Imagine simbol

Gest neașteptat al unei tinere din Capitală, după ce a fost hărțuită

301
(reînnoit 13:45 19.10.2019)
O femeie din București a reușit să dea o lecție unui agresor, bărbatul hărțuind-o sexual pe tânără, care, însă, a găsit un mod inedit de… a scăpa.

BUCUREȘTI, 19 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Un bărbat necunoscut care a agresat sexual o tânără a primit o lecție neașteptată. Salvarea femeii a fost… o gutuie.

Ca să dea un exemplu altor femei care sunt agresate sau care riscă să pățească acest lucru, tânăra a scris toată pățania pe Facebook.

Tânăra este nimeni alta decât cunoscuta protestatoare #Rezist, Angi Șerban. Aceasta spune că a lucrat noaptea la biroul avocatului care o reprezintă și că, o dată ajunsă la bloc cu mașina, a fost nevoită să meargă 3 străzi mai departe fiindcă nu avea unde să parcheze.

Așa că drumul spre casă l-a făcut pe jos.

”Văd un tip înalt cu o șapcă neagră de-aia de rapper că urcă înaintea mea și se întoarce să se uite”, a scris Angi Șerban.

Aceasta a povestit că bărbatul s-a descheiat la pantaloni și i-a făcut propuneri indecente.

Soluția găsită de tânără a fost, însă, neașteptată.

”Aveam în mână o gutuie pe care mi-o dăduse cineva zilele trecute și o uitasem în mașină. Acum, când am coborât și mi-am luat ghiozdanul de pe bancheta din spate, am zărit și gutuia și-am luat-o cu mine. N-am pus-o în ghiozdan, am ținut-o în mână”, a adăugat sursa citată

După un schimb de replici destul de… colorat, Angi Șerban l-a lovit pe agresor cu gutuia în față.

”Eu am făcut handbal, tehnic i-am dat, i-am dat să sară”, a punctat fata.

Aceasta a adăugat că și-a luat gutuia de pe jos și că nu a sunat la poliție, neavând încredere în oamenii legii.

”Fetelor, aveți grijă de voi!”, le-a transmis Angi Șerban.

301
Tagurile:
hărțuire sexuală, capitală, tânără
Tematic
Sunt atât de tinere, dar iată ce business practică în Capitală – Video
A fost ținută prizonieră de proprii părinți timp de zece ani: Povestea cutremurătoare a unei tinere
Coşmarul unei tinere sechestrate într-un bordel în UK – eroul care a salvat-o - VIDEO
Inundații în România

Galațiul, inundat în urma ploilor torențiale - VIDEO

73
(reînnoit 16:21 18.06.2021)
În Galați, apa a depășit jumătate de metru pe anumite străzi, fiind necesară intervenția cu motopompe

BUCUREȘTI,  18 iun – Sputnik. În Galați, ploile torențiale au inundat astăzi străzile, blocând circulaţia. A fost necesară intervenția cu motopompe a echipajelor primăriei şi pompierilor după ce sistemul de canalizare din oraşul Galaţi nu a făcut faţă șuvoaielor de apă.

„Primăria municipiului Galaţi informează că echipele Apă Canal acţionează acum pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor abundente din această dimineaţă. Având în vedere că debitul Dunării este mare, apa acumulată în valea oraşului se poate evacua doar prin pompare”, au anunțat reprezentanții primăriei.

Primăria mai spune că cele trei pompe de la Staţia de pompare 13 iunie funcţionează la capacitate maximă (5000 metri cubi/oră fiecare) şi s-a solicitat suplimentarea cu o motopompă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, iar n scurt timp se va acţiona şi în zona Tirighina pentru curăţarea de aluviuni a carosabilului.

În unele zone, nivelul apei este mai mare de jumătate de metru. Apa a ajuns şi în curţile oamenilor, inundând 15 străzi şi 27 de gospodării.

Ca urmare, Prefectura Galaţi a convocat, în regim de urgenţă, Grupul de Suport Tehnic la Inundaţii din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit Prefecturii Galaţi, în urma ploilor abundente de vineri, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au fost primite aproximativ 50 de apeluri prin 112, care sesizau producerea unor situaţii de urgenţă în Valea Oraşului, Cartier Barboşi, Bariera Traian, strada Olteniţei, strada Vezuviului şi strada Locomobilei.

