Iulian Capsali

Iulian Capsali, afirmații bombă: legătura dintre Beuran și privatizarea Sănătății

962
Cunoscutul publicist a explicat că, prin profesorul Beuran, se dorește închiderea gurii tuturor celor care vor să se opună privatizării Sănătății și că aceasta este miza.

BUCUREȘTI, 17 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Iulian Capsali spune că profesorul Mircea Beuran este o victimă a acestui sistem.

Practic, prin intermediul cazului Beuran, sunt reduși la tăcere toți cei care nu doresc privatizarea sistemului public de Sănătate din România.

”Miza e de sute de milioane de euro, iar, pentru ăștia, pentru banii ăștia, sunt în stare să calce în picioare pe oricine. Nu au nici un fel de scrupul. Este o rușine că profesorul Beuran este luat cu cătușele, de parcă am fi în zorii stalinismului sau suntem în perioada Coldea-Kovesi, când se făcea campanie electorală cu astfel de personalități”, a explicat, pentru Sputnik, Iulian Capsali.

Privatizarea sănătății cu bani publici nu s-a mai întâmplat nicăieri în lume și nu trebuie acceptat sub nici o formă, a mai punctat sursa intervievată.

De altfel, privatizarea sănătății în 2020 nu este un lucru nou. Și aceasta pentru că și în 2012 s-a mai dorit realizarea acestui obiectiv. Victimă a căzut atunci profesorul Vasile Astărăstoaie, președintele Colegiului Medicilor Iași.

”Ei încearcă, pas cu pas, să pună mâna pe aceste sute de milioane de euro care ar sta foarte bine în buzunarul lor, însă pentru populație ar fi un dezastru, pentru că n-ar mai putea să aibă nimeni acces la sistemul de sănătate”, a punctat Capsali. 

Acesta a explicat că îi e greu să creadă că se vor privatiza școlile generale și liceele, însă ”te poți aștepta la orice”. Miza este însă, la Sănătate, pentru că aici este un buget pe care se poate pune mâna mult mai ușor.

962
Tagurile:
Sănătate, Mircea Beuran, Iulian Capsali
Tematic
Gelu Vișan aruncă bomba: informații secrete deținute de Beuran, deranj la nivel înalt
O primă victorie a cetățenilor în cazul Beuran – mică înfrângere pentru DNA
Mircea Beuran – prima reacție după eliberarea din arestul Poliției

Simptom neobișnuit al cancerului

140
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
Simptomele de cancer pancreatic, de obicei, apar atunci când cancerul este în faza avansată, iar durerile de spate pot indica acest lucru.

BUCUREȘTI, 23 sep -Sputnik. Durerile de spate pot indica dezvoltarea cancerului pancreatic, relatează Express, făcând trimitere la specialiștii de la Cancer Research UK.

Medicii menționează că cancerul pancreatic este ușor confundat cu bolile discurilor intervertebrale datorită particularităților localizării acestui organ. În acest caz, durerea poate începe în abdomen și apoi se poate răspândi în spate.

"Disconfortul crește atunci când luați o poziție orizontală și scade dacă vă așezați. Starea se poate agrava după ce mâncați. Acest lucru se datorează particularităților deteriorării anumitor nervi", - explică medicii.

Potrivit experților, durerile de spate persistente ar trebui să provoace vigilență dacă o persoană nu are leziuni adecvate și efort fizic periculos.

140
Tagurile:
Simptome, Cancer
Tematic
Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Opt produse care te feresc de cancer - detalii
Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer

Загрузка...
Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ

Sindicatele cer vaccinarea profesorilor

92
(reînnoit 18:27 23.09.2020)
Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ – FSLI – vin cu o solicitare către ministrul Sănătății, de a asigura cadrul legal prin care angajații din educație să beneficieze de vaccinare antigripală gratuită, realizată cu prioritate.

BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik. Personalul din învățământ trebuie să beneficieze, la cerere, de vaccinare antigripală gratuită, realizată cu prioritate. Aceasta este solicitarea reprezentanților Federației Sindicatelor Libere din Învățământ adresată ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Solicitarea sindicaliștilor vine după ce Nelu Tătaru a precizat că au ost achiziționate până acum 3 milioane de doze de vaccin și cadrele didactice ar trebui să fie introduse în categoria de risc privind persoanele care vor beneficia de vaccin în acest an.

Sindicaliștii atrag atenția asupra faptului că, prin natura profesiei, salariații din educație sunt expuși suplimentar îmbolnăvirii și pot deveni la rândul lor surse de infectare a populației școlare cu virusul gripal. Cu atât mai mult, vă reamintim că, în contextul pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2 și a apropierii sezonului rece, apariția simptomelor specifice virozelor respiratorii - de exemplu, tuse, febră, probleme respiratorii - sau a altor simptome de boală infecţioasă spre exemplu, vărsături, diaree, mialgii, stare general modificată, însoţite sau nu de creşteri de temperatură, vor conduce la izolarea la domiciliu a salariaților respectivi, spun sindicaliștii

Potrivit reprezentanților FSLI, prin vaccinarea antigripală a personalului din educație se vor putea evita blocajele activității educative, din cauza declanșării scenariului roșu.

În opinia sindicaliștilor, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației și Cercetării trebuie să organizeze o campanie națională de vaccinare a angajaților din sistemul de învățământ, la solicitarea acestora, prin intermediul cabinetelor medicale școlare, acolo unde acestea există.

 

92
Tagurile:
Sindicate, FSLI
Tematic
FSLI: „Colegii noştri vor fi, pur şi simplu, trimişi acasă, în şomaj”
Evaluare Națională și Bac 2020: Hăncescu, FSLI, soluții de susținere a examenelor
FSLI: ”Înghețarea anului școlar ar produce prejudicii majore și cadrelor didactice”

Загрузка...