Românii au fost interesați să plece pe meleaguri cât mai îndepărtate. Astfel, căutările pentru destinaţia de zbor Panama au crescut cu 75%, cele pentru Japonia cu 73%, pentru Indonezia cu 57%, iar căutările pentru destinaţiile de zbor Mexic şi Croaţia au crescut cu 47%.
Pe de altă parte, provincia Phuket din Tailanda a înregistrat o creştere a căutărilor clienţilor români în 2019 cu 257% faţă de 2018, precizează incont.ro.
Zborurile ieftine au fost, evident, la mare căutare. Cel mai bun preț a fost pentru destinația Milano – 47 de euro, urmat de Berlin – 49 de euro, Marrakesh – 52 de euro, Pisa – 54 de euro, Antalya – 56 de euro și Roma - 59 de euro.
Pe site-ul amintit, cele mai multe căutări în anul care se va încheia curând au vizat bilete de avion către Roma, Londra, Barcelona, Viena, Milano, Paris și Atena.
Facem precizarea că studiul se bazează pe căutările de zboruri dus-întors la clasa economică, realizate pe momondo.ro între 1 iulie 2018 - 20 octombrie 2019 şi 1 iulie 2017 - 20 octombrie 2018, pentru călătorii desfăşurate între 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2019 şi 1 ianuarie 2018 - 31 decembrie 2018, către toate destinaţiile din afara României.
BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. Românii trebuie să știe că valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată este, începând cu data de 13 ianuarie 2021, de 2300 de lei.
Informația a fost făcută publică de reprezentanții Casei Naționale de Pensii care amintesc de dispozițiile Hotărârii de Guvern nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 40/13.01.2021.
În cazul asiguraților care au încheiat contracte de asigurare socială conform Legii nr. 263/2010, cu modificările și completările ulterioare, baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale o constituie venitul lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială, dar nu mai puțin decât valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, notează cnpp.ro.
Astfel, începând cu data de 13 ianuarie 2021, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socialǎ încheiat în baza Legii nr. 263/2010, cu modificările și completările ulterioare, este de 2.300 lei.
Instituția aduce la cunoștința românilor faptul că, din inițiativa casei teritoriale de pensii, toate veniturile asigurate înscrise în contractele de asigurare socială al căror nivel se situează sub nivelul minim de 2.300 lei se vor modifica, prin notificarea asiguratului.
De asemenea, salariul minim brut pe țară garantat în plată de 2.300 lei se va utiliza și în cazul contractelor de asigurare socială încheiate în baza O.U.G. nr. 163/2020 începând cu data de 13 ianuarie 2021.
Casa Națională de Pensii Publice dă asigurări că noua valoare de 2.300 lei nu are implicații în ceea ce privește contractele de asigurare socială ce au fost încheiate până la data de 13 ianuarie 2021, în temeiul O.U.G. nr. 163/2020.
BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, este ținta unui atac dur din partea medicului psihiatru Gabriel Diaconu.
Medicul spune că Voiculescu ar fi făcut trafic de medicamente și că și-a făcut ”loc cu coatele unde s-a nimerit, și în proces s-a cocoțat pe cadavre și suferință”.
Diaconu susține că actualul ministru al Sănătății s-a cocoțat în ministerul tehnocrat al lui Dacian Cioloș pe emoția lăsată în urmă de incendiul din Colectiv, pe care și l-a luat în posesie plecând de la povestea că el, Vlad Voiculescu, s-ar fi ocupat de transportul victimelor în Austria.
”Vlad Voiculescu a mințit. Pentru că eu știu, de fapt, cine s-a ocupat de asta. Și n-a fost el. Eu eram la Viena în noiembrie 2015. Dar Vlad n-are de unde ști asta. Consulul României de la acea vreme însă are să-și aducă aminte. Și ce-a făcut pentru victime, și cât s-a zbătut. Dar și cine s-a zbătut pentru ei de la București”, spune Gabriel Diaconu.
Acesta a adăugat că, deși Raed Arafat are multe păcate, eforturile sale din acea perioadă rămân în istorie.
