Anchetatorii români fac percheziții în casa lui Gheorghe Dinca

Care este soarta medicilor care au expertizat oasele legate de cazul Caracal

219
(reînnoit 19:08 15.10.2019)
Procurorul general interimar Bogdan Licu a anunţat astăzi că dosarul în care sunt vizaţi medicii de la INML care au efectuat expertiza privind fragmentele osoase descoperite în butoiul din locuinţa lui Gheorghe Dincă şi la liziera pădurii va fi declinat la DIICOT.

BUCUREȘTI, 15 oct - Sputnik, Marius Holdean. "Am fost informaţi în această dimineaţă că dosarul va fi declinat la DIICOT, întrucât s-a început urmărirea penală in rem pentru favorizarea infractorului şi prin urmare se conexează la dosarul de bază", a declarat Licu la sediul CSM.

Medici de la INML au fost audiaţi ieri la sediul IGPR în legătură cu modul în care au fost efectuate expertizele privind fragmentele osoase descoperite în butoiul din locuinţa lui Gheorghe Dincă şi la liziera pădurii.

"Astăzi vor fi mai multe audieri cu personalul de la INML, specialişti, experţi pe mai multe domenii. Vor da explicaţii procurorilor cum au făcut acele expertize, cum au ajuns la concluzii, vor da detalii. Este o procedură judiciară prevăzută de Codul de procedură penală (...) Este vorba de dosarul de bază în care s-au făcut expertize şi, în acest moment, li se cer explicaţii tehnice privind expertizele. Nu este vorba de un dosar în care dumnealor ar fi anchetaţi. Acel dosar este la Parchetul General, nu la DIICOT", a declarat Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML, s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă pădure, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul, astfel încât DIICOT a cerut ajutorul FBI.
219
Tagurile:
Medici, Caracal
Tematic
Mutare de ultimă oră la DIICOT – vizat direct cazul Caracal! Manevra politică posibilă
”Nucleară” în scandalul Caracal: Florian Coldea ar avea o legătură cu cazul
Cazul Caracal: S-au descoperit oase noi la locul indicat de Dincă, DIICOT a intervenit

Загрузка...