Imagine simbol

Copii de grădiniță, în spital, în stare gravă

118
Situație gravă la o grădiniță din Alba Iulia, acolo unde mai mulți copii au fost duși de părinți la secția de urgențe a spitalului. A fost confirmată infecția cu Norovirus.

BUCUREȘTI, 8 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Direcția de Sănătate Publică Alba informează că șase copii, colegi de grupă la o grădiniță din Alba Iulia, au fost duși de părinți de urgență la Spitalul Județean, sâmbătă și duminică.

Ei prezentau sindrom de vărsături, iar trei copii au rămas internați.

„Dintre aceştia trei au fost internaţi, doi au refuzat internarea şi unul a avut recomandări la domiciliu. Au fost recoltate probe de la doi dintre cei internaţi şi s-a identificat Norovirus, sugerând o enteroviroză”, a declarat Alexandra Mateş, purtător de cuvânt al DSP Alba, informează mediafax.ro

Oficialul a precizat că la grădiniță nu a fost declarată epidemie. Cu toate acestea, Direcția de Sănătate Publică Alba a recomandat efectuarea triajului zilnic în rândul copiilor și personalului grădiniței. De asemenea, copiii suspecți trebuie izolați, părinții lor, anunțați și, apoi trimiși la medicul de familie.

Conducerea grădiniței trebuie să intensifice activitățile de curățenie și dezinfecție a tuturor spațiilor și obiectelor din clădire.

Potrivit DSP Alba, Norovirusurile sunt un grup de virusuri – Norwalk - care cauzează o infecţie la nivelul stomacului şi a intestinelor, numită gastroenterită virală sau gripa stomacului.

Acest virus este foarte contagios și se poate răspândi cu repeziciune prin contactul direct cu o altă persoană infectată, prin consumul de alimente sau băuturi contaminate prin manipularea acestora de către bolnavi sau prin atingerea unor suprafețe sau obiecte contaminate.

Facem precizarea că micuții se pot îmbolnăvi dacă ating jucării contaminate și apoi pun degetele în gură.

118
Tagurile:
Grădiniță, Copii
Tematic
Caz terifiant în SUA: copil de 5 ani și-a împușcat fratele mai mic. Alţi 4 copii împușcaţi
Înfiorător: Iată ce făcea un olandez cu copii moldoveni
Educatoarele vor lua foc! Oana Moraru, despre copii: ”Ce intră slab iese slab”
Cinci copii de infractori din România au UMILIT poliția din Germania!
Bărbat cu un topor într-un microbuz care transporta copii – VIDEO ce dă fiori

Загрузка...