Iulian Cristache

Cristache: ”Tot vorbim de tablete lipsă și voi lăfăiți în pensii de mii de euro?”

208
(reînnoit 18:51 30.04.2020)
Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – a lăsat deoparte delicatețea și diplomația și s-a dezlănțuit într-un comentariu dur la adresa politicienilor. Ce l-a înfuriat.

BUCUREȘTI, 30 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Iulian Cristache spune că suntem într-o situație nemaiîntâlnită, că înțelege că trebuie să fim îngăduitori cu clasa politică și, mai ales, că politicienii nu pot face minuni într-un interval scurt de timp, dar că problema pensiilor speciale trebuie rezolvată.

”Dar nu pot să nu-i fac nesimțiți pe cei care spun că nu putem găsi o soluție la aceste pensii speciale. Tot spuneți că CCR va întoarce orice lege care va fi împotrivă. Dar, băi... nesimțiților treceți naiba la impozitarea lor. Treceți repede o lege prin Parlament, chiar ne luați de proști? Tot vorbim de tablete lipsă, de copii amărâti și voi vă LEFĂITI în pensii de mii de euro?”, a scris Cristache pe pagina sa de Facebook.


Acesta le-a transmis politicienilor că trebuie să le fie rușine și a explicat că pot găsi o soluție de anulare/impozitare a pensiilor nesimțite.

Reamintim că Ministerul Educației și Cercetării a cerut unităților de învățământ din România să trimită situația dotării cu device=uri a cadrelor didactice și a elevilor, care sunt obligați, conform unui ordin al Monicăi Anisie, să participe și să facă ore online.

Nu se știe care este motivul pentru care Ministerul Educației și Cercetării a solcitat această situație, în condițiile în care mulți elevi și profesori nu au laptop, tablet sau telefoane inteligente.

În acest caz, mesajul lui Cristache este cum nu se poate mai binevenit și ar fi și mai bine dacă politicienii s-ar axa pe problemele cu adevărat importante și anume educația copiilor din România.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

208
Tagurile:
Euro, Pensii, tablete, Iulian Cristache
Tematic
Cristache:”Sunt mulți părinți care spun că nu-și vor trimite copiii nici după 15 iunie”
Cristache:”…există un dezechilibru între drepturile și obligațiile elevilor și părinților”
Cristache, despre învățământ: ”Timpul trece, sistemul degradează”
Cristache, despre școlile profesionale – ce se întâmplă acum în Educație
Cristache, despre planurile-cadru: Sub presiunea părinților, riscăm să facem altă prostie
Părinți și profesori la ore. Cristache: ”Nu cred că părinții ar refuza”
Raed Arafat

Ne paște starea de urgență? Raed Arafat, explicații de ultim moment

5
(reînnoit 08:08 06.07.2020)
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit despre situația în care ne aflăm la momentul de față din punct de vedere epidemiologic și s-a arătat îngrijorat. Ce a declarat.

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Numărul mare de persoane infectate cu noul coronavirus din ultima perioadă stârnește îngrijorarea autorităților din România. De altfel, la cel mai înalt nivel, se vehiculează deja ideea reintrării în starea de urgență.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că, la un moment dat, este posibil să se suplimenteze locurile la terapie intensivă, mai ales că semnale de alarmă există.

Oficialul a reluat rugămintea adresată populației de a respecta regulile de protecție. Mai exact, trebuie să purtăm mască, să folosim dezinfectant și să ne spălăm pe mâini.

”Vedem o creștere foarte serioasă și avem niște indicatori pe care îi analizăm. Durata de infectare a scăzut. Creșterea cazurilor active începe să pună presiune pe secțiile de terapie intensivă. Avem și alte probleme”, a spus Arafat.

Acesta a subliniat că medicii nu pot fi detașați așa ușor și că nu se poate pronunța dacă se va ajunge sau nu la starea de urgență. Mai mult, Arafat a subliniat că încearcă să facă să nu se ajungă în situația de a alege dintre doi pacienți pe care din ei să îi pună la ventilator.

Reamintim că, în data de 16 martie 2020, președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență. Aceasta a fost prelungită cu încă o lună.

În perioada stării de urgență au fost date 12 ordonanțe militare care au restricționat dreptul la libera circulație, la educație și la sănătate.

Peste două luni, Guvernul a înlocuit starea de urgență cu starea de alertă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
Stare de urgență, Raed Arafat
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Carmen Avram

Carmen Avram în vileag o situație incendiară din UE, în care românii sunt victime!

76
(reînnoit 07:41 06.07.2020)
”Trebuie să înțelegem odată că această țară și Europa nu au oameni de „primă mână” și oameni „second-hand””

BUCUREȘTI, 6 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Europarlamentarul Carmen Avram pune în fața opiniei publice și a autorităților române și UE un caz extrem de grav care vizează muncitori români din Olanda.

”M-am întâlnit cu un grup de muncitori români care lucrează în Olanda și care mi-au vorbit despre ceea ce ei consideră că ar fi forme de rasism, combinate cu abuzuri grave”, scrie într-o postare Carmen Avram, detaliind:

- autorități locale din Olanda care ”le ignora strigătul de ajutor când sunt păcăliți sau chiar furați la bani”;

- contracte care, ”doar pentru ei, sunt întrerupte abrupt, iar muncitorul român e aruncat imediat în stradă, fără nicio idee unde va dormi peste noapte”;

- ”reprezentanți ai statului român care fie nu răspund la telefon, fie le spun că trebuie să se descurce singuri”;

- agenții de intermediere care ”fac milioane pe spatele unor oameni disperați, trimițându-i prin Europa fără o minimă verificare a contractelor sau a condițiilor de cazare, inumane de foarte multe ori”.

Cunoscuta teleastă sintetizează impresia pe care acești români i-au făcut-o: ”Am văzut oameni epuizați emoțional, scurși de orice urmă de speranță că vor mai fi tratați vreodată ca ființe umane cu drepturi egale”.

”Le-am spus că singura șansă e să se unească și să devină o forță, așa cum o fac alți muncitori transfrontalieri din foste țări comuniste, mai ales polonezii”, scrie Carmen Avram subliniind ”Trebuie să înțelegem odată că această țară și Europa nu au oameni de „primă mână” și oameni „second-hand””.

Chiar dacă europarlamentarul a promis ”să îi ajut cum pot”, reputata jurnalistă, care combate de mulți ani fenomenul acestei marginalizări și auto-marginalizări a românilor în Europa, conchide ferm: ”Dar, dacă nu învățăm care ne sunt drepturile și că ne naștem egali cu ceilalți, de oriunde ar fi ei, nu vom reuși să ne impunem în fața celor care comit abuzuri”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

76
Tagurile:
Carmen Avram

Загрузка...