Ploi, ninsori puternice și foarte puternice, troiene, ghețuș, polei, chiciură, care se va depune pe crengi și firele electrice

Alertă meteo: cod galben de viscol în mai multe regiuni

23140
(reînnoit 15:10 12.02.2020)
Administraţia Naţională de Meteorolgie a emis o avertizare meteo de cod galben de intensificări ale vântului şi zăpadă spulberată în mai multe judeţe. Intervalul de valabilitate.

BUCUREŞTI, 12 feb – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit ANM, în intervalul 11 februarie, ora 20:00 - 12 februarie, ora 20:00, este valabilă avertizarea meteo de cod galben de intensificări ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă.

Astfel, în zona înaltă de munte, vântul va prezenta intensificări cu rafale ce vor depăși 80...100 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Potrivit meteorologilor, şi România va fi afectată de furtunile declanşate zilele trecute în partea de nord a Europei. Astfel, aria precipitaţiilor se va extinde treptat în majoritatea regiunilor. Totuşi, temperaturile vor fi destul de ridicate pentru această perioadă a anului.

Astfăzi dimineaţă, Meteoplus a postat o înregistrare video cu ninsoarea din comuna Aluniş, judeţul Cluj, unde este iarnă în toată regula:

De asemenea, în alte zone ale ţării, de exemplu judeţul Suceava, s-au declanşat fenomene meteo similare furtunilor Ciara şi Sabine, ce au devastat Europa zilele trecute.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat pe pagina sa de Facebook imagini surprinse în această dimineață pe DN 18, zona Cârlibaba - Șesuri - limita județelor Suceava și Maramureș.

"La acest moment, circulația pe toate drumurile naționale din administrarea Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc - DN 17, DN 17A, DN 17B, DN 2E - se desfășoară normal. Carosabilul este în cea mai mare parte „la negru”, cu porțiuni de zăpadă frământată. Pe timpul nopții, pentru asigurarea circulației pe sectoarele amintite, echipele DRDP Iași au acționat cu 22 autoutilaje (inclusiv cu autofreza) și au răspândit 229 tone de material antiderapant".

23140
Tagurile:
Meteo

Загрузка...