Anchetatorii români fac percheziții în casa lui Gheorghe Dinca

Tragedia din Caracal, doar unul dintre sutele de cazuri de trafic de persoane din România

380
(reînnoit 12:22 18.10.2019)
Proporțiile traficului de persoane în România sunt alarmante. Cifrele prezentate azi de Poliția Română, care se referă doar la cazurile descoperite, dau o imagine sumbră asupra acestui flagel

BUCUREȘTI, 18 oct - Sputnik, Marius Holdean. Poliţiştii şi procurorii au făcut, în primele 9 luni ale anului, 416 percheziţii domiciliare pentru destructurarea grupărilor de trafic de persoane, fiind cercetate 595 de persoane, conform cifrelor prezentate astăzi de Poliţia Română, cu ocazia Zilei europene împotriva traficului de persoane.

Poliția a informat că, în urma acţiunilor, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 8,4 milioane de lei, între care 46 de imobile.

Poliţia Română, prin structurile de combatere a traficului de persoane, şi D.I.I.C.O.T. au acționat astfel pentru destructurarea grupărilor infracţionale specializate în trafic de persoane. Cifrele prezentate, care se referă doar la cazurile descoperite, sunt deja îngrijorătoare.

Conform informațiilor făcute publice astăzi, poliţiştii au organizat în primele 9 luni ale anului 2019 un număr de 120 de acţiuni operative pentru combatarea traficului de persoane, sub coordonarea Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române și împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.

”Ca urmare a administrării probatoriului, dintre cele 595 de persoane cercetate, 151 au fost reţinute, 139 fiind arestate preventiv, iar faţă de 116 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cauţiune. De asemenea, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 8,4 milioane de lei, printre care 46 de imobile, 32 de autoturisme, 2,3 kg. de aur şi bijuterii din aur, 339.990 de euro şi 268.890 de lei”, a transmis Poliţia Română.

În urma emiterii rechizitoriilor de către procurorii D.I.I.C.O.T., au fost destructurate 17 grupuri infracţionale organizate, formate din 90 de membri, dintre care 50 au fost arestaţi preventiv.

În acţiunile desfăşurate, poliţiştii specializaţi în combaterea traficului de persoane au fost sprijiniţi de colegi de la alte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române, dar şi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dosarele penale fiind în instrumentarea procurorilor D.I.I.C.O.T.

Colaborare cu structurile similare din străinătate

Autorităţile române au colaborat cu cele din străinătate pentru combaterea traficului de persoane, prin intermediul mai multor structuri.

În instrumentarea cauzelor penale în domeniul traficului de persoane pe plan internaţional, structurile de combatere a criminalităţii organizate au cooperat cu autorităţile corespondente din ţările de destinaţie, sub egida EUROJUST, în cadrul unor Joint Investigation Team - JIT (echipe comune de anchetă) încheiat la nivelul autorităţilor judiciare, respectiv D.I.I.C.O.T., fiind înregistrat un progres semnificativ în ultimii ani.

”Astfel, dacă în anul 2010 exista un singur JIT pe linia traficului de persoane, până în prezent, poliţiştii specializaţi în combaterea traficului de persoane şi procurorii D.I.I.C.O.T. au fost implicaţi în 56 de astfel de investigaţii comune (dintre care 8 semnate în anul 2019) cu Marea Britanie, Germania, Spania, Belgia, Cehia, Danemarca, Elveţia, Franţa, Italia şi Norvegia. În primele 9 luni ale acestui an, în 8 dintre JIT-urile aflate în derulare s-au desfăşurat operaţiuni comune simultane pe teritoriul statelor semnatare, în cadrul cărora au fost efectuate 70 de percheziţii pe teritoriul României şi 27 pe teritoriul celorlalte state semnatare implicate (cu participarea unor poliţişti de combatere a traficului de persoane români), vizând 75 de persoane bănuite”, a mai transmis Poliţia Română.

Data de 18 octombrie a fost desemnată Ziua europeană împotriva traficului de persoane, în contextul asumării pe termen lung a angajamentului Comisiei Europene de a preveni şi combate acest flagel internaţional.

În ciuda acestui bilanț laudativ, în cazuri precum cel din Caracal nu au fost oferite încă răspunsuri satisfăcătoare, iar greșelile autorităților în gestionarea unor asemenea situații au șocat România.

380
Тема:
Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (228)
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, anunțul care lasă perplex România!

234
Un anunț despre situația reală a infectărilor cu Coronavirus care șochează – și care impune o dezbatere urgentă între specialiști, nu doar între autorități cu prea puțină calificare în domeniul virusologiei și bolilor infecțioase.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Reputatul medic Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a făcut un anunț care poate șoca multă lume – mai ales pe cei care sunt extrem de îngrijorați de urmările infectării cu SARS Cov2.

Dar, în același timp, pune o problemă de logică și de exprimare: infectat e totuna cu îmbolnăvit… sau nu?

Iată ce a declarat Alexandru Rafila: ”Raportul dintre numărul de cazuri diagnosticate și numărul de cazuri care există în realitate este, în general, de la 1 la 10 – deci, dacă o să vă uitați la numărul de cazuri din România, avem, să spunem, 200.000 sau peste, probabil că numărul de cetățeni români care s-au infectat până în acest moment se apropie de 2 milioane”.

Evident, acestea sunt forme fără ”inaparente, asimptomatice”, a subliniat Alexandru Rafila, într-o intervenție la Realitatea Plus.

Ce rezultă de aici? Că aproape 10% din populația țării a fost infectată – dar nu a avut simptome! Deci, de fapt, nu a fost bolnavă, dar a fost infectată!

