Ninsori în România

Cum se circulă pe drumurile din Moldova peste 5000 de pompieri au intervenit

66
Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi anunţă în ce condiţii se circulă pe drumurile din judeţele Moldovei care au fost afectate de avertizările meteo de cod portocaliu şi galben de vreme rea.

BUCUREŞTI, 6 feb – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit DRDP Iaşi, circulația pe toate drumurile din aria de administrare a DRDP Iași este la acest moment asigurată. Pe ultimele tronsoane închise sau cu restricții a fost reluată circulaţia în această dimineață.

Este vorba despre următoarele drumuri naţionale:

DN 2, Obrejița – Focșani, județul Vrancea (închis din 05 februarie, ora 22:00, redeschis ora 08:30);
DN 23, Focșani – Nănești, județul Vrancea (închis din 05 februarie, ora 22:00, redeschis ora 08:30);
DN 24D, Grivița – Vânători, județul Galați (închis circulației, redeschis ora 09:30);
DN 23B, Măicănești – Ciorăști, jud. Vrancea (închis circulației, redeschis 07:30);
DN 25, Hanu Conachi – Șendreni, jud. Galați (restricție 3,5 t, ridicată 07:40).

Instituţia aminteşte că, de la intrarea în vigoare a avertizărilor Cod Portocaliu și Cod Roșu de ninsori și viscol, în mai multe sectoare din regiunea Moldovei au fost instituite restricții de tonaj sau chiar măsuri de închidere temporară, după cum urmează:
- DN 28B, Târgu Frumos (jud. Iași) – Frumușica (restricție 3,5 t);
- DN 28B, Frumușica-Botoșani (restricție 3,5 t);
- DN 29, lim. jud. Suceava – Huțani – Botoșani (restricție 3,5 t);
- DN 28, lim. jud. Neamț - Târgu Frumos (restricție 7,5 t);
- DN 28A, Târgu Frumos – Moțca (restricție 7,5 t).

Însă restricțiile au fost eliminate gradual, în urma acțiunilor întreprinse de Secțiile de Drumuri Naționale din Moldova, informează DRDP Iași. În acest scop, pe timpul nopții, dar și în cursul dimineții, pe toate sectoarele din administrare, DRDP Iași a intervenit cu 315 autoutilaje, 3.680 tone sare și peste 300 tone nisip.

În continuare, pe drumurile naționale din Moldova se acționează cu 176 de autoutilaje, pentru curățarea și lărgirea carosabilului în urma viscolului, dar și cu antiderapant, în zonele caracterizate prin carosabil umed și temperaturi scăzute. Până la ora 13:00, județele Bacău și Vaslui rămân sub avertizare Cod Galben de vânt puternic și ninsoare viscolită (vânt cu viteze de 55 - 65 km/h), în vreme ce județele Vrancea și Galați, dar și sud-estul țării, vor rămâne sub Cod portocaliu (vânt și ninsoare viscolită, cu rafale de 70 - 80 km/h).

De asemenea, pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivel național, au acționat peste 5.000 pompieri cu 3.200 mijloace, în sprijinul populației și al autorităților locale pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice severe, potrivit IGSU România

Pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, IGSU a dispus completarea resurselor existente cu 3 șenilate, 5 autofreze și 2 autospeciale pentru transport de victime multiple dislocate în sprijinul județelor Argeș, Buzău, Brăila, Constanța, Galați, Vrancea, Tulcea. Aceste mijloace tehnice vor rămâne în zonele afectate până la înlăturarea tuturor urmărilor fenomenelor meteorologice periculoase.
La nivel național, pompierii militari sunt pregătiți să desfășoare misiuni de salvare și restabilire a situației de normalitate, în contextul vremii nefavorabile.

66
Tagurile:
Prognoza meteo, Moldova, drumuri
Avion

Cum călătorim cu avionul în timpul pandemiei sfaturi importante

32
(reînnoit 21:21 04.06.2020)
Cum călătorim cu avionul în timpul pandemiei de coronavirus? Însoţitori de zbor şi stewardese au postat sfaturile lor pe Reddit. Ei explică în special cum să alegi un zbor cu cât mai puțini pasageri.

BUCUREŞTI, 4 iun – Sputnik, Doina Crainic. Este posibil să evităm un zbor aglomerat în condiţiile în care pandemia de coronavirus nu este încă învinsă? Pe portalul Reddit, însoțitori de zbor și stewardese oferă sfaturi pasagerilor.

