Muncitori pe plantație

Scandalul ”Muncitori pentru Europa”. Un ministru spune nume de firme, ”pare coordonare”

559
(reînnoit 15:26 11.04.2020)
”Astfel de mișcări de persoane, realizate prin curse ocazionale, nu puteau fi făcute fără acordul autorităților”.

BUCUREȘTI, 11 apri - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Scandalul „Muncitori pentru Europa”, ia amploare – și în căutarea adevărului a pornit și un fost ministru, care cunoaște bine o parte din situație.

”Mă uit și eu, puțin cam neîncrezător, cum guvernul anunță anchete de amploare și deschideri de dosare penale”, a scris acum puțin timp fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc. ”Apare ÎNSUȘI ministrul afacerilor interne, nu de la pupitrul cu prompter cum face când ne recita ordonanțele militare, să ne spună ca cetățenii care au plecat la muncă... au fugit pe câmp!!!!”.

Ironic, ex-ministrul întreabă: ”Oare atât pot ei, în astfel de situații???”. Desigur, este vorba de scandalul muncitorilor plecați la muncă în agricultură în diverse puncte periculoase ale Europei, în ciuda restricțiilor – și chiar din zone aflate sub carantină.

În acest context, Răzvan Cuc vrea ”să vină în ajutorul autorităților” și să le spună el public ”numele câtorva firme, pe care sunt sigur că le știu sau le-au știut” – atenție: ”înainte de a face transportul”.

”Deci, nu mai pot să ne spună că aceste transporturi i-au luat prin surprindere”, spune Cuc, acuzând direct: ”Chiar le-au girat!”.

Mai mult, fostul ministru pune punctul pe ”i”: ”n-aș vrea să cred că, după aceste anchete de ”amploare”, vinovat va fi găsit vreun directoraș sau o persoană care face mai nimic printr-o instituție”.

”Astfel de mișcări de persoane, realizate prin curse ocazionale, nu puteau fi făcute fără acordul autorităților”, scrie Cuc, care se întreabă - ”dacă aceste firme nu au declarat cursele la Autoritate Rutiera Română? ISCTR nu știa de aceste curse și trebuia să informeze automat autoritățile (poliție)????”.

Concluzia acestei acuzații grave, clar sugerate este că ”Toate transporturile par a fi făcute foarte bine coordonat”, arată Răzvan Cuc.

Iată și ”o parte dintre firmele” care au efectuat transporturi către CLUJ”, în noaptea de 9 - 10 aprilie.

- BEZSKA TRANS SRL

- TARSINCOM SRL

- LAUER EUROPA TOURS SRL

- NICOLMIT SRL

Mai mult, Cuc spune că și astăzi alte firme fac curse ocazionale, în continuare, ”de care vă asigur că autoritățile știu la aeroportul Cluj” – și dă exemplul ”ATLANTIC TRAVELS INTERNATIONALS SRL”.

”Știu, autoritățile își fac treaba!!!! Așa ne zice domnul Orban. Întrebarea este: în interesul cui va faceți treaba domnilor????? Al nostru, al celor care respectam regulile, sigur nu!!!!”, scrie Răzvan Cuc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

559
Tagurile:
Europa, Muncitori
Tematic
Alţi 15.000 de muncitori români sezonieri vor lua calea Italiei – nevoie disperată de ei
Germania caută muncitori români – sute de locuri disponibile în aceste sectoare
Italia are nevoie de muncitori români sezonieri - vrea să negocieze cu România
E oficial! Câți muncitori străini vrea să aducă Guvernul în România în 2020
Decizia Guvernului: câți muncitori străini se vor putea angaja anul viitor în România
Iulian Cristache

Cristache, către profesori: ”Schimbarea trebuie înceapă cu dumneavoastră”

64
(reînnoit 16:59 12.07.2020)
Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți se declară nedumerit de faptul că profesorii preferă să își discute nemulțumirile și să își prezinte ideile legate de sistemul de educație în circuit închis, în mediul online.

BUCUREȘTI, 12 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți spune că pe pagina sa de Facebook s-a creat o adevărată rețea de comunicare la tot ceea ce înseamnă educație.

Astfel, părinți, profesori și elevi, cu toții au idei, păreri pro și contra, adică, mai pe scurt spus, cu toții știu ce trebuie făcut pentru binele sistemului de învățământ din România.

Însă, Cristache se arată nedumerit de faptul că, deși toți profesorii știu despre lacunele sistemului, ce trebuie făcut pentru a ieși din această stare de mediocritate, situația rămâne albastră.

Dascălii își spun ideile doar pe rețea, nu le pun în practică în sala de curs, consiliu profesoral, comisii de specialitate sau Consiliu de Administrație.

”Vedeti dumneavoastră, doamnelor și domnilor profesori? Schimbarea trebuie să înceapă, în primul rând, cu dumneavoastră. Nu mai acceptați compromisurile, nu mai acceptați presiunile care au efecte negative, nu mai acceptați intervențiile părinților, fără o justificare bazată pe adevăr, nu mai acceptați ceea ce nu e conform. E așa de greu?”, le-a transmis Cristache.

