Ion Cristoiu

Cristoiu: ”Va începe un jihad al amenzilor și restricțiilor sub şantajul presei mituite”

354
(reînnoit 19:42 18.05.2020)
”Spre deosebire de restul ţărilor europene, măsurile de relansare economică sunt limitate în continuare de restricţii - avem punctul de vedere al partidului carantinei, întruchipat de Cotroceni”.

BUCUREȘTI, 18 mai, Sputnik, Evan Răutu. În ultimele 3 zile, forţele de ordine ”au avut mandat să fie îngăduitoare pentru a crea diversiunea că românii nu respectă restricţiile - s-a pus în scenă ”diversiunea „românii nu respectă restricţiile”, a comentat acum puțin timp Ion Cristoiu.

Celebrul jurnalist arată că menţinerea în vigoare a OUG 68/2020 arată că ”Guvernul a ajuns la concluzia că rămân valabile şi legea adoptată de Parlament şi OUG prin care vineri s-a instituit prima starea de alertă”.

„Legea adoptată de Parlament nu se referă la starea de alertă în general, ci la starea de alertă provocată de coronavirus”, spune Cristoiu, precizând că ”această lege dă dreptul limitării drepturilor omului, a controalelor, obligativităţii purtării măştilor”.

De fapt, Cristoiu consideră că HG de azi - privind declararea stării de alertă - precum și o sumă de măsuri ”stau sub semnul politicii de păstrare aproape a tuturor restricţiilor” și stau sub semnul “guvernării carantinei”.

Jurnalistul spune că, spre deosebire de restul ţărilor europene, ”măsurile de relansare economică sunt limitate în continuare de restricţii”.

În acest sens, ”avem punctul de vedere al partidului carantinei, întruchipat de Cotroceni… Orban nu face parte din acest partid”, spune Cristoiu, care crede că premierul ”îşi dă seama că e nevoie de o relansare a economiei, a consumului”. Sub presiunea Cotroceniului, e posibil ca premierul să păstreze aceste restricţii”.

Soluția jurnalistului: ”Normal ar fi ca Parlamentul să modifice anumite restricţii din Hotărârea Guvernului”.

Ion Cristoiu trage un semnal de alarmă: după cele trei zile în care ”nu s-au dat amenzi dinadins şi s-a rulat diversiunea românii nu respectă restricţiile”, acum va veni ”un val de amenzi ale cărui victime vor fi firmele mici şi mijlocii.”

”Astăzi Ludovic Orban a anunţat că se trece la starea de alertă maximă, contrar a ceea ce se întâmplă în restul Europei probabil că va începe un jihad al amenzilor îndreptate împotriva nu atât a cetăţenilor, cât a firmelor”, spune Cristoiu – ”este un jihad anticonstituţional deoarece are drept scop aducerea la bugetul anemic al statului a unor sume importante din amenzi”.

Previziunea lui Ion Cristoiu tinde spre tragic – ”Amenzile uriaşe vizează firmele - în viziunea lui Ludovic Orban, acestea pot plăti”.

”Aici se vede marea iresponsabilitate - firmele mici şi mijlocii, după ce au fost lovite două luni, vor fi îndoite de amenzi!”, spune Cristoiu, care afirmă că are ”semnale că în Bucureşti toate magazinele sunt împânzite de polițiști care amendează proprietarii, nu clienţii”.

Jurnalistul spune că avem de-a face cu ”o vânătoare de amenzi” și că ”normal ar fi să protesteze”.

Mai mult, cel mai cunoscut jurnalist român spune că ”presa miluită a devenit denunţătoare şi a început să ceară amenzi”, deoarece ”Guvernul are acum sprijin popular pentru sancţiuni”.

Și apropo de aceste fapt și speranța sa că HG vor fi modificate de Parlament, Iona Cristoiu mărturisește: „Nu cred că Parlamentul va avea curaj să umble la anexele Hotărârii de Guvern, să extindă măsurile de relaxare. Parlamentul e deja sub şantaj mediatic”, a spus Ion Cristoiu, transmite Mediafax.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

354
Tagurile:
jihadist, Ion Cristoiu
Tematic
Cristoiu, întrebare cheie: ”Cine are interesul ca România să fie codașa Europei?”
Acum: Cristoiu, confirmat de ultimele date OFICIALE? Sau dovada că testarea e bramburită?
Cristoiu și Mircea Badea: NUCLEARA în scandalul cu Streinu-Cercel - Iohannis implicat!
Cristoiu: CCR și Avocatul Poporului, singurele instituții care nu s-au lăsat șantajate
Cristoiu, fulminant: ”Iohannis e de ridicol absolut, nu reprezintă țara, ci marile puteri”
Bolnavi de COVID internați la spitalul „Marius Nasta” din București

Celebru medic, semnal de alarmă: ne poate paște o epidemie

3
Radu Țincu, șeful secției de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca, avertizează că problema gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei – în care se află și spitalul unde lurează – ar putea duce la apariția unei situații grave de sănătate.

BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik. Scandalul gunoaielor din Sectorul 1 al Municipiului București, care durează deja de săptămâni bune și care pare să nu se mai termine, ducând, la îngroparea zonelor sub munți de gunoaie a ajuns și în atenția medicilor.

Astfel, cunoscutul medic Radu Țincu, șeful Secției de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca din Capitală, unitate medicală situată chiar în Sectorul 1, trage un puternic semnal de alarmă și spune că există riscul declarării urgenței sanitare în Capitală, din pricina rozătoarelor și a gunoaielor.

Potrivit medicului, toate aceste dejeuri menajere care sunt lăsate pe străzi, la temperaturi din ce în ce mai ridicate, vor fermenta și vor fi contaminate de microorganisme.

Acesta spune că microorganismele vor fi preluate de rozătoare sau de animalele străzii și vor putea fi transmise ulterior către oameni. 

”Marile epidemii din istorie au apărut când rozătoarele au fost un vector pentru aceste infecții către populație. Sper să nu ajungem în situația în care să declarăm o urgență sanitară în București”, a atras atenţia medicul Radu Țincu.

Din această dispută existentă între Primăria Sectorului 1 și firma Romprest au de suferit oamenii, care stau cu gunoiul în fața caselor de săptămâni întregi.

Primăria Sectorului 1 și forma de salubritate au fost amendate miercuri de Garda de Mediu București, dar şobolanii se plimbă nestingheriţi pe străzi.

3
Tagurile:
epidemie
Tematic
Avertizare: UK, în pragul unui nou val epidemic din cauza variantei indiene?
Un imunolog a anunțat sfârșitul epidemiei COVID-19 în Rusia
Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată în România de CNSU
Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată de CNSU România

Загрузка...

Efectele vremii în România: oameni și animale evacuate

32
Departamentul pentru Situații de Urgență informează că ploile și vijeliile din ultimele 24 de ore au produs pagube însemnate la nivel național, iar oamenii și-au văzut agoniseala de-o viață afectată de ape. Meteorologii spun căă încă nu scăpăm de vremea rea.

BUCUREȘTI, 20 iun – Spuntik. Ploile și vijeliile care au afectat România în ultimele 24 de ore au făcut pagube însemnate la nivelul României.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență spun că, de ieri, 19 iunie 2021, ora 7.00 și până astăzi, la aceeași oră, s-au înregistrat efecte ale vremii nefavorabile în 36 de localități din 16 județe. Este vorba despre Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea, precum și municipiul București, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 16 case, 85 curți, 9 anexe, 6 subsoluri/beciuri, de pe 6 străzi, precum și pentru degajarea a 17 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 19 autoturisme.

Oameni evacuați sau luați de ape

Totodată, în localitatea Mănăstirea Cașin din județul Bacău s-a intervenit pentru căutarea unui bărbat de aproximativ 65 ani care a fost luat de apă vineri, 18 iunie 2021, după ce podețul pe care se afla s-a rupt.

Căutările au fost suspendate și vor fi reluate astăzi, 20 iunie 2021, iar alte 7 persoane din aceeași localitate sunt în continuare evacuate preventiv din 6 case aflate în pericol de inundație.

În localitatea Nereju din județul Vrancea s-a intervenit pentru salvarea a 12 muncitori care efectuau lucrări în zonă și au fost surprinși de creșterea râului din localitate. Aceștia s-au refugiat într-un vagon remorcă. Echipajele de intervenție au reușit extragerea celor 12 persoane - 9 bărbați și 3 femei - care nu au necesitat îngrijiri medicale.

În localitatea Poiana Sărată din județul Bacău, un autoturism care participa la un concurs de off-road a fost surprins de o viitură pe râul Oituz. În autoturism se aflau 2 persoane, o persoană a reușit să se autosalveze, iar cealaltă a decedat.

În localitatea Piatra Șoimului din județul Neamț, un pod a fost avariat de apă, iar 4 familii, în total 10 persoane sunt izolate rutier și pietonal. Persoanele izolate nu necesită îngrijiri medicale.

Traficul rutier este blocat pe DJ 119/BC datorita unei alunecări de teren, carosabilul fiind surpat pe o lungime de aproximativ 50m, informează Departamentul pentru Situații de Urgență.

Avertizări cod roșu la nivel național

A intrat în vigoare o avertizare meteorologică cod roșu de averse torențiale care vor depăși 35-40 l/mp. Avertizarea este valabilă în data de 20 iunie 2021, în intervalul orar 9.30 – 10.30. Sunt vizate localitățile Vădeni, Siliștea din județul Brăila și localitățile Braniștea, Șendreni din județul Galați.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență sfătuiesc populația să descarce aplicația DSU și să se informeze în timp real cu privire la avertizările trimise de Administrația Națională de Meteorologie.

32
Тема:
Prognoza meteo

Загрузка...