Potrivit acestor angajați, reducerea numărului de zboruri a dus la supraîncărcarea acestora. Multe companii au suspendat până la 80 sau chiar 90% din zboruri. Prin urmare, este aproape imposibil să luăm un avion cu puțini pasageri.

Zburați în condiții mai confortabile

Cu toate acestea, există posibilitatea să zburați în condiții mai confortabile. De exemplu, un echipaj recomandă pasagerilor să aleagă zboruri în zilele din timpul săptămânii, deoarece pasagerii sunt în general mai numeroși în weekenduri. În plus, companiile aeriene au blocat accesul la scaunele intermediare pentru a asigura distanțarea socială.

De asemenea, angajații din sectorul aerian recomandă amânarea călătoriilor până când vor exista mai multe zboruri şi, astfel, avioanele vor fi mai puțin aglomerate.

„Companiile aeriene se pregătesc să crească numărul de zboruri cu 40 până la 60% în iunie, așa că, dacă aștepți, situația se va îmbunătăți”, a spus un angajat, citat de Sputnik France.
32
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
În Pakistan s-a prăbușit un avion de pasageri
Avion cu peste 100 de pasageri s-a prăbuşit într-o zonă populată în Pakistan - VIDEO
Iunie 2020: reguli stricte în avion și aeroport. Ce trebuie să facem

Загрузка...
Spital

COPAC: ”Pacienții cu boli infecțioase nu au acces în spitalele unde se tratau”

26
(reînnoit 21:20 04.06.2020)
Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România – COPAC – spune că, în spitale, acum, sunt internate în continuare numai urgențele și cere Ministerului Sănătății să intervină.

BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Situație gravă pentru pacienți, deoarece aceștia nu au acces în spitale.

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România susține că drepturile pacienților sunt încălcate în România. Organizația menționată spune că, în baza semnalelor primite de la pacienți, a întocmit o listă cu încălcări ale drepturilor acestora. Mai exact, pacienții sunt amânați până pe 15 iunie, aparținătorilor pacienților nu le este permis accesul în unităţile medicale nici în cazurile speciale care se justifică - persoane care nu se pot deplasa, naşteri.

Din păcate, nici proaspeții tătici nu au acces pentru a-i vedea pe nou născuți, cu toate că își fac testul COVID. Și în tabăra mămicilor este o situație grea, pentru că unele mame îşi aşteaptă disperate micuţii abia după ce iese rezultatul la test.

"Pacienţii sunt puşi pe drumuri pentru a-şi lua tratamentul (...), pacienţii cu boli infecţioase - tuberculoză, HIV, hepatite - nu au acces în spitalele unde se tratau, acestea fiind spitale COVID sau suport", precizează COPAC, potrivit agerpres.ro.

COPAC mai acuză spitalele de încălcarea confidențialității diagnosticului pacienților decedați de COVID, prin menționarea unor diagnostice cum ar fi HIV sau schizofrenie chiar și după moarte.

Asociațiile pacienților cer ca aceste măsuri care, în luna martie erau justificate, când nu se știa exact care va fi amploarea pandemiei, să înceteze.

De asemenea, COPAC cere Ministerului Sănătății să ia măsuri urgente astfel încât să nu mai fie încălcate drepturile pacienților, prin adoptarea unor reglementări care să găsească soluții la problemele expuse.

26
Tagurile:
spital
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Decizie în premieră a Organizației Mondiale a Sănătății – ”etapă istorică”
COVID-19: ministrul Sănătății spune când putem scăpa de mască
Secretar de stat în Ministerul Sănătății: ”Vom putea face concedii”

Загрузка...

La New York poliția a arestat zeci de persoane în timpul manifestațiilor

0
(reînnoit 21:22 04.06.2020)
Poliția din New York a arestat 60 de persoane din rândul demonstranților care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor polițiștilor în SUA.

Potrivit șefului departamentului de Poliție, protestatarii nu au respectat regimul stării de asediu, în pofida faptului că le-a fost permis să se afle în stradă cu o oră mai mult – până la 21:00.

De asemenea, el a menționat că forțele de ordine acționează tactic și vor întreprinde toate măsurile necesare  pentru a nu admite încălcarea legii de către demonstranții și pentru a menține controlul asupra orașului.

Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...