magazin

Cum alegi cel mai bun ulei de măsline? Patru reguli bine de știut

394
(reînnoit 19:32 06.10.2019)
Cu siguranță, fiecare gospodină s-a confruntat cu problema alegerii celui mai bun ulei de măsline. Ori de câte ori mergi la magazin ca să cumperi ulei de măsline, te întrebi: după ce criterii trebuie să-l aleg?

CHIȘINĂU, 6 oct – Sputnik. Uleiul de măsline este un aliment care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta, deoarece reprezintă un adevărat miracol când vine vorba de sănătate. Mulţi îl preferă pentru aportul de arome din mâncăruri, însă specialiştii în nutriţie îl recomandă pentru calităţile sale nutriţionale deosebite. Ne-am propus să îţi oferim câteva reguli de care trebuie să ții cont, cu ajutorul cărora poţi achiziţiona cel mai bun ulei de măsline:

1. Alege ulei de măsline “Extra Virgin”

Uleiul de măsline “Extra Virgin” este considerat cel mai sănătos deoarece, provine de la prima presare la rece a măslinelor, cu aciditate sub 0,8%, gust superior și nu suferă nici o rafinare chimică. Acesta are culoarea galbenă, cu nuanţă verzuie, gust uşor iute şi miros plăcut.

2. Alege sticla de depozitare întunecată sau opacă la culoare

Evită uleiul de măsline care se comercializează în sticle deschise la culoare. Alege recipiente închise la culoare. Ele ajută la prevenirea oxidării conținutului împiedicând deteriorarea calitativă și gustul înâcrit al uleiului. De asemenea, acestea protejează uleiul de lumină și îl menține proaspăt mai mult timp.

3. Alege ulei de măsline cu cel mai mic indice de aciditate 

După procentul de aciditate putem înțelege și ce gust are uleiul. Cu cât e mai mic procentul de aciditate, cu atât gustul e mai elegant, mai fin și uleiul are o aromă plăcută.

4. Alege ulei de măsline fabricat în anul actual

Ziua producerii și termenul de valabilitate sunt doi indici importanți la alegerea uleiului de calitate, de aceea citiți cu atenție eticheta. Uleiul de măsline, cu cât e mai proaspăt fabricat cu atât e mai gustos și benefic.

Nota bene! Aerul, căldura și lumina soarelui sunt cei mai mari inamici ai uleiului de măsline. Dacă îl păstrezi într-un loc rece și întunecat, te vei putea bucura de arome delicioase și subtile un timp îndelungat.

394
Tagurile:
Reguli, măsline, Ulei
Vaccinul Sputnik V

O regiune din Franța a făcut o precomandă pentru Sputnik V

13
(reînnoit 15:58 14.04.2021)
Președintele unei regiuni din Franța a anunțat că a făcut o precomandă pentru vaccinul rusesc Sputnik, urmând exemplul landului german Bavaria.

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Președintele regiunii franceze Provența-Alpi-Coasta de Azur, Renaud Muselier, a anunțat că a făcut o precomandă pentru vaccinul rusesc Sputnik V, așteptând autorizarea preparatului de către Agenția Europeană a Medicamentelor.

“Am avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei (în Franța, Aleksei Moșkov n.r.), m-am întâlnit cu premierul landului Bavaria, care este cel mai influent în Germania. Am făcut o precomandă pentru Sputnik V, în așteptarea autorizației din partea autoritățile sanitare europene. Așa cum au făcut nemții, precum a spus doamna Merkel, așa cum a făcut premierul landului federal Bavaria, am făcut acest lucru la nivelul meu”, a declarat Muselier la postul de radio RTL.

Mai devreme, Ministerul Sănătății din Bavaria a încheiat un memorandum de intenții cu Fondul Rusesc pentru Investiții Directe cu privire la eventuala livrare a vaccinului Sputnik V în regiunea.

Sputnik V
© Sputnik / Владимир Трефилов

Începând cu 4 martie, vaccinul rusesc Sputnik V este supus unei proceduri de expertizare etapizată de către Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), care autorizează vaccinurile pentru piața europeană. Mai devreme, EMA și-a exprimat speranța că evaluarea Sputnik V se va produce cât mai rapid, însă deocamdată nu se cunoaște o data exacta a aprobării vaccinului. Potrivit presei, autorizarea vaccinului ar putea avea loc în luna mai, dacă nu vor exista complicații.

