Ion Cristoiu

Cristoiu: ”Va începe un jihad al amenzilor și restricțiilor sub şantajul presei mituite”

349
(reînnoit 19:42 18.05.2020)
”Spre deosebire de restul ţărilor europene, măsurile de relansare economică sunt limitate în continuare de restricţii - avem punctul de vedere al partidului carantinei, întruchipat de Cotroceni”.

BUCUREȘTI, 18 mai, Sputnik, Evan Răutu. În ultimele 3 zile, forţele de ordine ”au avut mandat să fie îngăduitoare pentru a crea diversiunea că românii nu respectă restricţiile - s-a pus în scenă ”diversiunea „românii nu respectă restricţiile”, a comentat acum puțin timp Ion Cristoiu.

Celebrul jurnalist arată că menţinerea în vigoare a OUG 68/2020 arată că ”Guvernul a ajuns la concluzia că rămân valabile şi legea adoptată de Parlament şi OUG prin care vineri s-a instituit prima starea de alertă”.

„Legea adoptată de Parlament nu se referă la starea de alertă în general, ci la starea de alertă provocată de coronavirus”, spune Cristoiu, precizând că ”această lege dă dreptul limitării drepturilor omului, a controalelor, obligativităţii purtării măştilor”.

De fapt, Cristoiu consideră că HG de azi - privind declararea stării de alertă - precum și o sumă de măsuri ”stau sub semnul politicii de păstrare aproape a tuturor restricţiilor” și stau sub semnul “guvernării carantinei”.

Jurnalistul spune că, spre deosebire de restul ţărilor europene, ”măsurile de relansare economică sunt limitate în continuare de restricţii”.

În acest sens, ”avem punctul de vedere al partidului carantinei, întruchipat de Cotroceni… Orban nu face parte din acest partid”, spune Cristoiu, care crede că premierul ”îşi dă seama că e nevoie de o relansare a economiei, a consumului”. Sub presiunea Cotroceniului, e posibil ca premierul să păstreze aceste restricţii”.

Soluția jurnalistului: ”Normal ar fi ca Parlamentul să modifice anumite restricţii din Hotărârea Guvernului”.

Ion Cristoiu trage un semnal de alarmă: după cele trei zile în care ”nu s-au dat amenzi dinadins şi s-a rulat diversiunea românii nu respectă restricţiile”, acum va veni ”un val de amenzi ale cărui victime vor fi firmele mici şi mijlocii.”

”Astăzi Ludovic Orban a anunţat că se trece la starea de alertă maximă, contrar a ceea ce se întâmplă în restul Europei probabil că va începe un jihad al amenzilor îndreptate împotriva nu atât a cetăţenilor, cât a firmelor”, spune Cristoiu – ”este un jihad anticonstituţional deoarece are drept scop aducerea la bugetul anemic al statului a unor sume importante din amenzi”.

Previziunea lui Ion Cristoiu tinde spre tragic – ”Amenzile uriaşe vizează firmele - în viziunea lui Ludovic Orban, acestea pot plăti”.

”Aici se vede marea iresponsabilitate - firmele mici şi mijlocii, după ce au fost lovite două luni, vor fi îndoite de amenzi!”, spune Cristoiu, care afirmă că are ”semnale că în Bucureşti toate magazinele sunt împânzite de polițiști care amendează proprietarii, nu clienţii”.

Jurnalistul spune că avem de-a face cu ”o vânătoare de amenzi” și că ”normal ar fi să protesteze”.

Mai mult, cel mai cunoscut jurnalist român spune că ”presa miluită a devenit denunţătoare şi a început să ceară amenzi”, deoarece ”Guvernul are acum sprijin popular pentru sancţiuni”.

