Paul Goma

Paul Goma a murit într-un spital din Paris

205
La Paris a decedat cunoscutul disident anticomunist român de origine basarabeană, Paul Goma. Mai devreme, el fusese testat pozitiv pentru Covid-19.

BUCUREȘTI, 25 mar – Sputnik. La Paris, în noaptea de 24 spre 25 martie, a decedat disidentul român de origine basarabeană, Paul Goma. Aceasta avea o vârstă de 84 de ani, iar după ce fusese testat pozitiv cu COVID-19, a fost internat pe 18 martie la spitalul La Pitié Salpêtrière.

Fiul acestuia, Filip Goma, a solicitat presei să nu fie contactat în această perioadă complicată.

Trupul acestuia va fi incinerat și depus în Columbarium, la cimitirului Pére Lachaise din Paris.

Paul Goma s-a născut în 1935, în satul Mana, Orhei. După trecerea Basarabiei în componența URSS, s-a refugiat în România.

Pentru activitatea sa împotriva regimului Ceaușescu, pe 20 noiembrie 1977 i-a fost retrasă cetățenia română, fiind nevoit să-și ceară azil politic în Franța.

Pe 25 aprilie 2013, Paul Goma a devenit cetățean al Republicii Moldova.

205
Tagurile:
Paul Goma, Paris
Tematic
Italia, poveşti tragice cutremurătoare - cum au murit bolnavi - „Singuri ca niște câini”
MAE: câți români au murit în străinătate din cauza coronavirusului
A murit artistul care a creat seria „Asterix și Obelix”
Дом

Locuințe mai ieftine în România: cu cât scad prețurile

4
(reînnoit 17:32 20.10.2020)
Românii care doresc să achiziționeze o locuință o pot face acum mult mai ușor, pentru că prețurile apartamentelor, atât cele noi, cât și cele vechi, au continuat să scadă în luna septembrie.

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Românii care doresc să cumpere o locuință scot mai puțini bani din buzunar. De vină pentru această situație ar fi criza generată de pandemia de coronavirus, cred specialiștii imobiliari care anunță noi ieftiniri.

Față de luna august a acestui an, un apartament se vindea în România cu circa 1% mai puțin față de luna august. Prețul mediu era de circa 1300 de euro pe metrul pătrat.

Cele mai mari scăderi de prețuri s-au înregistrat în București, în rândul apartamentelor noi, în special garsoniere sau apartamente cu patru sau mai multe camere, notează antena3.ro.

Chiar dacă ne confruntăm cu o pandemie care a generat o situație economică incertă, datele de la cadastru arată că românii nu au putut fi opriți sau împiedicați să cumpere locuințe în 2020. Datele de la cadastru arată că românii au continuat să investească în imobiliare.

La nivelul României, în luna septembrie 2020 au fost vândute cu 1154 mai multe locuințe față de perioada similară a lui 2019, potrivit informațiilor furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Cele mai mari scăderi de prețuri s-au înregistrat în București, în cazul apartamentelor noi, în special garsoniere sau apartamente cu patru ori mai multe camere.

Față de anul trecut, scăderea este de 3,5%.

Scăderi de prețuri s-au înregistrat și în Timișoara.

Datele de la cadastru arată că românii au continuat să cumpere locuințe în 2020, în ciuda incertitudinii economice generate de pandemie. Ei au fost, probabil încurajați de prețurile mai scăzute.

Față de 2019, în luna septembrie au fost vândute, la nivelul întregii țări, cu 1.154 mai multe locuințe, informează Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

4
Tagurile:
România, Locuințe
Tematic
Expert: După maximul de 900 de Euro pe m², prețurile la apartamente noi iarăși vor crește
Video şocant: clădire cu 42 de apartamente, înghiţită de flăcări
Paradoxuri pe piața imobiliară: Apartamente tot mai ieftine, cumpărători tot mai puțini
Londra: Bloc de apartamente în flăcări - 100 de pompieri luptă cu focul (FOTO, VIDEO)
Ruinele blocului de apartamente din Magnitogorsk, filmate de sus (VIDEO)

Загрузка...
Lei românești, Roni

Statul român, împrumut record de la populație în 3 luni

27
(reînnoit 17:31 20.10.2020)
Anul acesta, prin programul Tezaur, Ministerul Finanțelor Publice a împrumutat de la populație suma de 1,38 miliarde de lei. Separat, prin programul Fidelis, statul a mai atras aproape 2 miliarde de lei.

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Autoritățile române au împrumutat o sumă record de la populație în decurs de numai câteva luni. Vorbim despre iulie, august și septembrie.

Prin programul Tezaur, Ministerul Finanțelor a împrumutat suma de 1.38 miliarde de lei.

De asemenea, separat, prin programul Fidelis, prin care statul vinde ocazional titluri de stat ce pot fi tranzacționate la Bursa de Valori București – BVB – Ministerul Finanțelor a mai atras aproape 2 miliarde de lei în luna august 2020.  

În total, vorbim despre suma de 3,38 miliarde de lei, cu toate că împrumuturile de la populație au debutat târziu anul acesta, din pricina restricțiilor impuse în scopul limitării răspândirii noului coronavirus.

Anul trecut, când programul Tezaur s-a derulat pe tot parcursul anului, dar fără emisiuni Fidelis, statul a atras 3 miliarde de lei de la populație, informează profit.ro.

Tezaur și Fidelis sunt două programe de împrumuturi ale Ministerului Finanțelor. Prin acestea conferă populației să investească în titluri de stat șa dobânzi mai ridicate față de cele oferite la depozitele bancare.

Suplimentar, câștigurile din dobânzi la titluri de stat nu se impozitează, dar cele din dobânzi bancare, da.

Programul Tezaur ar trebui să se desfășoare lunar, în timp ce Fidelis are un caracter ocazional. Totuși, Ministerul Finanțelor analizează posibilitatea ca să deruleze mai des programul Fidelis, iar o nouă emisiune ar putea avea loc până la sfârșitul anului.

Dacă prin Tezaur statul a împrumutat 1,38 miliarde lei, prin Fidelis a obținut 2 miliarde lei, subliniază profit.ro.

27
Tagurile:
Statul Român
Tematic
Împotriva "dezastrului provocat economiei naţionale": pichetare la Ministerul Agriculturii
Dolarul va coborî până la 16 lei în 2018. Ce spune Ministerul Economiei
Invitaţiile Rusiei pentru afaceriştii români, blocate la Ministerul Economiei

Загрузка...