Acesta recunoaște că și părinții trebuie să ”umble” la mentalitate, la principii și alte asemenea, însă, dacă profesorii vor acționa în sensul menționat mai sus, lucrurile se vor așeza pe o fundație sănătoasă.
Cristache a adăugat că puterea este tot în mâinile profesorilor, indiferent de legislatie, clasa politică și alte interferente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

64
Tagurile:
schimbare, Profesori, Iulian Cristache

Загрузка...
Violeta Alexandru

Alexandru ”pune tunurile” pe inspectorii de muncă - ce spune despre munca la negru

47
(reînnoit 16:56 12.07.2020)
Ministrul Muncii și Protecției Sociale a avut o ieșire foarte dură și profesionistă la adresa inspectorilor de muncă, cerându-le să abandoneze vechile practici și să se pună în slujba cetățeanului și a legii.

BUCUREȘTI, 12 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Șefii Inspectoratelor Teritoriale de Muncă au fost luați în vizor de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru. Demnitarul le-a cerut ferm să iasă din birouri și să plece în teren alături de echipele de control.

”Aş vrea ca toţi inspectorii şefi să fie cu echipele lor pe teren. Daţi un exemplu personal, mergeţi cu aceste echipe, mergeţi în vizite neanunţate, în sensul în care vă cer să terminaţi cu practicile de sunat pe telefon şi atenţionat persoana la care vă duceţi în control. Vă rog să înceteze orice fel de practică despre care am cunoştinţe că se mai întâmplă în inspectoratele teritoriale de muncă şi să vă asumaţi responsabil rolul pe care îl aveţi, şi anume pe de o parte de educare şi pe de altă parte de sancţionare, acolo unde se impune”, a spus Violeta Alexandru.

Demnitarul a adăugat că s-a terminat cu activitatea obscură în care numai câțiva știu care sunt rezultatele activității Inspecției Muncii și că acestea trebuie să fie cunoscute de toți cetățenii României.

Mai mult, le-a cerut șefilor, inspectorilor șefi din teritoriu să arate că le pasă. Cu alte cuvinte, dacă, în drumul lor, văd un șantier unde se lucrează fără echipament de protecție, spre exemplu, să se dea jos din mașinile lor luxoase și să se implice, să facă activitatea pentru care sunt plătiți.

Cazurile de muncă la negru vor trebui să fie mult mai bine gestionate.

”Dacă au semnale de la oameni că există muncă nedeclarată sau că lucrează în condiţii primare, în sensul că nu li se asigură o stare minimală, decentă, pentru desfăşurarea activităţii, să le pese”, a adăugat demnitarul.

Sursa citată a adăugat că, dacă vede că apelul lansat nu este receptat, vor fi luate niște decizii radicale pentru că, poate este nevoie de o resetare a instituției per ansamblu.

De asemenea, Alexandru le-a cerut inspectorilor de muncă să fie mai fermi în acțiunile lor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

47
Tagurile:
Muncă, Violeta Alexandru

Загрузка...
Andrzej Duda

Polonia, victorie la limită, lecție pentru Bruxelles, care NU își poate impune agenda!

0
Victoria este criticată de medii occidentale, care se tem de continuarea politicilor conservatoare şi de reformele justiţiei pe care UE de contestă.

BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik, Evan Răutu. Iar, în Polonia s-a derulat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, între actualul președinte, social-conservatorul Andrzej Duda, şi primarul liberal a Varşoviei, Rafal Trzaskowski.

Conform datelor exit-poll, Andrzej Duda ar fi câștigat la limită, obținând 50,6%, în timp ce Trzaskowski are doar 49,6%. Ultimul sondaj Ipsos, publicat azi noapte, arată că Duda a obținut 51% din sufragii.

Victoria lui Duda este criticată de medii occidentale, care se tem de continuarea politicilor conservatoare şi de reformele justiţiei pe care UE de contestă.

De cealaltă parte, Rafal Trzaskowski a promis reforme prin susţinerea minorităţilor şi ”va bloca încercările guvernului de a politiza sistemul judiciar care atacă valorile democratice”, transmite BBC.

Duda este un ”conservator social” şi vrea să apere „modelul tradiţional de familie”, susţinăte programul 500+, prin care familiile primesc 110 euro pe lună pentru fiecare copil, până la vârsta de 18 ani.

Occidentul îi reproșează lui Duda politica împotriva pătrunderii ideologiilor progresiste, mai ales a celor gender, președintele promițând să protejeze familiile poloneze de ”ideologia LGBT” sau de educaţie sexuală în şcolile de stat.

Polonia a adoptat o formă morală de ”educaţie de viaţă în familie”, dar numai pentru studenți și, făcute, atenție – de preoţi sau călugăriţe. De asemenea, Duda se opune avorturilor.

Preşedintelui Duda i se reproșează și modificările legislative privind ”controlul sistemului judiciar şi al presei”, transmite BBC, într-un amplu comentariu

În relația cu UE, situație este mereu încordată - Polonia este cel mai mare beneficiar net al absorbțiilor fondurilor UE,  dar Duda a numit UE o comunitate ”imaginară din care nu câştigăm prea mult”.

Rafal Trzaskowski este susținut de Platforma Civică, așa zisă de centru-dreapta, formaţiunea lui Donald Tusk, și are o agendă liberal progresistă, participând chiar la marşurile LGBTQ şi a propus introducerea educaţiei sexuale în şcoli. De asemenea, el susține agenda Bruxelles-ului, contra reformelor din Justiție adplicate de Duda.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Alegeri, alegeri, Polonia, Andrzej Duda

Загрузка...