Vaccinul Sputnik V a fost autorizat în 60 de țări, ai căror populație însumată constituie 1,5 miliarde de oameni. La numărul de autorizații obținute de către autoritățile de reglementare, Sputnik V ocupă locul doi în lume. Vaccinul este eficient în proporție de 91,6 la sută, potrivit datelor publicate de prestigioasa revistă științifică The Lancet.

13
Tagurile:
vaccin, Franța, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Germania este aproape de a începe negocierile cu Rusia pentru vaccinul Sputnik V
Putin și Erdogan au discutat despre vaccinul Sputnik V
Autoritățile de la Madrid cer presiuni asupra EMA pentru aprobarea Sputnik V
Expert: Este oare posibilă producerea vaccinului ”Sputnik V” în Moldova
Aproape jumătate din populația Cehiei vrea vaccinul rusesc Sputnik V
India a aprobat solicitarea pentru autorizarea Sputnik V

Загрузка...
SNPPC - Poliția de Frontieră OLT.

Celebru polițist, declarație oficială: “E un plan de distrugere a ţării bine elaborat!”

342
Incidentele tragice din spitale sunt doar episoade ”din acest plan malefic de distrugere a ţării”. Nu este afirmație vreunui ”conspiraționist” ci a unuia dintre cei mai cunoscuți polițiști români.

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Dacă până acum se spunea că ziariștii și ”conspiraționiștii” vorbesc de un ”plan” de distrugere a Românieim iată că avem în față declarația oficială a unuia dintre cei mai cunoscuți polițiști, devenit deputat, Dumitru Coarnă.

Cunoscutul lider aș Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI declară ferm: ”Distrugerea sistemului public de sănătate, un plan bine pus la punct. Spitalul Foişor este doar un episod din acest plan malefic”.

Coarnă a declarat azi, în Parlament, că românii ”sunt din nou pioni pe tabla de şah a Coaliţiei”

”Când credeam că INCOMPETENȚA e boala de care suferă în mod constant Coaliţia, aflăm că principala maladie a celor care ne conduc şi cauza îmbolnăvirii societăţii româneşti este de fapt CORUPȚIA”, spune Coarnă, arătând că ”apar la lumină şi motivele reale pentru care s-a ordonat mascarada de la spitalul Foişor, respectiv evacuarea forţată cu jandarmii a bolnavilor, noaptea ca hoţii”.

Deputatul atrage atenția că în respectivul spital au fost făcute investiţii de 50 de milioane de euro de către primăria Capitalei în mandatul Firea, 2016-2020.

În aceste condiții, de ce se ia decizia scoaterii din circuitul normal a unui spital extrem de performant, ”singurul specializat doar pe ortopedie la nivel de ţară” posesor a singurei bănci funcţionale de ţesut osos din România.

Polițistul atrage atenția că acreditarea de la Foişor a expirat pe 12 aprilie 2021, ”astfel că ea nu mai poate fi reînnoită, exact ca în cazul acreditării transplantului de plămâni la spitalul Sf. Maria”.

“Care este strategia? La prima vedere crezi că asişti la o piesă de teatru dramatic, în care avem nişte politicieni care pun jos spital după spital, pentru ca pacienţii să se orienteze spre sistemul privat de sănătate”, spune polițistul deputat, subliniind că fostul ministru Voiculescu, ”este doar o marionetă în acest scenariu trist, iar USR-PLUS joacă extrem de periculos pe tabla de şah a puterii”.

Pe drept cuvânt, Dumitru Coarnă consideră că dacă ce s-a întâmplat la Foişor se petrecea pe vremea PSD-ului, ”toţi, în frunte cu premierul, ar fi plecat acasă de îndată”.

Dar, subliniază Coarnă, această guvernare vine ”după o lungă perioadă de pregătire, în care păpuşarii au tras sforile şi au subjugat justiţia prin subordonarea completă a parchetului, astfel ca cei în cauză (păpuşarii şi păpuşile) să nu poată fi traşi la răspundere indiferent de natura acţiunilor săvârşite”.

Concluzia deputatului este pe măsura ”nasului” său de polițist cu mare experiență:

“Asistăm la un plan de distrugere a ţării foarte bine elaborat! Spitalul Foişor este doar un episod din acest plan malefic, în care viaţa românilor este ultimul lucru care contează!”, a declarat deputatul Dumitru Coarnă în finalul declaraţiei politice susținută astăzi, de la tribuna Camerei.

342
Tagurile:
Țară, polițist

Загрузка...