Violeta Alexandru

Alexandru, anunț pentru profesori: ”Guvernul ia în calcul tăierea salariilor bugetarilor”

7883
Ministrul Muncii a dat vești proaste angajaților din sistemul bugetar legate de reducerea salariilor. Demnitarul a subliniat că aceste tăieri ar veni în contextul în care la privat s-au luat deja asemenea măsuri.

BUCUREȘTI, 3 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Violeta Alexandru, ministru Muncii, a dat răspuns la întrebarea care frământă cel mai mult românii în momentul de față, referitoare la reducerea salariilor bugetarilor.

Demnitarul a vorbit de solidaritate.

”Suntem conștienți de faptul că e nevoie de solidaritate din partea tuturor. Nu există cetățeni de tipuri diferite, unii care se sacrifică și unii care se bucură. Adică se bucură în sensul în care n-au nici o grijă. Confirm că există o preocupare în acest sens, dar fără să pot intra în detalii”, a declarat Alexandru.

În plus, și pensiile speciale ar putea fi impozitate suplimentar. Un proiect de lege în acest sens a fost depus în Parlament, a explicat Ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a făcut apel la companiile din țară să nu apeleze la ajutoarele oferite de Guvern dacă își pot menține activitatea la un nivel rezonabil.

”Aș vrea să le mulțumesc frumos angajatorilor care fac eforturi să mențină lucrurile pe linia de plutire, care ar fi putut, dar care și-au dat seama că nu e cazul să abuzeze de resursele publice. Resursele publice înseamnă tot banii noștri, ai tuturor și care sunt, bineînțeles, cu o anumită limită. Toți acești oameni care fac în aceste momente eforturi sunt niște eroi. Nu au intrat în panică și au reușit să le dea calmul necesar și angajaților ca să aibă un venit pentru acasă”, a punctat Violeta Alexandru.

7883
Tagurile:
Guvern, Violeta Alexandru
Tematic
Putin: Săptămâna următoare va fi nelucrătoare, iar salariul va fi păstrat
Se reduc salariile bugetarilor? Cîțu, declarație importantă
Coronavirus în Moldova: DISPOZIȚIA Nr.8 - angajați, concedii, salarii, curse avia charter
Teste

COVID-19 România: 13.526 perssoane declarate vindecate și externate

7
Până astăzi, 2 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.517 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus)

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică informează că, până astăzi, 2 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.517 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 - coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.526 au fost declarate vindecate și externate.

De asemenea, până acum, 1279 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

S-au înregistrat, de ieri și până astăzi, 119 cazuri noi de îmbolnăvire.

În acest moment, la Anestezie Terapie Intensivă sunt internați 166 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.333 de persoane. Alte 90.103 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 448.813 de teste.

7
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Monica Anisie

Bac 2020: Anisie, explicații pentru elevii bolnavi: cum vor susține examenul

28
(reînnoit 10:36 02.06.2020)
Ministrul Educației și Cercetării a dat asigurări că elevii care au temperatură și, prin urmare, nu pot participa la prima sesiune de bac vor susține examenul, pentru ei organizându-se o nouă sesiune.

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Monica Anisie a declarat că, din dorința de a da șanse egale tuturor copiilor, așa cum la Evaluarea Națională se realizează o sesiune specială numai pentru copiii aflați în izolare, în carantină, deci pentru copiii bolnavi, precum și pentru cei care au temperatură peste 37,3, tot așa va fi organizată și o sesiune specială de bacalaureat.

”Numai pentru cei bolnavi, nu pentru cei care pică la prima sesiune. Se realizează această sesiune specială pentru că există această situație în care trebuie să respectăm distanța și pentru a lua toate măurile pentru combaterea îmbolnăvirilor”, a subliniat ministrul Educației și Cercetării.

Sesiunea specială pentru examenul de bacalaureat va începe în data de 6 iulie 2020.

Demnitarul a explicat că, de principiu, pe 6 iulie 2020 va fi susținută proba scrisă de limba și literatura română, pe 7 iulie, proba obligatorie la Matematică sau Istorie, pe 8 iulie va fi proba la alegere a profilului.

Proba scrisă de limba și literatura maternă va fi ultima care se va susține, pentru că nu sunt așa mulți elevi și, din acest motiv, să poată fi date rapid rezultatele.

Același lucru este valabil și pentru Evaluarea Națională, când proba de limba și literatura maternă este lăsată ultima, pentru a nu se afecta admiterea la liceu. În cazul bacalaureatului, nu este afectată admiterea la facultate.

Monica Anisie a făcut aceste precizări după ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că o a doua sesiune a examenului de Bacalaureat ar putea fi organizată la începutul lunii iulie pentru elevii care, din motive de sănătate, nu se pot prezenta la probele care debutează pe 22 iulie, informează stiriedu.ro.

Probele scrise pentru prima sesiune de bacalaureat sunt programate pentru data de 22 iunie 22. Atunci, absolvenții de liceu vor susține proba scrisă la limba și literatura română.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

28
Tagurile:
Monica Anisie, 2020, bacalaureat

Загрузка...