Gigi Becali

Gigi Becali intervine în forță: a cumpărat ”pastile ANTIDOT din Rusia” și le oferă gratis!

2585
(reînnoit 06:53 02.04.2020)
”Eu fac totul gratuit… Am luat medicamentul și îl dau gratuit la Matei Balș! Ei distribuie mai departe unde e nevoie”.

BUCUREȘTI, 2 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Gigi Becali a făcut un nou gest de excepție, așa cum s-a întâmplat și în alte situații în care românii au trecut prin clipe grele.

© Sputnik / The Ministry of Defence of the Russian Federation

De data aceasta, mărinimosul om de afaceri și de sport a cumpărat un ”antidot” pentru COVID-19 din Rusia, o cantitate mare, 120.000 de pastile – care vor ajunge curând în țara noastră.

În direct la România TV, Becali a anunțat că va da pastilele gratuit la spitalul Matei Balș. Becali spune că are aprobarea ministerului (Sănătății pentru import).

 ”Am plătit 120.000 de pastile de antidot din Rusia și nu le puteam primi dacă nu primeam astăzi aprobarea de la minister - acum am primit aprobarea”, a spus Becali. ”Pastilele vin din Rusia, le-am plătit, trebuie să ajungă 120.000 de pastile de antidot”.

Becali spune că e ”un medicament”, dar arată că ”nu este acreditat de Uniunea Europeană, dar poate fi adus”.

Mai mult, Becali face o declarație superbă: ”Cu toată averea mea eu vreau să ajut oameni”.

”Eu fac totul gratuit… Am luat medicamentul și îl dau gratuit la Matei Balș! Ei distribuie mai departe unde e nevoie”, a declarat Gigi Becali la RTV.

Agenția DC News, specializată și în domeniul medical, precizează că peste 3.000 de teste se pot face în prezent gratuit la clinica lui Gigi Becali ”pentru că a fost achiziționat un laborator de specialitate, iar unitatea medicală a primit acreditare din partea Ministerului Sănătății”.

2585
Tagurile:
Rusia, Gigi Becali
Pictură

București: Cursuri de desen pentru copii și adulți la Centrul Rus

11
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București anunță deschiderea noilor cursuri de atelier de pictură pentru adulți și copii, precum și cursuri de desen.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Copiii și adulții care vor să învețe să picteze se pot înscrie la cursurile organizate în acest scop de Centrul Rus pentru Știință și Cultură de la București.

Este vorba despre deschiderea noilor cursuri de atelier de pictură pentru adulți și copii și a cursurilor de desen.

Cursurile se organizează pentru copii începând cu vârsta de 9 ani.

Atelierul de pictură pentru copii – începând cu vârsta de 9 ani și pentru adulți se va desfășura sub îndrumarea artistului plastic Irina Lavrente, profesor de arte plastice.

În program intră desenul academic, tehnica acuarelei, pictura vitraliilor, secretele picturii rusești populare, arta caligrafiei și pictura pe materiale textile.

Cursurile se organizează miercuri, joi și vineri de la 17.30. Durata unei ședințe, cu excepția caligrafiei, este de două ore pe săptămână.

Costul este de 300 de lei/curs pentru adulți și 200 de lei/curs pentru copii.

Ședințele individuale costă 100 lei/oră.

Pentru detalii, reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București vă invită să îi contactați.

11
Tagurile:
Bucuresti

Загрузка...
Lecțiile se desfășoară online la un liceu din Capitală

Mii de elevi fac de azi cursuri online - părinții, încurcați

55
(reînnoit 09:06 25.09.2020)
Apropierea datei alegerilor locale face ca unitățile de învățământ unde sunt secții de votare să își mute întreaga activitate în online. Din păcate, autoritățile nu au pus la dispoziția părinților lista acestor școli.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Cursurile din toate unitățile de învățământ care au secții de votare în incintă se mută, începând de astăzi, 25 septembrie 2020 până marți, 29 septembrie 2020, în online, potrivit unui ordin de ministru al Educației și hotărârii nr. 46 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Cu toate acestea, autoritățile nu spun despre câte școli este vorba și nici nu au pus la dispoziția părinților o listă cu unitățile școlare care trec la învățământul online. Există, însă, o listă a secțiilor de votare organizate în școli.

Premierul Ludovic Orban a explicat ce opțiuni au părinții acestor elevi și dacă pot beneficia de zile libere ca să stea acasă cu copiii.

Șeful Executivului a subliniat că există OUG nr. 147/2020 și a dat de înțeles că Ministerul Muncii ar trebui să plătească aceste sume. ”Ministerul Muncii este ministerul care implementează această reglementare şi va asigura plăţile necesare în conformitate cu prevederile ordonanţei de urgenţă”, a spus Orban.

Ministerul Muncii a precizat, însă, anterior, că ordonanța în cauză nu acordă zile libere plătite decât în cazul în care există o anchetă epidemiologică și care să stea la baza deciziei Direcției de Sănătate Publică sau a Comitetului pentru Situații de Urgență de a suspenda cursurile față în față.

În România, la ora actuală sunt 17.656 de unități de învățământ preuniversitar, iar 76% din unitățile de votare organizate pentru alegerile locale 2020 sunt în unități de învățământ.

Cursurile se vor relua fizic în data de 30 septembrie 2020.

55
Tagurile:
Elevi, Părinți, Școală, online

Загрузка...