TV-Sender

Celebră televiziune din România, amendată din pricina COVID-19!

473
(reînnoit 15:27 20.03.2020)
Consiliul Național al Audiovizualului a amendat cu 5000 de lei postul România Tv pentru încălcarea unor prevederi din Legea audiovizualului.

BUCUREȘTI, 20 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. CNA a analizat o serie de rapoarte întocmite de Direcția Monitorizare pentru felul în care a fost reflectată în spațiul audiovizual criza generată de noul coronavirus COVID-19.

În şedinţa de joi au fost monitorizate mai multe emisiuni de ştiri şi dezbateri difuzate de 11 posturi de televiziune, respectiv Antena 1, Antena 3, B1 TV, Digi 24, Kanal D, Naţional TV, Prima TV, Pro Tv, Realitatea Plus, România TV şi TVR 1, rapoartele cuprinzând perioada 24 - 28 februarie şi zilele de 4, 11 şi 14.03.2020.

Constatând încălcări ale Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, Consiliul a sancţionat posturile România TV şi Antena 3 cu câte o somaţie publică pentru nerespectarea prevederilor art. 65 şi ale art. 75. În cazul televiziunii România TV a fost reţinut şi art. 64. alin. (1) lit. b, informează cna.ro.

Totodată, membrii Consiliului au hotărât să emită o decizie de intrare în legalitate în privinţa celor două variante ale spotului publicitar tv aferent campaniei de promovare a produsului Vel Pitar – ”Vel Pitar, alege siguranţa alimentară, gama - 30 sec.” şi ”Vel Pitar, alege siguranţa alimentară, gama, imagini – 30 sec.” - , difuzate cu încălcarea dispoziţiilor art. 101 din Codul audiovizualului, conform cărora ”este interzisă orice formă de promovare a unor produse sau a unor servicii care sugerează publicului ori îl instigă să renunţe la alte produse sau servicii similare ori asemănătoare identificabile”.

În acest context, CNA reaminteşte radiodifuzorilor necesitatea respectării de către furnizorii de servicii media audiovizuale a măsurilor dispuse pe durata instituirii stării de urgenţă - Instrucţiunea nr. 2 din 16 martie 2020.

În aceeasi şedinţă, postul Antena 3 a primit somaţie publică deoarece nu a respectat dispoziţiile art. 40 alin. (1) şi nici pe cele ale art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul audiovizualului. Raportul de monitorizare a cuprins emisiunile ”Sinteza zilei” - ediţiile din 12 şi 18.02.2020 - şi ”Esenţial” -ediţia din 13.02.2020. CNA a revocat decizia luată în şedinţa din 10.03.2020 privind sancţionarea cu somaţie publică a postului TVR 2.

473
Tagurile:
amendă, televiziune, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1130)
Tematic
Putin, despre coronavirus: Trebuie să fim gata pentru orice scenariu
Coronavirus 2020. Asistentă medicală: ”Repet la nesfârșit ”Tatăl nostru”
Coronavirus în Franța: 108 noi decese, un total de 372 și 10.995 de cazuri confirmate
Studiu despre coronavirus: am putea fi blocați 18 luni – viaţa nu va mai fi la fel
Coronavirus 2020: La ce vacanțe au renunțat românii
Raed Arafat

An școlar 2020-2021: Arafat anunță noi reguli pentru părinți

470
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență anunță noi reguli pentru părinți, cu o lună înainte de deschiderea noului an școlar. Anunțul lui Arafat vine după declarațiile președintelui Iohannis legate de noul an școlar.

© Sputnik / Евгений Епанчинцев
BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Anul școlar 2020-2021 va debuta sub semnul incertitudinii și al condițiilor speciale, generate de pandemia de coronavirus.

Și aceasta pentru că, la momentul de față, nimeni nu poate spune cu exactitate cum se vor desfășura cursurile sau dacă va fi angajat personal suplimentar în unitățile de învățământ pentru a permite acea distanțare fizică și reducerea numărului de elevi în clase.

Raed Arafat, președintele Departamentului pentru Situații de Urgență, vine cu informații noi pentru părinți. Acesta precizează că și copiii pot transmite ușor noul coronavirus, iar rolul părinților în această situație este unul extrem de important. Părinții trebuie, așadar, să acorde o atenție mărită stării de sănătate a propriului copil.

De asemenea, în cazul în care un copil are simptome specifice coronavirusului, cum ar fi febră sau tuse, părinții sunt obligați să îl țină acasă.

Prin această decizie se va evita contaminarea altor elevi, iar personalul de la școală va ști ce reguli trebuie să aplice în cadrul grupului școlar respectiv, notează capital.ro.

”Dacă vezi că copilul are ceva simptome acasă nu-l lași să se ducă la școală și, bineînțeles, să colaborezi cu personalul de la școală ca să poți aplica regulile care sunt recomandate”, a declarat Arafat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

470

Загрузка...
Euro

Statul 2000 de euro românilor ce condiții trebuie îndeplinite

35
Vești bune pentru români, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus, care pot accesa microgranturi din partea statului, prin Programul Operațional Competitivitate – POC – 2014-2020.

BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Persoanele Fizice Autorizate – PFA – pot beneficia de un ajutor de la statul român. Este vorba despre microgranturi în valoare de 2000 de euro, prin Programul Operațional Competitivitate – POC – 2014-2020 în contextul pandemiei de coronavirus.

Măsura este prevăzută într-o Ordonanță de Urgență a Guvernului care a intrat deja în vigoare în data de 6 august 2020. Vorbim despre OUG nr. 130/2020.

Perioada stării de urgență a afectat grav afacerile mici și mijlocii, motiv pentru care acest ajutor de la stat este mai mult decât binevenit.

Potrivit OUG NR. 130/2020, PFA-urile eligibile trebuie să își fi început activitatea înainte de 1 februarie 2020, să nu beneficieze de autor de stat în contextul răspândirii noului coronavirus, să își mențină activitatea cel puțin jumătate de an de la acordarea finanțării.

Microgranturile vor fi de 2000 de euro. Ele se acordă o singură dată, sub formă de sumă forfetară, informează antena3.ro.

Domeniile de activitate pentru care se acordă acest sprijin financiar sunt: comerțul cu amănuntul – excepție fac autovehiculele și motocicletele, editarea de cărți, ghiduri, ziare, reviste etc, producția cinematografică, video și de televiziune, telecomunicațiile, serviciile informatice, publicitatea și cultura.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

35

Загрузка...