Și apropo de aceste fapt și speranța sa că HG vor fi modificate de Parlament, Iona Cristoiu mărturisește: „Nu cred că Parlamentul va avea curaj să umble la anexele Hotărârii de Guvern, să extindă măsurile de relaxare. Parlamentul e deja sub şantaj mediatic”, a spus Ion Cristoiu, transmite Mediafax.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

349
Tagurile:
jihadist, Ion Cristoiu
Tematic
Cristoiu, întrebare cheie: ”Cine are interesul ca România să fie codașa Europei?”
Acum: Cristoiu, confirmat de ultimele date OFICIALE? Sau dovada că testarea e bramburită?
Cristoiu și Mircea Badea: NUCLEARA în scandalul cu Streinu-Cercel - Iohannis implicat!
Cristoiu: CCR și Avocatul Poporului, singurele instituții care nu s-au lăsat șantajate
Cristoiu, fulminant: ”Iohannis e de ridicol absolut, nu reprezintă țara, ci marile puteri”

OMS este interesată de vaccinul rusesc împotriva COVID-19 - Video

9
(reînnoit 09:12 07.07.2020)
Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a arătat interesată de vaccinul rusesc împotriva coronavirusului și aşteaptă rezultatele finale ale testărilor.

Reprezentanţii OMS au menţionată că sunt la curent şi cu testările preparatelor pentru tratarea de COVID-19, dar și a vaccinului împotriva coronavirusului de tip nou.

Testările pe voluntari în Rusia sunt efectuate simultan în câteva instituții. Un vaccin este testat la spitalul militar Burdenko, fiind dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Apărării al Rusiei. Au fost depăşite câteva etape ale testărilor.

Cum decurg experimentele, care este starea participanţilor la testări şi care sunt ţările ce aşteaptă cel mai mult noul vaccin, aflaţi în materialul video realizat de Sputnik.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

9

Загрузка...
Declarații susținute de premierul Ludovic Orban după votarea moțiunii de cenzură

Comisia Europeană, cea mai proastă veste pentru Guvernul PNL trebuie tras la răspundere!

68
„Este un avertisment adresat României şi Bulgariei, care rămân afectate de corupţie şi de sărăcie la mulţi ani după aderarea la Blocul comunitar”

BUCUREȘTI, 7 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Lovitură în plin pentru Guvernul Orban, dar mai ales pentru România! Primirea banilor europeni, pe care se tot laudă Guvernul Orban că îi va aduce, va fi condiționată de ”respectarea normelor statului de drept şi de combaterea corupţiei”, a declarat Věra Jourová, vicepreşedinte al Comisiei Europene, transmite agenţia Reuters.

Condiţiile se referă și la fondurilor europene pentru relansare după pandemie – iar  avertismentul este adresat României și altor state UE.

”Statul de drept trebuie să fie o condiţie pentru distribuirea fondurilor UE”, afirmă Věra Jourová, enumerând printre cerințe un sistem judiciar funcţional  şi ”mecanisme puternice de combatere a corupţiei”.

Vicepreședintele Comisiei Europene şi comisar UE pentru Valori şi Transparenţă a declarat că nu ar vrea să vadă ”blocarea alocării fondurilor, dar trebuie să avem în sistemul nostru juridic unele garanţii că, în cazul în care lucrurile într-adevăr nu merg bine într-un stat membru, atunci banii contribuabililor nu pot fi plătiţi”.

Reuters precizează că declaraţia ”este un avertisment adresat Poloniei şi Ungariei, care au avut dispute cu Uniunea Europeană privind gradul de control guvernamental asupra instanţelor judiciare şi judecătorilor, dar şi României şi Bulgariei, care rămân afectate de corupţie şi de sărăcie la mulţi ani după aderarea la Blocul comunitar”.

Cu alte cuvinte, în condițiile în care PNL Guvernul Orban se comportă iresponsabil:

- atacând instituții fundamentale precum CCR și Avocatul Poporului,

- pune presiune pe Justiție, după cum reclamă asociații ale magistraților,

- europarlamentari și parlamentari PNL fac declarații aberante

- normele stabilite pentru Pandemie conțin încălcări ale drepturilor omului

- activitatea SIIJ  este practic blocată

- CSM nu este luat în seamă

- achizițiile din Pandemie sunt suspicionate de corupție

Ei bine, în acest context, succesul atragerii sumelor vehiculate este garantat… eșec!

Cert este că, dacă Vera Jourova are dreptate, guvernul Orban ar trebui tras la răspundere pentru pierderea banilor!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

68
Tagurile:
Corupție, PNL, Comisia Europeană, Guvernul Orban
Тема:
Activitatea guvernului Ludovic Orban

Загрузка...