Corneliu Vadim Tudor

Mâine - eveniment major dedicat lui Corneliu Vadim Tudor

230
Evenimentul va include anunțarea unor noi proiecte pe care familia Vadim Tudor și Revista România Mare vor să le realizeze.

BUCUREȘTI, 28 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Mâine seară, la sala Dalles din București, va avea loc o manifestare aniversării a 70 de ani de la nașterea ”Tribunului”. Astăzi, 28 noiembrie 2019, jurnalistul, omul politic, poetul și istoricul Corneliu Vadim Tudor ar fi împlinit 70 de ani.

Evenimentul este organizat de celebra revistă România Mare, iar printre participanți vor fi personalități care l-au cunoscut și ”care doresc să fie alături de noi, familia Vadim Tudor, precum și cititori ai Revistei România Mare”, a declarat Lidia Vadim Tudor, fiica cea mare a poetului.

”Evenimentul va avea ca punct de pornire anunțarea unor noi proiecte pe care noi, familia Vadim Tudor pe de o parte, dar și Revista România Mare, pe de alta, dorim să le implementăm și să le dezvoltăm – precum relansarea versiunii online a Revistei România Mare – dar și înființarea unei fundații”, a transmis Lidia Vadim Tudor într-un Comunicat.

Un moment special al evenimentului va fi lansarea unei noi ediții a volumului de poezii ,,Elegii pentru suflete nobile”, ultima carte publicată de Corneliu Vadim Tudor, în vara anului 2015.

În volum a fost inclusă și celebra poezie ”Ultima cafea”, o creație premonitorie a poetului, scrisă cu puțin timp înainte de moarte.

Lidia Vadim Tudor precizează însă că evenimentul nu este unul politic, ba chiar subliniază că ”prezența în sală a reprezentanților unor partide care doresc să își expună părerile politice nu este acceptată”.

Menționăm că, de la moartea marelui om de cultură și ultim mare lider al naționalismului românesc, s-a organizat în fiecare an un memorial în onoarea sa – dar în manifestarea din acest an este mai mare amploare.

Manifestarea începe la ora 18.00, la sala Dalles, iar intrarea se va face pe baza invitației publicată în revista România Mare.

230
Tagurile:
Corneliu Vadim Tudor
Tematic
Comemorare Vadim Tudor: 3 ani de la trecerea în eternitate - imagini și gânduri
A murit un om frumos, un patriot remarcabil – prieten apropiat al lui Vadim Tudor
Fiica lui Vadim Tudor, ieșire radicală, pe măsura tatălui ei! Sângele apă nu se face!
Coronavirus în Franța: Ambulanță

Franţa, anunţ: zonele cu cele mai mari focare de Covid-19

740
Dintre toate comunitățile din afara azilelor pentru bătrâni, școlile și universitățile reprezintă 32% din numărul focarelor active de coronavirus, situându-se înaintea companiilor, anunţă serviciul de Sănătate Publică din Franţa.

BUCUREŞTI, 27 sept – Sputnik. Aproape o treime din numărul total al focarele de infectare investigate la nivel național, în afara caselor de îngrijire medicală, au fost detectate în școli și universități în perioada mai-septembrie, informează serviciul de Sănătate Publică din Franţa.

Deocamdată, aceasta este comunitatea unde este cel mai mare număr de focare care nu au fost încă verificate sau controlate, mai exact, 285 din 899 (32%), potrivit ultimului buletin epidemiologic emis de agenția națională de sănătate publică din Franţa, relatează Sputnik France.

Sectorul întreprinderilor private și publice ocupă locul al doilea, cu 195 de focare înregistrate între 9 mai și 21 septembrie, verificarea lor fiind încă în curs (26%). După acestea urmează unitățile de îngrijire medicală, cu 97 de centre, şi evenimentele publice sau private (77).

Totuşi, clasificarea tuturor focarelor identificate, inclusiv a celor controlate, arată rezultate complet diferite. Companiile se situează pe primul loc, 26% din cele 2.444 de focare, comparativ cu 16% în școli și facultăți.

Numărul de cazuri de transmitere în școli a crescut în ultimele săptămâni. După ce au fost observate 26 de focare de transmitere în a doua săptămână a lunii septembrie, 160 de focare au fost înregistrate pe 17 septembrie.

Perspectiva guvernului

Totuşi, ministrul francez al Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, transmite „semnalul că se respectă regulile sanitare”. Potrivit acestuia, 1.152 clase și 18 școli au fost închise pe 25 septembrie, faţă de aproximativ 2.000 de clase și 90 de unități câte au fost închise cu o săptămână înainte. „Nu există atât de multe cazuri de contaminare”, a conchis acesta.

