Femeile de la ambasada Rusiei confecționează măști medicinale

Femeile din Ambasada Rusiei de la București vor confecționa măști medicinale

404
(reînnoit 23:50 01.04.2020)
Soțiile angajaților ambasadei Rusiei la București și-au creat un mic atelier pentru confecționarea măștilor medicinale.

BUCUREȘTI, 1 apr – Sputnik. Soțiile angajaților ambasadei Rusiei de la București au decis să se mobilizeze pentru a face față tuturor dificultăților cu care se confruntă în timpul șederii în România în condițiile de pandemie.

Astfel în sediul ambasadei a fost creat un mic atelier în care femeile vor coase măști medicinale pentru angajații misiunii diplomatice, se arată într-o postare publicată pe pagina oficială a Ambasadei Federației Ruse în România.

“Membrii familiilor angajaților Ambasadei Rusiei la București au decis să-și aducă un aport la asigurarea colegilor cu măști de protecție de utilizare multiplă, care vor fi confecționate din materialele pe care le au la dispoziție”, se arată în postarea ambasadei ruse.
404
Tagurile:
România, Ambasada rusă
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1228)
Tematic
Ambasadorul Moldovei la Moscova s-a întâlnit cu viceministrul de Externe al Rusiei
Ambasadorul Rusiei, declarații fără ocolișuri despre SUA, NATO și… firmele rusești!
Ambasadorul Franței la Moscova: Am visat toată viața să lucrez în Rusia
Ortodocșii din Oroftiana, Botoșani, apel la Ambasada Rusiei. De ce solicită ajutorul
Savant rus, interzis în România - notă a Ambasadei Rusiei către MAE român
Lecțiile se desfășoară online la un liceu din Capitală

Mii de elevi fac de azi cursuri online - părinții, încurcați

37
(reînnoit 09:06 25.09.2020)
Apropierea datei alegerilor locale face ca unitățile de învățământ unde sunt secții de votare să își mute întreaga activitate în online. Din păcate, autoritățile nu au pus la dispoziția părinților lista acestor școli.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Cursurile din toate unitățile de învățământ care au secții de votare în incintă se mută, începând de astăzi, 25 septembrie 2020 până marți, 29 septembrie 2020, în online, potrivit unui ordin de ministru al Educației și hotărârii nr. 46 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Cu toate acestea, autoritățile nu spun despre câte școli este vorba și nici nu au pus la dispoziția părinților o listă cu unitățile școlare care trec la învățământul online. Există, însă, o listă a secțiilor de votare organizate în școli.

Premierul Ludovic Orban a explicat ce opțiuni au părinții acestor elevi și dacă pot beneficia de zile libere ca să stea acasă cu copiii.

Șeful Executivului a subliniat că există OUG nr. 147/2020 și a dat de înțeles că Ministerul Muncii ar trebui să plătească aceste sume. ”Ministerul Muncii este ministerul care implementează această reglementare şi va asigura plăţile necesare în conformitate cu prevederile ordonanţei de urgenţă”, a spus Orban.

Ministerul Muncii a precizat, însă, anterior, că ordonanța în cauză nu acordă zile libere plătite decât în cazul în care există o anchetă epidemiologică și care să stea la baza deciziei Direcției de Sănătate Publică sau a Comitetului pentru Situații de Urgență de a suspenda cursurile față în față.

În România, la ora actuală sunt 17.656 de unități de învățământ preuniversitar, iar 76% din unitățile de votare organizate pentru alegerile locale 2020 sunt în unități de învățământ.

Cursurile se vor relua fizic în data de 30 septembrie 2020.

37
Tagurile:
Elevi, Părinți, Școală, online

Загрузка...
Alegeri

Sondaj de ultimă oră în Capitală rezultă… un BLOCAJ total!

188
Date prezentate de cel mai titrat institut de sondare a opiniei publice – rezultate care scot la iveală o perspectivă extrem de complicată

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Cel mai vechi institut de sondare a opiniei publice, Institutul Român de Sondare a Opiniei Publice, a dar publicității un sondaj pentru alegerile locale din 27 septembrie.

Potrivit acestui sondaj IRSOP, Gabriela Firea (PSD), ar obține 42% din voturi, în timp ce Nicușor Dan (PNL + USR), ar fi votat doar de 35% dintre bucureșteni.

Urmează Traian Băsescu (PMP) – cu un scor anticipat de mulți analiști, 15% din voturi, iar Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) ar avea numai 3%.

La partide – votul politic de la Consiliul General – IRSOP anunță o surpriză: PSD, cu ”locomotiva” Firea, ar obține primul loc cu 26%, dar pe locul 2 ar fi USR, cu 25%, urmat de  PNL, cu 21%.

Băsescu trage PMP către 8%, în timp ce Robert Negoiță obține pentru Pro România un scor de 6% la CG, iar ALDE se situează la nivelul de 4%.

Deci, o situația grea la Capitală, cu primar PSD, dar un Consiliu General dominat autoritar de USR-PNL-PMP. Ce se va putea face în acest caz în București? Greu de spus… Pare mai curând o situație de blocaj total, amintind de primul mandat al lui Traian Băsescu la Capitală.

Procentele sunt calculate pentru respondenții care au declarat că vor merge la vot, în condițiile unei prezenţe de minim 45%, un procent ridicat, ceea ce justifică și scorul USR.

Sondajul a fost realizat între 21 și 23 septembrie, metoda fiind prin telefon, cu un eșantion de 1.010 persoane. Toleranţa de eşantionare este +/-3%.

188
Tagurile:
Nicușor Dan, Gabriela Firea, București, Sondaj

Загрузка...