Mai mult decât atât, Voiculescu este acuzat că nu a avut nici o remușcare atunci când, o dată ajuns ministru, i-a oferit Monicăi Althamer poziția de ”secretar de stat pe problemele pacienților”, cu ”calificare la locul de muncă”.
În fapt, această poziție este una de la care de fapt cuplul Althamer, ”bine ocrotit” de Vlad Voiculescu, a început să deschidă uși pentru diverse ONG-uri și în același timp să plătească polițe celor care erau incomozi. Cum anume? Ne lămurește tot Diaconu, care spune că totul s-a făcut prin intermediul Direcției Generale Anticorupție, serviciu al Ministerului de Interne.
O altă acuzație adusă actualului ministru al Sănătății este că el, împreună cu Emanuel Ungureanu, au distrus transplantul în România.
”Bineînțeles că el va spune că s-a luptat cu corupția de la ANT, că toți erau niște nemernici, că a fost puritatea și neprihănirea care l-au condus în luptă”, spune Diaconu.
Acesta a amintit și de linșajul profesorului Burnei, acuzat de rele tratamente aplicate pacientului, șpagă și tortură.
Astăzil, însă, continuă Diaconu, că nimeni nu mai știe că Burnei a fost exonerat de acuzațiile penale aduse.
”O altă cruce în cimitir, un pas înainte pentru tânărul Vlad.
După care, fix înainte să plece din funcție, Voiculescu a dat undă verde faimosului proiect ”Țibichi” privind Dosarul Electronic de Sănătate. Implementat abuziv. În flagrantă încălcare a drepturilor pacientului. Dar devenit ”obligatoriu” sub semnătura lui”, a punctat psihiatrul.
Diaconu mai aduce în discuție încă o temă. Este cea referitoare la centrele de vaccinare, despre organizarea cărora spune că Voiculescu a aruncat mâța autorităților locale, pentru că sistemul medical e descentralizat, pentru că n-are statul bani, pentru că oricum erau niște răzvrătiți în PNL care aveau nevoie de un motiv să se ia de Ludovic Orban.
”Cearta de fațadă dintre Emil Boc și Vlad Voiculescu, o pantomimă a complicității, ca și falia dintre Câțu și Voiculescu, ascund de fapt intenția conjunctă a ”prietenilor” din ambele partide de Coaliție de-a-și impune propriul joc, proprii oameni, respectiv propriile interese.
Vreau să rămână scris: campania de vaccinare în România ori va rămâne construită pe scheletul militar logistic, ca în Israel, ori nu va fi construită deloc”, a completat Gabriel Diaconu.
Medicul psihiatru prevede un viitor sumbru. Mai exact, spune Diaconu, vor fi morți în cimitire, vor fi vieți sacrificate degeaba și, la final, România va fi privatizată medical în felul dorit de Vlad Voiculescu și de prietenii acestuia.
BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. O secvență mai puțin obișnuită a fost înregistrată cu ocazia ceremoniilor de la Washington, ocazionate de instalarea noului președinte, Joe Biden.
Alături de Biden au fost prezenți trei foști președinți – Bill Clinton, George Bush jr și Barack Obama. Culmea este că noul președinte este mai… în vârstă decât ceilalți trei!
Joe Biden are 78 de ani, Clinton și Bush, 74, iar Barack Obama 50 de ani. Dintre foștii ”POTUS”, mai în vârstă este doar Jimmy Carter. În vârstă de 96 de ani, venerabilul politician democrat a fost unul dintre marii și sincerii prieteni ai României, dar și al președintelui Nicolae Ceaușescu.
Deși mai tânăr decât actualul președinte, Bill Clinton nu a rezistat la lungul discurs al lui Joe Biden – și a fost surprins de cameramani ațipind în timpul alocuțiunii noului președinte.
Conform cutumei de instalare, discursul prezidențial are 12 minute și este un fel de prezentare a programului noului președinte – și are rolul unui angajament în fața națiunii.
bill clinton is really asleep rn pic.twitter.com/m7jORNobFI
— LF (@the_lunarfather) January 20, 2021