Potrivit ultimului raport, 14.412 persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus în Franța, unde sunt acum în total 527.446 de cazuri. Pe 24 septembrie, serviciul de Sănătate Publică din Franţa a raportat 16.096 de cazuri noi, o cifră fără precedent de la începutul epidemiei.

740
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Franța
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Ce exportă Rusia în Franța în fiecare an pentru un total de 15-17 miliarde? - Exclusiv
Reeditarea finalei CM: Probleme pentru Franța în meciul cu Croația
Peste 8.500 de noi cazuri de Covid-19 au fost identificate în Franța în 24 de ore
Încă o dispută între Franța și SUA: Washingtonul nu vrea taxarea multinaționalelor
Coronavirus în Franța: iarăși peste 10 mii de cazuri în 24 h
Record în Franța: peste 13.000 de cazuri noi de Covid-19
COVID în Franța: Zonele de alertă delimitate pe o nouă HARTĂ

Загрузка...
Londra

Al 3-lea val de Covid-19 în UK lockdownul doar amână criza

207
Marea Britanie s-ar putea confrunta cu un al treilea val de Covid-19, a avertizat un consilier al guvernului britanic, Mark Woolhouse. Însă a atras atenţia că blocajul nu trebuie privit ca o soluție pe termen lung împotriva virusului.

BUCUREŞTI, 27 sept – Sputnik. Woolhouse, membru al Grupului științific consultativ pentru situații de urgență (SAGE) din Marea Britanie, a declarat duminică pentru BBC că un alt val de cazuri de Covid-19 ar putea să apară, chiar dacă guvernul se luptă să încetinească un presupus „al doilea val” al bolii.

Este „pe deplin posibil” să existe un „al treilea val” de Covid-19, a spus consilierul științific, fiind întrebat despre această probabilitate. Totuşi, acesta a subliniat că faptul de a ordona oamenilor să stea acasă și alte restricții privind circulația nu ar scuti țara de un număr mai mare cazuri de coronavirus.

„Tot ce a putut să facă vreodată un blocaj a fost amânarea problemei (…). De fapt, nu rezolvă problema pe termen lung. [Această măsură] nu determină virusul să dispară”, a subliniat Woolhouse, potrivit RT

De asemenea, consilierul a făcut apel la așteptări mai realiste cu privire la un potențial vaccin, argumentând că, şi în cazul în care un vaccin împotriva Covid-19 ar fi dezvoltat în următoarele șase luni, este puțin probabil ca acesta să fie gata de a fi lansat pentru public în acea etapă.

Din cauza creşterii cazurilor zilnice, Marea Britanie a impus blocaje locale, a obligat pub-urile și restaurantele să închidă la ora 22:00 și a interzis întâlnirile în grupuri de peste șase persoane. De asemenea, au fost mărite amenzile pentru cei care încalcă măsurile.

Sâmbătă, Marea Britanie a raportat 6.042 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, ceea ce a adus totalul la peste 429.000 la nivel naţional.

Cu toate acestea, creșterea numărului de cazuri noi nu a corespuns unei creșteri a deceselor, indicând doar o creștere a testelor prin care au fost identificate un număr mai mare de infecții ușoare în rândul populației.

Studii recente, precum și cercetările efectuate de SAGE, au stabilit o legătură între politicile de blocare şi mii de decese suplimentare. Potrivit estimărilor guvernului, până la 75.000 de persoane ar putea muri ca urmare a măsurilor adoptate pentru a împiedica virusul.

207
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, Marea Britanie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
UK: „Vine al doilea val de COVID-19” - un nou lockdown?
COVID-19 în UK: noi măsuri drastice - 10.000 lire amendă
UK: „nu poate fi exclus” un al doilea lockdown - Dominic Raab
UK va „infecta în mod deliberat” voluntarii cu coronavirus

Загрузка...
Alegeri locale în România

Rezultate Exil Poll la alegerile din Cluj-Napoca

0
Cel mai important municipiu din Transilvania, Cluj Napoca, a generat o dispută puternică între PNL și USR

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Competiția de la Cluj Napoca pare a fi fost mai mult de fațadă. În fapt, contracandidatul lui Emil Boc, Emanuel Ungureanu de la USR nu a avut șanse. Cât despre PSD-ul local ala lui Vasile Dâncu, acesta nici nu există.

Datele arată că la ora 20:00 au votat 252.593 persoane în județul Cluj, adică o prezență de 40.83%. Prezența a fost mai mică în municipiul Cluj-Napoca, unde au votat 33.41% dintre alegatori, adică 93.232 persoane.

Exit Poll de la ora 21.00 pentru primăria Cluj Napoca arată că Emil Boc, actualul primar a câștigat detașat.

Emil Boc (PNL): 51.52%

Emanuel Ungureanu (USR - Plus): 38.64%. (Sursa: Kanal D)

0
Tagurile:
alegeri locale, Cluj, Rezultate
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...