Și purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, colonel Eugen Chiriţă, a declarat astăzi că din cauza avertizărilor de vreme rea s-au suplimentat echipajele cu personal din tura liberă pentru a putea interveni operativ la orice solicitare.

73

Загрузка...
ПОЛИГОН, МУСОР, МЕШКИ, ОТХОДЫ. Gunoi, boschetari, poligon

Gunoi adus în România: Poliția de Frontieră, în acțiune

54
(reînnoit 13:31 18.06.2021)
Poliţiştii de frontieră arădeni, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Arad, nu au permis intrarea în ţară a opt mijloace de transport încărcate cu peste 130.000 de kilograme de deșeuri. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au împiedicat intrarea în România a unei cantități uriașe de gunoi.

Polițiștii, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Arad, nu au permis intrarea în ţară a opt mijloace de transport încărcate cu peste 130.000 de kilograme de deșeuri, constând în haine şi mobilier second hand, pentru care șoferii nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale.

Joi, 17 iunie 2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a opt automarfare, conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second hand şi mobilier de la diferite societăți comerciale din Cehia, Germania și Austria pentru firme din România, informează politiadefrontiera.ro.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului General București din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu haine second hand și mobilier intr-o stare avansată de degradare.

Practic, era vorba despre deşeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege. În total,  în cele opt vehicule erau transportate 130.588 de kilograme de deşeuri.

În toate cazurile, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

54
Tagurile:
România, Gunoi

Загрузка...
Sediul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei

Moscova acuză SUA de distrugerea acordului Cer Deschis

0
(reînnoit 17:50 18.06.2021)
Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a acuzat Statele Unite de distrugerea Acordului Cer Deschis, în contexul expedierii notificărilor statelor participante la înțelegeri despre retragerea părții ruse.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Tentativele Occidentului de a obține niște avantaje în mod unilateral, cu ignorarea intereselor Moscovei, sunt condamnate la eșec, a declarat vineri MAE al Rusiei, în legătură cu expedierea de către Moscova a notificărilor statelor participante la Acordul Cer Deschis cu privire la retragere din înțelegere.

“Toată responsabilitatea pentru destrămarea Acordului aparține SUA. Pentru noi e clar că SUA se pronunță activ pentru transparență în domeniul militar doar în acele cazuri, în care speră să obțină prin intermediul ei niște avantaje. Atunci când e vorba de niște măsuri de deschidere, care vizează propriul lor teritoriu, fac cale întoarsă și încep să ridice bariere pentru realizarea acestor înțelegeri, fără a se gândi la securitatea europeană, la îngrijorările aliaților sau la aprecierile despre capacitatea lor de a negocia acordurile”, a se spune în declarația MAE.

“Tentativele de a obține avantaje în mod unilateral cu ignorarea intereselor și îngrijorărilor Rusiei sunt condamnate la eșec”, subliniază diplomația rusă.

“Miza pe faptul că supremația tehnică a Occidentului va permite ocolirea Rusiei, să o lase la periferie, de asemenea nu s-a dovedit fiabilă. Așa a fost și în cazul tranziției la tehnologiile digitale în realizarea Acordului Cer Deschis – promovată activ de americani, iar în cele din urmă țara noastră a devansat partenerii occidentali cu 8-9 ani. Suntem convinși că așa va fi și acum, când SUA distrug Acordul, mizând pe mijloacele naționale tehnice de control”, se spune în declarația MAE al Rusiei.

“Ar fi timpul colegii noștri occidentali să înțeleagă: nu își vor putea asigura propria securitate fără a lua în calcul interesele de securitate ale Rusiei și a aliaților ei. Întotdeauna vom avea un răspuns eficient. Totuși ar fi bine să lucrăm împreună constructiv asupra consolidării securității europene și globale, sprijinindu-ne incluși pe experiența cooperării îndelungate a statelor cadrul Acordului Cer Deschis”, a declarat diplomația rusă.

 

 

0
Tagurile:
Acord cer deschis
Tematic
Moscova a comentat retragerea SUA din acordul Cer Deschis
Rusia se retrage din acordul Cer Deschis
Senator rus: Vina pentru încetarea Acordului Cer Deschis aparține SUA
Rusia se retrage din acordul Cer Deschis
Putin semnează legea privind denunțarea Tratatului Cer Deschis
Moscova a anunțat data retragerii din acordul Cer Deschis

Загрузка...