte să li se verifice temperatura. Prin această măsură, se dorește identificarea pasagerilor cu temperatura corporală mai mare de 38 grade Celsius. Dacă un pasager este în această situație, va trebui să urmeze procedurile solicitate de autorități. Vor fi amenajate la aeroporturi niște separeuri unde va continua investigația medicală făcută pe persoane de specialitate. Îmbarcarea poate fi refuzată dacă pasagerii nu acceptă măsurile impuse.

Pentru bagaje, acolo unde există, trebuie folosit punctul de lăsat bagaje fără operator. Se recomandă cât mai puține bagaje de mână

La urcarea în avion, echipajul de bord va distribui șervețele dezinfectante. După fiecare cursă, scaunele, toaletele, compartimentele de bagaje, adică tot ceea ce ar putea atinge pasagerii trebuie dezinfectat riguros.

Mâncarea va fi limitată la bord, adică va mai există doar pe cursele lungi. Va fi sigilată, la fel și băuturile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

551
Tagurile:
reguli, Aeroport, Avion
Tematic
Un avion plin de pasageri - pe punctul de a fi doborât - Video
Avion cu 172 de pasageri la bord - în pericol la loviturile israeliene asupra Damascului
Incident în aeroportul Otopeni – sute de pasageri afectați
Poliția română

Migranți sirieni de negăsit: au fugit dintr-un centru de carantină din Turnu Severin

56
(reînnoit 17:54 10.08.2020)
La fel ca și în Italia, și în România șase migranți sirieni au fugit dintr-un centru de carantină din Drobeta Turnu Severin.

BUCUREȘTI, 10 aug - Sputnik. Migranții care fug din centrele de carantină au devenit o problemă în Italia, autoritățile temându-se să nu răspândească infecția cu coronavirus. Dar o situație similară s-a petrecut și în România, la Drobeta Turnu Severin, unde șase sirieni au fugit din centru și sunt de negăsit.

Migranţii au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi în data de 2 august, când încercau să intre ilegal din Serbia în România și au fost duşi într-un centru de carantină din Drobeta Turnu Severin. Ei ar fi trebuit să stea 14 zile în izolare, sub paza poliţiştilor locali, dar ulterior au fugit din centru și sunt dispăruți de trei zile, în ciuda eforturilor a zeci de poliţişti şi jandarmi care îi caută.

De menționat că niciunul din acești migranți nu a fost testat pentru SARS-CoV2.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Andreea Rădoi, declară că polițiştii locali care aveau misiunea să-i păzească sunt cercetaţi penal pentru neglijenţă în serviciu.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, Corina Moraru, susține că migranții au vârste între 18 și 40 de ani și că acestora li s-a făcut triajul epidemiologic.

Deoarece au venit din Serbia, cei șase sirieni trebuiau să stea în izolare 14 zile chiar dacă nu prezentau nicio fel de simptome și nu aveau febră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

56
Tagurile:
carantină, sirieni
Tematic
Marea Britanie ar putea reintra în carantină - ministrul britanic al Sănătății
Firmă din Germania cu sute de angajați români, în carantină
Românii din UK: de azi intră în carantină aceste zone din Marea Britanie
Lista țărilor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină și izolare
Alertă media: primul județ care ar intra în carantină! Măsuri confirmate de Prefectură
De azi, noua listă a ”zonei galbene” - toți care vin de acolo stau 14 zile în CARANTINĂ
PSD, propunere inteligentă în cazul legii pentru ”izolare și carantină”! De nerefuzat!
Italia, în pericol! Migranții fug din centrele de carantină

Загрузка...
Azotat de amoniu

La Galați au fost găsite 35 tone de azotat de amoniu, substanța care a explodat în Beirut

199
(reînnoit 16:00 10.08.2020)
35 de tone de azotat de amoniu, substanța care a provocat deflagrația de la Beirut, au fost descoperite de poliție la Galați, materialul fiind depozitat în condiții periculoase.

BUCUREȘTI, 10 aug - Sputnik. Poliția Română a anunțat că polițiștii au găsit 35 de tone de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii, în sediul unei firme din județul Galați, iar administratorul societății este cercetat pentru trafic de produse și substanțe toxice.

Substanța este foarte periculoasă, ea provocând explozia tragică de la Beirut. În România, în 2004, a avut loc o explozie la Mihăilești, din 2004 din cauza unui camion care a sărit în aer și care conținea 20 de tone de azotat de amoniu. Prin comparație, explozia din Beirut a fost declanșată de depozitarea improprie a unei cantități de peste 2.700 de tone de azotat de amoniu.

Potrivit informării făcute de Poliție, pe 7 august, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Galați au efectuat un control la punctul de lucru, din localitatea Vlădești, al unei societăți comerciale unde au fost descoperite 2 kilograme de insecticid, produs clasificat „foarte toxic”, deținută ilegal și 73 litri de produse de protecția plantelor, expirate, față de care administratorul societății nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată. De asemenea, polițiștii au găsit 35.000 de kilograme de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii.

„Acum, administratorul societății este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de produse și substanțe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

199
Tagurile:
Beirut, Galați

Загрузка...
Explozie

O explozie în Baltimore, SUA, a distrus mai multe locuințe și a făcut cel puțin o victimă

0
(reînnoit 18:56 10.08.2020)
O explozie puternică a avut loc astăzi în Baltimore, SUA, provocând distrugerea mai multor case și cel puțin un deces.

BRUXELLES, 10 aug - Sputnik. În explozia din Baltimore trei persoane au fost rănite grav, iar alte cinci au fost prinse sub dărâmături. Există deja cel puțin un deces provocat de deflagrație, iar fotografiile de la faţa locului care au ajuns în spaţiul public arată distrugerile în urma exploziei şi pe pompierii care caută victime printre moloz.

Echipele de intervenţie continuă să caute oameni, a anunțat departamentul de pompieri din Baltimore pe Twitter, adăugând că trei persoane au fost găsite în stare critică.

"Mai multe case au explodat. Cel puţin 5 persoane blocate, printre care şi copii. O alertă de prăbuşire şi de gradul doi a fost emisă", a afirmat departamentul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Explozie
Tematic
Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video
Carnagiu la Teheran - explozie puternică și incendiu! Mulți morți, majoritatea femei
Ce a cauzat cumplita explozie din Beirut – explicație uluitoare!

Загрузка...