Și, din nou, experimentatul medic face o paralelă cu gripa – familie din care face parte și COVID-19.

“Se întâmplă la fel și la gripă - numărul de cazuri de gripă diagnosticate este mult mai mic decât numărul de cazuri reale de gripă și lucrul ăsta se stabilește prin studii de seroprevalență, adică studii care arată câte persoane au anticorpi din totalul populației, deci care au trecut prin boală”, spune Rafila.

Opinia lui Rafila este că vom atinge această proporție de 10% din populație – și asta chiar în următoarea lună – care începe peste două zile.

Deci 10% din populație va fi trecut prin boală, în opinia reprezentantului României la OMS – dar… nu s-a îmbolnăvit, de fapt!

În al doilea rând, cu toată carantinarea – care sunt, matematic, șansele, ca având un procent de 10% din populație infectată – să nu se infecteze întreaga populație? Da, este de înțeles ideea întârzierii infectării generale – dar se s-a luat în calcul ce înseamnă creșterea exponențială în iarnă, când afecțiunile pulmonare sunt frecvente și firești?

Deci, ideea expusă de Rafila ar merita o discuție publică – dar cu specialiști! Nu cu Orban, Manciu – nici numai cu Nelu de la Huși și cu Raed Arafat, care nu pot fi încadrați la capitolul specialiști în virusologie sau boli infecțioase. 

Ideea unei discuții deschise, propusă și de Marcel Ciolacu, este foarte potrivită în acest context. Și poate va răspunde cineva la afirmația lui Alexandru Rafila – că grupul de suport de specialitate al CNSU nu s-a mai întâlnit de multă vreme! Altfel spus, în baza căror expertize se iau deciziile de specialitate?

234
Tagurile:
Alexandru Rafila
Tematic
Legătura gravă între tații securiști ai lui Orban și Rafila!
Alexandru Rafila, agresat pe stradă, în centrul Capitalei!
PSD – anunțul zilei, Rafila iese la bătaie!

Загрузка...
Gherghe Mărmureanu

Mărmureanu, despre CUTREMUR în România după Grecia și Turcia

224
Cel mai mare seismolog român, prof. Gheorghe Mărmureanu a apreciat șansele ca România să fie lovită de un cutremur major după dezastrul din insulele grecești și Turcia.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Opinia publică din lumea întreagă asistă acum la imaginile groazei, publicate în urma seismului produs în Marea Egee – și care a lovit câteva orașe din Turcia, în primul rând marele port Izmir.

Au colapsat clădiri, sunt multe victime – o tragedie care, așa cum e firesc, îngrozește întreaga lume – și în primul rând România, țară seismică, situată relativ aproape de zona afectată.

Mai mult, noapte trecută, zona Moldovei a fost zguduită de o serie de cutremure de suprafață – un fenomen neobișnuit.

În aceste condiții, lumea se întreabă dacă seismul din apropiere va afecta și plăcile tectonice din zona țării noastre – și ne așteptă un mare cutremur și pe noi?

Răspunsul a venit de la cel mai mare seismolog român, profesorul Gheorghe Mărmureanu, președintele Institutului de Fizica Pământului.

Сейсмограф
© Sputnik / Miroslav Rotari

Într-o declarație dată Antenei 3, Mărmureanu a susținut că nu există nicio legătură între fenomenele seismice in Grecia și Turcia și cele de la noi.

Mai mult, Mărmureanu arată că istoricul cutremurelor arată că nu a existat nicio corelare și nicio interacțiune între mișcările seismice din acea zonă și cele din România – chiar atunci când a fost vorba de cutremure mari de la noi sau din Turcia.

Concluzia care reiese din declarația lui Mărmureanu este clară – nu trebuie să ne temem că ar putea urma un seism major în România – cel puțin ca o consecință a celor din Turcia și Grecia.

224
Tagurile:
Grecia, Cutremur, Turcia

Загрузка...
Security forces guard the area after a reported knife attack at Notre Dame church in Nice, France

Arhiepiscopul de Toulouse: „religia nu poate fi ridiculizată”

0
(reînnoit 19:57 30.10.2020)
Spunând că este împotriva publicării unor caricaturi precum cea a profetului Mahomed, arhiepiscopul de Toulouse şi-a exprimat opinia că faptul de a lua în râs o religie nu este fără urmări.

BUCUREŞTI, 30 oct – Sputnik. La o zi după atacul terorist de la Nisa și la două săptămâni după decapitarea lui Samuel Paty, arhiepiscopul de Toulouse Monsignor Le Gall și-a exprimat opinia, pentru France Inter, despre libertatea de a lua în râs o religie.

„Legat de aceste caricaturi, le consider periculoase, pentru că prin ele punem gaz pe foc. Trebuie calmate apele. Pentru că aceste caricaturi sunt împotriva musulmanilor, dar și împotriva credinței creștine”, a spus episcopul Le Gall, răspunzând la întrebarea de ce au fost vizate bisericile de atacatorii terorişti.

Acesta consideră că francezii trebuie să înceteze să publice acest gen de caricaturi.

„Libertatea de exprimare are limite, aşa cum au toate libertățile umane. Nu râdem de religie fără a suporta urmări, nu ne putem permite să râdem de religii, vedeți care este rezultatul”, a spus arhiepiscopul.

Pentru episcopul Le Gall, noțiunea de fraternitate este esențială.

„Libertatea de a fi împreună, de a vorbi împreună, libertatea de a fi frați, dar de a nu fi furioşi”, a adăugat acesta, citat de Sputnik France
0
Tagurile:
Arhiepiscopul de Toulouse, Religie

Загрузка...