Intervenție chirurgicală la creier

Beuran lua mită de la pacienți? Celebru economist face lumină, dezvăluiri șoc

849
(reînnoit 12:48 16.02.2020)
Scandalul în care este implicat medicul Mircea Beuran continuă, iar în mediul online apar tot mai multe postări care îl susțin și care spun că, de fapt, celebrul profesor nu pretindea mită de la pacienți. Ce spune Dan Diaconu.

BUCUREȘTI, 16 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Economistul Dan Diaconu, creatorul blogului ”Trenduri economice” scrie, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, ce a pățit un amic al său care trebuia să facă o operație extrem de complexă.

Omul a fost trimis la profesorul Mircea Beuran, iar când s-au întâlnit pentru prima dată, pacientul a fost ”șocat”. Și aceasta pentru că profesorul îi studia dosarul, însă părerea ”a avea o atitudine oarecum absentă”.

”A crezut că, probabil, doar aparent se uită ”prin hârtii” și de fapt se gândește la ale lui. Era îngrijorat știind că, până la urmă, viața lui va depinde de această operație. Când a intrat în cabinet unul dintre tinerii săi asistenți, a fost uimit să constate că profesorul, efectiv îi fotografiase mental dosarul. Știa absolut tot!”, a scris Dan Diaconu https://www.facebook.com/TrenduriEconomice/posts/1072363496448947.

Profesorul Mircea Beuran i-a mai adresat câteva întrebări pacientului, după care l-a trimis în salon. Însă, înainte de a pleca, amicul lui Diaconu și-a luat inima în dinți și l-a întrebat pe celebrul profesor cum urmează să decurgă operația.

”Mai întâi o să încercăm să te tăiem cu toporul și vedem după ce-ți mai facem” - i-a răspuns pe un ton egal doctorul Beuran. Mi-a mărturisit că în momentul în care a primit replica din partea celui pe care toți îl vedeau ca pe un zeu, a fost sigur că operația sa va decurge OK. „Parcă-mi citise creierul și mi-a dat singurul răspuns care m-a liniștit. Dacă-mi spunea că va fi bine, că va fi rău sau că „să vedem ce-o ieși” intram în șoc. M-am simțit de parcă operația se terminase cu succes.” - avea să-mi spună amicul meu după externare”, a explicat economistul.

Acesta a adăugat că pacientul a plătit, pentru întreaga operație, echivalentul a 100 de lei, bani pe care i-a dat singurului om care a acceptat să îi ia: brancardierul.

După profesorul Beuran a alergat mult, căutând să îi dea plicul cu ”atenția”, însă doctorul l-a evitat mereu.

Pacientul nu a renunțat, ci s-a dus în cabinet după medic, dar și aici a fost respins plicul.

”Auzi, mă, tu chiar vrei să pun toporul ăla pe tine? Păi tu mă ții de vorbă și-n timpul ăsta altul poate moare pe la ușa mea!”.
Mi-a spus că n-a mai putut decât să bânguie niște scuze și să-i mulțumească. Ăsta e „șpăgarul Beuran”, a explicat economistul.

Acesta a punctat că Mircea Beuran are ”prostul obicei” de a salva oameni de la moarte. Și, cum orice faptă bună nu poate rămâne nepedepsită, iată rezultatul, a mai spus sursa citată.

Reamintim că profesorul Mircea Beuran a fost audiat și apoi reținut într-un dosar de luare de mită, deschis de Direcția Națională Anticorupție.

Vineri, în fața DNA a avut loc un protest de susținere a celebrului chirurg, prilej cu care politologul Gelu Vișan a făcut dezvăluiri senzaționale despre adevăratul motiv care s-ar afla în spatele poveștii cu Beuran. Sputnik a scris despre acest lucru aici.

849
Tagurile:
Mircea Beuran

Simptom neobișnuit al cancerului

140
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
Simptomele de cancer pancreatic, de obicei, apar atunci când cancerul este în faza avansată, iar durerile de spate pot indica acest lucru.

BUCUREȘTI, 23 sep -Sputnik. Durerile de spate pot indica dezvoltarea cancerului pancreatic, relatează Express, făcând trimitere la specialiștii de la Cancer Research UK.

Medicii menționează că cancerul pancreatic este ușor confundat cu bolile discurilor intervertebrale datorită particularităților localizării acestui organ. În acest caz, durerea poate începe în abdomen și apoi se poate răspândi în spate.

"Disconfortul crește atunci când luați o poziție orizontală și scade dacă vă așezați. Starea se poate agrava după ce mâncați. Acest lucru se datorează particularităților deteriorării anumitor nervi", - explică medicii.

Potrivit experților, durerile de spate persistente ar trebui să provoace vigilență dacă o persoană nu are leziuni adecvate și efort fizic periculos.

140
Tagurile:
Simptome, Cancer
Tematic
Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Opt produse care te feresc de cancer - detalii
Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer

Загрузка...
Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ

Sindicatele cer vaccinarea profesorilor

92
(reînnoit 18:27 23.09.2020)
Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ – FSLI – vin cu o solicitare către ministrul Sănătății, de a asigura cadrul legal prin care angajații din educație să beneficieze de vaccinare antigripală gratuită, realizată cu prioritate.

BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik. Personalul din învățământ trebuie să beneficieze, la cerere, de vaccinare antigripală gratuită, realizată cu prioritate. Aceasta este solicitarea reprezentanților Federației Sindicatelor Libere din Învățământ adresată ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Solicitarea sindicaliștilor vine după ce Nelu Tătaru a precizat că au ost achiziționate până acum 3 milioane de doze de vaccin și cadrele didactice ar trebui să fie introduse în categoria de risc privind persoanele care vor beneficia de vaccin în acest an.

Sindicaliștii atrag atenția asupra faptului că, prin natura profesiei, salariații din educație sunt expuși suplimentar îmbolnăvirii și pot deveni la rândul lor surse de infectare a populației școlare cu virusul gripal. Cu atât mai mult, vă reamintim că, în contextul pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2 și a apropierii sezonului rece, apariția simptomelor specifice virozelor respiratorii - de exemplu, tuse, febră, probleme respiratorii - sau a altor simptome de boală infecţioasă spre exemplu, vărsături, diaree, mialgii, stare general modificată, însoţite sau nu de creşteri de temperatură, vor conduce la izolarea la domiciliu a salariaților respectivi, spun sindicaliștii

Potrivit reprezentanților FSLI, prin vaccinarea antigripală a personalului din educație se vor putea evita blocajele activității educative, din cauza declanșării scenariului roșu.

În opinia sindicaliștilor, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației și Cercetării trebuie să organizeze o campanie națională de vaccinare a angajaților din sistemul de învățământ, la solicitarea acestora, prin intermediul cabinetelor medicale școlare, acolo unde acestea există.

 

92
Tagurile:
Sindicate, FSLI
Tematic
FSLI: „Colegii noştri vor fi, pur şi simplu, trimişi acasă, în şomaj”
Evaluare Națională și Bac 2020: Hăncescu, FSLI, soluții de susținere a examenelor
FSLI: ”Înghețarea anului școlar ar produce prejudicii majore și cadrelor didactice”

Загрузка...