Viscol puternic și temperaturi scăzute în România

Avertizare meteo: ninsori, viscol, polei şi răcire accentuată

7698
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis informare meteo valabilă pentru două zile, în care vom avea parte de ninsori, intensificări ale vântului, depuneri de polei şi răcire accentuată a vremii.

BUCUREŞTI, 2 dec – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit ANM, în intervalul 02 decembrie, ora 07:00 – 03 decembrie, ora 10:00, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile din vestul, nordul și centrul României.

În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei treptat vor predomina ninsorile și local, mai ales după orele amiezii, se va depune strat de zăpadă. În Banat, în sudul Crișanei și în centrul și sudul Moldovei la început va ploua, apoi se vor semnala precipitații mixte.

În cursul nopții de luni spre marți (2/3 decembrie) și în dimineața zilei de marți, precipitații slabe sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare se vor semnala și în regiunile sudice. Local vor fi depuneri de polei.

La munte va ninge și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor. Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70...80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Intensificări trecătoare ale vântului vor fi pe spații mai mici și în celelalte zone, cu viteze în general de 45...55 km/h. În prima parte a săptămânii, vremea se va menține rece mai ales dimineața și noaptea, cu precădere în jumătatea de nord a teritoriului.

7698
Tagurile:
viscol, ninsori, Iarna, Prognoza meteo
Тема:
Prognoza meteo (274)

Загрузка...