Săptămâna filmului rus în România

Mokrițkaia, producător de film rus: ”Toată stima pentru cinematografia românească”

215
(reînnoit 13:00 31.10.2019)
Ieri a debutat Săptămâna filmului rus în România, ediția a X-a, eveniment extrem de important, la care au participat cineaști ruși, invitați speciali la ceremonia de deschidere.

BUCUREȘTI, 31 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Parte tradițională integrantă a Zilelor Culturii Ruse în România, săptămâna filmului rus, ediția a X-a, a debutat, ieri, la București.

Ieri, la Centrul Rus de Știință și Cultură a avut loc o conferință de presă la care au participat cineaștii ruși, invitați speciali la ceremonia de deschidere a Săptămânii Filmului Rus.

Este vorba despre Natalia Mokrițkaia, producătorul filmului ”Proiectul”, Iulia Braghina, producătorul filmului ”Proiectul” și producătorul Săptămânii Filmului Rus în România, Evgheni Nevskii (Torres), regizorul filmului ”Supraviețuire în condiții dificile”, Nikita Volkov, actorul care are rolul principal în ”Proiectul”, Andrei Volghin, regizorul filmului ”Frontiera balcanică”.

Tinerii regizori români sunt interesați să colaboreze cu rușii?

Într-un interviu acordat Sputnik, în anul 2018, directorul Centrului Rus de Știință și Cultură, Natalia Muzhennikova, a explicat că, la un moment dat, regizorul rus Alexei German junior i-a spus că ”criticii contemporani de film din Rusia sunt pur și simplu îndrăgostiți de filmul românesc”.

”Karen Shakhnazarov, directorul general al concernului "Mosfilm", a îndemnat  tinerii regizori din România să trimită scenarii și idei de colaborare. Din păcate, acestea nu au fost primite nici până acum”, a declarat Natalia Muzhennikova

Directorul Centrului Rus de Știință și Cultură a precizat că, la această întrebare, se poate răspunde cu un singur cuvânt : ”nu”. Și aceasta pentru că nu a primit de la nici un cineast român tânăr un proiect, o propunere de proiect sau o propunere de cofinanțare, ”adică nimic, absolut nimic”.

”Problema este că mulți tineri, din UNATC, de exemplu, nu prea știu despre această posibilitate. De unde o să afle ei că concernul Mosfilm poate să le susțină și doamna Natalia (Natalia Mokrițkaia – nota Georgiana Arsene) zice că de anul acesta chiar există chiar o finanțare din partea statului, în cuantum de 200.000 de euro pentru susținerea tinerilor și a celorlați producători”, a explicat Natalia Muzhennikova.

Aceasta a subliniat că problema este reprezentată de faptul că informația nu prea circulă ”de la noi către ei”.

De asemenea, Natalia Mokrițkaia a precizat că, în ceea ce privește Concernul Mosfilm, acesta nu este un producător care poate să finanțeze un film de autor. Ei produc filmele comerciale și, de aceea, ei sunt interesați numai de proiectele care pot produce bani.

”Noi avem toată stima față de cinematografia românească pentru că, în comparație cu celelalte, România stă foarte bine”, a punctat Natalia Mokrițkaia.
215
Тема:
Relațiile româno-ruse (267)
Sputnik V

Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%

65
Analiza ultimelor date 3,8 milioane de persoane vaccinate arată că eficiența vaccinului rusesc Sputnik V este de 97,6 la sută.

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Eficaсitatea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V constituie 97,6 la sută, potrivit rezultatelor analizei datelor a 3,8 milioane de ruși vaccinați, a anunța Centrul Gamaleia și Fundația Rusă pentru Investiții Directe.

Într-o declarație comună, se susține că în Rusia este gestionat un registru a persoanelor care au fost vaccinate, precum și a cetățenilor care s-au îmbolnăvit de COVID-19.

“Potrivit datelor cu privire la vaccinarea a 3,8 milioane de ruși, vaccinați în totalitate cu ambele componente în perioada 5 decembrie 2020 și 31 martie 2021 în cadrul programului de imunizare în masa a cetățenilor, morbiditatea din a 35-a zi de la prima injecție a constituit 0,027 la sută”, se menționează în comunicat.

