Проведение операции в кардиохирургическом отделении

Mircea Beuran prima reacție după eliberarea din arestul Poliției

694
(reînnoit 16:19 14.02.2020)
La ieșirea din arest, profesorul Mircea Beuran a părut extrem de calm, în ciuda oboselii evidente și s-a adresat manifestanților.

BUCUREȘTI, 14 feb - Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, celebrul medic Mircea Beuran a ieșit din Arestul Central al Poliției Capitalei, acolo unde și-a petrecut noaptea trecută.

La ieșire, profesorul a fost întâmpinat de câteva zeci de persoane care l-au așteptat și care au strigat mesaje de încurajare: ”Suntem alături de dumneavoastră, domnule profesor”, ”Libertate pentru Mircea Beuran” etc.

Profesorul Beuran a părut extrem de calm, în ciuda oboselii evidente, și a cerut manifestanților să aibă răbdare.

”Vă mulțumesc, vă rog să mă lăsați să mă odihnesc și o să stăm de vorbă”, a spus Mircea Beuran.

Mircea Beuran va fi dus la domiciliu, în comuna Ciolpani, județul Ilfov, unde va sta în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile.

Menționăm că există posibilitatea ca, în baza unei decizii a instanței – ordonanță președințială – profesorului Beuran să i se permită să opereze și să își urmărească pacienții în faza post operatorie câteva ore pe zi, având în vedere lista lungă de așteptare la celebrul chirurg.

694
Tagurile:
arest, poliție, Mircea Beuran
Tematic
Sondaj – De acord cu măsurile DNA luate contra medicului Mircea Beuran?
Protest în fața DNA de susținere a medicului Beuran: În stradă, până nu vă omoară pe toți!

Simptom neobișnuit al cancerului

140
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
Simptomele de cancer pancreatic, de obicei, apar atunci când cancerul este în faza avansată, iar durerile de spate pot indica acest lucru.

BUCUREȘTI, 23 sep -Sputnik. Durerile de spate pot indica dezvoltarea cancerului pancreatic, relatează Express, făcând trimitere la specialiștii de la Cancer Research UK.

Medicii menționează că cancerul pancreatic este ușor confundat cu bolile discurilor intervertebrale datorită particularităților localizării acestui organ. În acest caz, durerea poate începe în abdomen și apoi se poate răspândi în spate.

"Disconfortul crește atunci când luați o poziție orizontală și scade dacă vă așezați. Starea se poate agrava după ce mâncați. Acest lucru se datorează particularităților deteriorării anumitor nervi", - explică medicii.

Potrivit experților, durerile de spate persistente ar trebui să provoace vigilență dacă o persoană nu are leziuni adecvate și efort fizic periculos.

140
Tagurile:
Simptome, Cancer
Tematic
Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Opt produse care te feresc de cancer - detalii
Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer

Загрузка...
Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ

Sindicatele cer vaccinarea profesorilor

91
(reînnoit 18:27 23.09.2020)
Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ – FSLI – vin cu o solicitare către ministrul Sănătății, de a asigura cadrul legal prin care angajații din educație să beneficieze de vaccinare antigripală gratuită, realizată cu prioritate.

BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik. Personalul din învățământ trebuie să beneficieze, la cerere, de vaccinare antigripală gratuită, realizată cu prioritate. Aceasta este solicitarea reprezentanților Federației Sindicatelor Libere din Învățământ adresată ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Solicitarea sindicaliștilor vine după ce Nelu Tătaru a precizat că au ost achiziționate până acum 3 milioane de doze de vaccin și cadrele didactice ar trebui să fie introduse în categoria de risc privind persoanele care vor beneficia de vaccin în acest an.

Sindicaliștii atrag atenția asupra faptului că, prin natura profesiei, salariații din educație sunt expuși suplimentar îmbolnăvirii și pot deveni la rândul lor surse de infectare a populației școlare cu virusul gripal. Cu atât mai mult, vă reamintim că, în contextul pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2 și a apropierii sezonului rece, apariția simptomelor specifice virozelor respiratorii - de exemplu, tuse, febră, probleme respiratorii - sau a altor simptome de boală infecţioasă spre exemplu, vărsături, diaree, mialgii, stare general modificată, însoţite sau nu de creşteri de temperatură, vor conduce la izolarea la domiciliu a salariaților respectivi, spun sindicaliștii

Potrivit reprezentanților FSLI, prin vaccinarea antigripală a personalului din educație se vor putea evita blocajele activității educative, din cauza declanșării scenariului roșu.

În opinia sindicaliștilor, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației și Cercetării trebuie să organizeze o campanie națională de vaccinare a angajaților din sistemul de învățământ, la solicitarea acestora, prin intermediul cabinetelor medicale școlare, acolo unde acestea există.

 

91
Tagurile:
Sindicate, FSLI
Tematic
FSLI: „Colegii noştri vor fi, pur şi simplu, trimişi acasă, în şomaj”
Evaluare Națională și Bac 2020: Hăncescu, FSLI, soluții de susținere a examenelor
FSLI: ”Înghețarea anului școlar ar produce prejudicii majore și cadrelor didactice”

Загрузка...