Imagine simbol

Gest neașteptat al unei tinere din Capitală, după ce a fost hărțuită

294
(reînnoit 13:45 19.10.2019)
O femeie din București a reușit să dea o lecție unui agresor, bărbatul hărțuind-o sexual pe tânără, care, însă, a găsit un mod inedit de… a scăpa.

BUCUREȘTI, 19 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Un bărbat necunoscut care a agresat sexual o tânără a primit o lecție neașteptată. Salvarea femeii a fost… o gutuie.

Ca să dea un exemplu altor femei care sunt agresate sau care riscă să pățească acest lucru, tânăra a scris toată pățania pe Facebook.

Tânăra este nimeni alta decât cunoscuta protestatoare #Rezist, Angi Șerban. Aceasta spune că a lucrat noaptea la biroul avocatului care o reprezintă și că, o dată ajunsă la bloc cu mașina, a fost nevoită să meargă 3 străzi mai departe fiindcă nu avea unde să parcheze.

Așa că drumul spre casă l-a făcut pe jos.

”Văd un tip înalt cu o șapcă neagră de-aia de rapper că urcă înaintea mea și se întoarce să se uite”, a scris Angi Șerban.

Aceasta a povestit că bărbatul s-a descheiat la pantaloni și i-a făcut propuneri indecente.

Soluția găsită de tânără a fost, însă, neașteptată.

”Aveam în mână o gutuie pe care mi-o dăduse cineva zilele trecute și o uitasem în mașină. Acum, când am coborât și mi-am luat ghiozdanul de pe bancheta din spate, am zărit și gutuia și-am luat-o cu mine. N-am pus-o în ghiozdan, am ținut-o în mână”, a adăugat sursa citată

După un schimb de replici destul de… colorat, Angi Șerban l-a lovit pe agresor cu gutuia în față.

”Eu am făcut handbal, tehnic i-am dat, i-am dat să sară”, a punctat fata.

Aceasta a adăugat că și-a luat gutuia de pe jos și că nu a sunat la poliție, neavând încredere în oamenii legii.

”Fetelor, aveți grijă de voi!”, le-a transmis Angi Șerban.

294
Tagurile:
hărțuire sexuală, capitală, tânără
Tematic
Sunt atât de tinere, dar iată ce business practică în Capitală – Video
A fost ținută prizonieră de proprii părinți timp de zece ani: Povestea cutremurătoare a unei tinere
Coşmarul unei tinere sechestrate într-un bordel în UK – eroul care a salvat-o - VIDEO
Monica Anisie

Mesaj sfâșietor către Monica Anisie, devenit viral

3
(reînnoit 10:12 25.09.2020)
Pe rețelele de socializare circulă un text în care ministrului Educației și Cercetării și se atrage atenția asupra faptului că nu toți elevii au acces la educația online, cauza fiind sărăcia acută în care se zbat multe familii.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. În anul școlar 2020-2021, din pricina pandemiei de coronavirus, unitățile de învățământ s-au încadrat, în funcție de situația epidemiologică, într-unul din cele trei scenarii: verde, galben sau roșu.

În ultimul scenariu, elevii fac numai cursuri online.

Din păcate, nu toți elevii pot avea acces la această formă de învățare – fapt care a fost semnalat, în repetate rânduri, ministrului Educației și Cercetării, dar apelul a rămas fără rezultat.

În mediul online circulă un mesaj sfâșietor care arată realitatea cruntă în care trăiesc o parte dintre elevii României, obligați, și ei, să participe la cursuri online. Ar participa, dar cum, dacă ei nu au nici ce să mănânce?

”Doamna ministru, el este Ionuț. Orfan de mamă și cu un tată bolnav. (…) Nu are telefon și știți ce nu mai are? Curent electric: i l-au tăiat de două luni. El este unul dintre copiii de condiție precară din România de care ar trebui, prin orice mijloace, să te ocupi dumneata, prin înlesnirea dreptului la educație”, se arată în mesajul devenit viral în mediul online.

Autorul mesajului susține că, până atunci, adică până în momentul în care Anisie îi va înlesni dreptul la educație lui Ionuț, acesta are o singură obligație: aceea de a supraviețui.

”Poate te trage cineva de mânecă și-ți reamintește faptul că ești ministru într-o țară în care câteva zeci de mii de Ionuți se culcă flămânzi”, se mai arată în mesaj.

Autorul mesajului îi atrage atenția Monicăi Anisie asupra faptului că demnitarul are obligația să se conecteze mai mult la realitate.

3
Tagurile:
mesaj, Monica Anisie
Tematic
Anisie, anuntul serii: câți profeosri sunt infectați cu COVID-19
Anisie s-a făcut de râs față de profesori: gafă de proporții
Anisie, anunț: suplimentarea cu 500 de posturi în unitățile de învățământ preuniversitar

Загрузка...
Pictură

București: Cursuri de desen pentru copii și adulți la Centrul Rus

15
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București anunță deschiderea noilor cursuri de atelier de pictură pentru adulți și copii, precum și cursuri de desen.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Copiii și adulții care vor să învețe să picteze se pot înscrie la cursurile organizate în acest scop de Centrul Rus pentru Știință și Cultură de la București.

Este vorba despre deschiderea noilor cursuri de atelier de pictură pentru adulți și copii și a cursurilor de desen.

Cursurile se organizează pentru copii începând cu vârsta de 9 ani.

Atelierul de pictură pentru copii – începând cu vârsta de 9 ani și pentru adulți se va desfășura sub îndrumarea artistului plastic Irina Lavrente, profesor de arte plastice.

În program intră desenul academic, tehnica acuarelei, pictura vitraliilor, secretele picturii rusești populare, arta caligrafiei și pictura pe materiale textile.

Cursurile se organizează miercuri, joi și vineri de la 17.30. Durata unei ședințe, cu excepția caligrafiei, este de două ore pe săptămână.

Costul este de 300 de lei/curs pentru adulți și 200 de lei/curs pentru copii.

Ședințele individuale costă 100 lei/oră.

Pentru detalii, reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București vă invită să îi contactați.

15
Tagurile:
Bucuresti

Загрузка...