Unde internetul este mai ieftin: Moldova sau România

94
(reînnoit 19:04 23.01.2020)
Moldova ocupă locul 12 în lume la capitolul cel mai ieftin internet fix pe bandă largă, afirmă expertul Veaceslav Ioniță, făcând referire la datele prezentate de Cable.co.uk.

CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Conform Cable.co.uk, Moldova ocupă locul 12 în lume la capitolul cel mai ieftin acces la internet fix pe bandă largă, afirmă Veaceslav Ioniță într-un studiu făcut public pe blogul său.

Expertul spune că, față de anul 2018, în 2019 Moldova a căzut cu 6 poziții: de la locul 6 la locul 12. Prețul în 2019 la internet pe bandă largă în Moldova a constituit 11,57 dolari pe lună, similar cu cel de anul trecut, dar în multe țări internetul s-a ieftinit considerabil în 2019 față de 2018.

Spre exemplu, România a avansat de pe locul 10 în anul 2018, cu un preț de 14,42 dolari pe lună, pe locul 4 în 2019, cu un preț de 8,15 dolari pe lună.

Top-20 al țărilor cu cele mai mici prețuri la internet fix pe bandă largă, dolari/lună
Top-20 al țărilor cu cele mai mici prețuri la internet fix pe bandă largă, dolari/lună

După prețul pentru un Mb, România ocupă locul 1 în lume cu cel mai ieftin cost al datelor de doar 0,02 dolari/Mb, iar Moldova se situează pe locul 26 cu un cost al datelor de 0,25 dolari/Mb.

Cele mai mari prețuri sunt în Eritrea și Yemen, unde internetul ajunge la 2,5 mii de dolari pe lună.

94
Tagurile:
Internet, România, Moldova
Tematic
Scandalul averii lui Orban -  reacții radicale ale românilor, îl fac praf pe internet!
Mesajul unei mame românce, în prag de Crăciun, devine viral pe internet
Scrisoarea soției unui militar român plecat în Afganistan face furori pe internet!
România, locul 5 în lume după Singapore, Suedia, Danemarca și Norvegia la Internet
Copilul tău are acces la internet? Ce trebuie să faci pentru a-l proteja de abuzatori
Impostura lui Iohannis a devenit virală pe Internet! Acum apare o suspiciune mai gravă!
Avion

Cum călătorim cu avionul în timpul pandemiei sfaturi importante

31
(reînnoit 21:21 04.06.2020)
Cum călătorim cu avionul în timpul pandemiei de coronavirus? Însoţitori de zbor şi stewardese au postat sfaturile lor pe Reddit. Ei explică în special cum să alegi un zbor cu cât mai puțini pasageri.

BUCUREŞTI, 4 iun – Sputnik, Doina Crainic. Este posibil să evităm un zbor aglomerat în condiţiile în care pandemia de coronavirus nu este încă învinsă? Pe portalul Reddit, însoțitori de zbor și stewardese oferă sfaturi pasagerilor.

Potrivit acestor angajați, reducerea numărului de zboruri a dus la supraîncărcarea acestora. Multe companii au suspendat până la 80 sau chiar 90% din zboruri. Prin urmare, este aproape imposibil să luăm un avion cu puțini pasageri.

Zburați în condiții mai confortabile

Cu toate acestea, există posibilitatea să zburați în condiții mai confortabile. De exemplu, un echipaj recomandă pasagerilor să aleagă zboruri în zilele din timpul săptămânii, deoarece pasagerii sunt în general mai numeroși în weekenduri. În plus, companiile aeriene au blocat accesul la scaunele intermediare pentru a asigura distanțarea socială.

De asemenea, angajații din sectorul aerian recomandă amânarea călătoriilor până când vor exista mai multe zboruri şi, astfel, avioanele vor fi mai puțin aglomerate.

„Companiile aeriene se pregătesc să crească numărul de zboruri cu 40 până la 60% în iunie, așa că, dacă aștepți, situația se va îmbunătăți”, a spus un angajat, citat de Sputnik France.
31
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
În Pakistan s-a prăbușit un avion de pasageri
Avion cu peste 100 de pasageri s-a prăbuşit într-o zonă populată în Pakistan - VIDEO
Iunie 2020: reguli stricte în avion și aeroport. Ce trebuie să facem

Загрузка...
Spital

COPAC: ”Pacienții cu boli infecțioase nu au acces în spitalele unde se tratau”

26
(reînnoit 21:20 04.06.2020)
Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România – COPAC – spune că, în spitale, acum, sunt internate în continuare numai urgențele și cere Ministerului Sănătății să intervină.

BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Situație gravă pentru pacienți, deoarece aceștia nu au acces în spitale.

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România susține că drepturile pacienților sunt încălcate în România. Organizația menționată spune că, în baza semnalelor primite de la pacienți, a întocmit o listă cu încălcări ale drepturilor acestora. Mai exact, pacienții sunt amânați până pe 15 iunie, aparținătorilor pacienților nu le este permis accesul în unităţile medicale nici în cazurile speciale care se justifică - persoane care nu se pot deplasa, naşteri.

Din păcate, nici proaspeții tătici nu au acces pentru a-i vedea pe nou născuți, cu toate că își fac testul COVID. Și în tabăra mămicilor este o situație grea, pentru că unele mame îşi aşteaptă disperate micuţii abia după ce iese rezultatul la test.

"Pacienţii sunt puşi pe drumuri pentru a-şi lua tratamentul (...), pacienţii cu boli infecţioase - tuberculoză, HIV, hepatite - nu au acces în spitalele unde se tratau, acestea fiind spitale COVID sau suport", precizează COPAC, potrivit agerpres.ro.

COPAC mai acuză spitalele de încălcarea confidențialității diagnosticului pacienților decedați de COVID, prin menționarea unor diagnostice cum ar fi HIV sau schizofrenie chiar și după moarte.

Asociațiile pacienților cer ca aceste măsuri care, în luna martie erau justificate, când nu se știa exact care va fi amploarea pandemiei, să înceteze.

De asemenea, COPAC cere Ministerului Sănătății să ia măsuri urgente astfel încât să nu mai fie încălcate drepturile pacienților, prin adoptarea unor reglementări care să găsească soluții la problemele expuse.

26
Tagurile:
spital
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Decizie în premieră a Organizației Mondiale a Sănătății – ”etapă istorică”
COVID-19: ministrul Sănătății spune când putem scăpa de mască
Secretar de stat în Ministerul Sănătății: ”Vom putea face concedii”

Загрузка...

La New York poliția a arestat zeci de persoane în timpul manifestațiilor

0
(reînnoit 21:22 04.06.2020)
Poliția din New York a arestat 60 de persoane din rândul demonstranților care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor polițiștilor în SUA.

Potrivit șefului departamentului de Poliție, protestatarii nu au respectat regimul stării de asediu, în pofida faptului că le-a fost permis să se afle în stradă cu o oră mai mult – până la 21:00.

De asemenea, el a menționat că forțele de ordine acționează tactic și vor întreprinde toate măsurile necesare  pentru a nu admite încălcarea legii de către demonstranții și pentru a menține controlul asupra orașului.

Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...