Potrivit președintelui RFPI, Kirill Dmitriev, datele publicate de revista medicală The Lancet demonstrau o eficiență a vaccinului de 91,6 la sută.

“Așa cum arată analizele datelor a îmbolnăvirii aproximativ a 4 milioane de persoane vaccinate, eficiența vaccinului este mai mare și ajunge la 97,6 la sută. Astfel de indicatori permit să susține cu încredere că Sputnik V asigura una din cele mai bune protecția împotriva coronavirusului, din toate vaccinurile din lume”, a declarat el.

Totodată, în opinia directorului Centrului Gamaleia, Aleksandr Ghințburg, eficiența reală a vaccinului “ar putea fi mai mare decât arată rezultatelor analizelor existente”, pentru că datele sistemului de contabilizare a numărului bolnavilor “admit o distanță temporară între prelevarea probelor (data reală a îmbolnăvirii) și diagnosticarea”.

Pe 2 februarie, una din cele mai prestigioase publicații științifice medicale, The Lancet, a publicat un material în care se afirmă că vaccinul rus Sputnik V poate asigura o protecție deplină în cazul infectării cu coronavirus.

65
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
O regiune din Franța a făcut o precomandă pentru Sputnik V
Austria aprobă achiziționarea a unui milion de doze de Sputnik V
India a aprobat solicitarea pentru autorizarea Sputnik V

Загрузка...

Testele de antrenament pentru BAC 2021, publicate

48
Ministerul Educației a publicat setul 7 al testelor de antrenament petnru examenul național de bacalaureat 2021. Până acum au fost lansate 6 asemenea teste, începând cu data de 22 februarie 2021.

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație al Ministerului a lansat, începând cu data de 22 februarie 2021, nu mai puțin de 6 teste de antrenament pentru Bacalaureat.

Pentru examenul național de bacalaureat testele vor fi publicate, toate, luni, 19 aprilie 2021, iar baremele de evaluare, vineri, 23 aprilie 2021.

Testele de antrenament pentru bacalaureat 2021, setul 7, pot fi descărcate de aici.

Sputnik a publicat, aici, setul 6 al testelor de antrenament pentru examenul național de bacalaureat 2021

Calendar examen bacalaureat 2021, sesiunea iunie-iulie:

31 mai – 4 iunie 2021: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

·4 iunie 2021: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

·14-16 iunie 2021: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

·16-17 iunie 2021: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

·18-23 iunie 2021: Evaluarea competențelor digitale – proba D

·23-25 iunie 2021: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

·28 iunie 2021: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

·29 iunie 2021: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

·30 iunie 2021: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

·1 iulie 2021: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

·5 iulie 2021: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00 – 18,00

·6 – 9 iulie 2021: Rezolvarea contestațiilor

·9 iulie 2021: Afișarea rezultatelor finale.

 


 

48
Tagurile:
Teste, BAC
Tematic
Rezultate simulare bac 2021, publicate de Ministerul Educației
Simulare BAC 2021, uman: Geografie, Filosofie, Logică, Economie, Psihologie și Sociologie
Setul 5 al testelor de antrenament pentru Bac, disponibil

Загрузка...

Avioanele de cercetare NATO efectuează zboruri frecvente în apropierea frontierelor Rusiei

0
Avioanele NATO și-au bătut propriul record în ultima săptămână. S-au apropiat de granițele rusești de 58 de ori. Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, cercetașii străini organizau provocări deliberate.

Au zburat într-atât de aproape, încât rușii au fost nevoiți să ridice în cer avioane de vânătoare și să alunge aviația Alianței. Ce încearcă să descopere avioanele NATO pe coasta peninsulei Kamceatka și pe coasta Mării Negre? Și de ce monitorizează linia de demarcație dintre Ucraina și republicile nerecunoscute din Donbas?

0
Tagurile:
Rusia, NATO, avioane

Загрузка...