Miel

Paște 2020: ciobanii își vând mieii online

115
Restricțiile impuse de coronavirus i-au determinat pe crescătorii de oi din județul Giurgiu să găsească metode noi de comercializare a cărnii de miel sau berbecuț pentru masa de Paște.

BUCUREȘTI, 17 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Crescătorii de oi din comuna Gogoșari, județul Giurgiu, spun că, în alți ani, vindeau la tarabe închiriate sezonier în piață sau primeau clienții direct la stână de unde plecau cu mielul sau iedul ales pentru masa de Paște.

Fiindcă, în acest an, măsurile de prevenire a coronaviruslui sunt stricte, dar și pentru a limita cât mai mult contactul uman și a păstra distanța impusă de ordonanțele militare, ciobanii au abordat un alt mod de vânzare și au apelat la publicitatea online, au primit comenzi pe net sau au preluat comenzile direct la spațiul comercial pe care l-au închiriat sau prin telefon și treaba a mers ca pe roate.

”Bineînțeles, marfa ajunsă în magazin este ambalată, nimeni nu mai pune mâna pe ea, iar noi o vindem îmbrăcați în halate, cu măști de protecție și mănuși în mâini, nici pe clienți nu îi acceptăm dacă nu au măcar mască de protecție'', a declarat un crescător de oi din comuna Gogoșari, județul Giurgiu, potrivit profit.ro.

Un alt oier a explicat că unii români au comandat un miel întreg, alții, jumătăți sau sferturi. Oamenii recunosc, însă, că, spre deosebire de anii trecuți, vânzările au scăzut cu 20 de procente, pentru că unii giurgiuveni au rămas fără locuri de muncă și nu mai sunt bani, iar cei mai în vârstă, care se întâlneau cu copiii și nepoții la masa de Paște au spus că anul acesta nu mai pot respecta tradiția.

115
Tagurile:
Carne, Paște
Tematic
Paște 2020: Raed Arafat, apel către toți românii
Reguli de respectat ca să puteți face cumpărături de Paște în siguranță
Paște 2020: Carmen Brumă ne învață să nu ne îngrășăm de Sărbători
IPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului

Replică unui cunoscut preot la atacul contra IPS Teodosie

1
(reînnoit 07:23 11.05.2021)
În urma atacurilor și criticilor aduse IPS Teodosie vine o excelentă replică, potrivită cu epoca „respectării drepturilor”

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Comentariile arhiepiscopului Teodosie bazate pe textele Vechi Testamentare au generat o adevărată furtună în opinia publică. Mai mulți ”apărători ai drepturilor omului”, evident necunoscători ai Scripturii l-au atacat pe înaltul prelat, inclusiv la Consiliul Discriminării. 

Acestora le răspunde inspirat preotul și ziaristul Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

”Ce scandal pentru că IPS Teodosie a citat din Biblie. Dacă se apuca de satiră tip Charlie Hebdo era mai bine???”, scrie Eugen Tănăsescu.

Într-adevăr, preotul punctează excelent – pentru că revista în cauză a jignit în cel mai abject mod cele mai sacre figuri ale religiilor și cele mai înalte valori ale credințelor. Dar, în cazul lor, aceeași zonă progresistă a spus că e ”drept la opinie” și ”libertate a presei”.

Într-un sens apropiat, Eugen Tănăsescu a folosit o un joc de cuvinte: ”"Biserica e Evul Mediu" Așa crede cine trăiește în Evul Media”.

Pe de altă parte, în cazul declarației președintelui CNCD, Tănăsescu comentează: ”Șeful CNCD crede că și preoții trebuie să accepte directivele ideologice ale Statului”  - și apropie atitudinea lui Asztalos Csaba de aceea a unui ”#komisar” – evident, cu referire la comisarii poporului, din perioada de început al URSS.

De fapt, președintele CNCD, Csaba Asztalos, a încercat să nuanțeze ideea verificării reclamațiilor depuse contra IPS Teodosie, dar înțelesul intențiilor sale este oricum ambiguu.

„Ceea ce vom analiza noi în această speță și în oricare alta de acest gen este contextul în care s-a făcut declarația, conținutul, scopul – dacă a fost sau nu o intenție de a aduce o atingere demnității anumitor categorii de persoane – și, desigur, calitatea celui care a făcut declarația, pentru că vorbim despre un formator de opinie, care influențează comportamente din societate”, a declarat Asztalos Csaba, subliniind că ”nu va analiza și nici nu va sancționa ceva ce ar putea fi, în acest caz, o interpretare a credinței”.

Da fapt, IPS Teodosie a explicat, conform Bibliei, de ce nu este discriminatorie interdicția femeilor de a ocupa funcțiile importante în Biserică: ”Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul”.

”Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă pentru că ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar fi înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti care le-a zis înainte de păcat: creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul. Ei nu îşi cunoşteau intimităţile înainte de păcat, erau îmbrăcaţi în har strămoşii noştri şi atunci luaţi ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus ’În dureri vei naşte fii’. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a spus IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
1
Tagurile:
CNCD, Atac, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Загрузка...
Dr. Monica Pop

Monica Pop: „A condiţiona accesul la spectacole de certificatul de vaccinare este un abuz”

133
(reînnoit 20:00 10.05.2021)
Cunoscutul medic Monica Pop a declarat într-o emisiune că faptul de a nu se permite accesul la spectacole decât persoanelor care prezintă un certificat de vaccinare sau un test negativ constituie un abuz.

BUCUREŞTI, 10 mai – Sputnik. Dr. Monica Pop a spus, într-o emisiune la România TV, că vaccinul nu oferă protecţie 100%, astfel că persoanele vaccinate pot fi purtătoare ale virusului şi îl pot transmite mai departe. În opinia sa, condiţionarea accesului la spectacole de prezentarea unui certificat de vaccinare sau a unui test negativ constituie un abuz.

„La biserică nu sunt oameni la fel de mulţi ca la un spectacol? La biserică nu se cere certificat de vaccinare, dar la spectacol da. Vaccinul te ajută să nu faci o formă gravă, dar boala tot o poţi face. Cu ce ajută că într-o sală de spectacol intră cineva care este vaccinat şi totuşi este purtător de virus şi îl transmite?”, a spus medicul în emisiunea realizată de Simona Gheorghe la România TV

De asemenea, ea a mai spus că este inadmisibil că oamenii trebuie să plătească din buzunarul lor pentru a se testa dacă vor să meargă la un spectacol.

„Cum e posibil ca într-o ţară în care oamenii plătesc asigurări de sănătate, testele să fie plătite? În toate ţările testarea este gratuită. Oamenii ar trebui să aibă dreptul să facă o dată pe săptămână sau o dată la două luni un test gratuit”, a subliniat Monica Pop.
133
Tagurile:
Adina Monica Popescu
Tematic
Monica Pop dezvăluie trucul prin care românii sunt manipulați
Monica Pop denunță cea mai mare greșeală din Pandemie – ”E un fel de GENOCID!”
Monica Pop: ”Efectiv, cred că se apropie o revoluție!”
Nou scandal cu Voiculescu! Monica Pop: ”E un demon, duşmanul poporului!”
Monica Pop nu mai suportă: ”LĂSAȚI OAMENII SĂ TRAIASCĂ!”

Загрузка...