Examenul de rezidențiat 2019: premierul Dăncilă, atac la Iohannis

214
Atac dur al premierului Viorica Dăncilă, care îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că este responsabil de criza examenului de rezidențiat 2019.

BUCUREȘTI, 4 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministrul Sănătății a anunțat că data examenului de rezidențiat 2019 se modifică, din pricina faptului că nu există un ministru la Educație.

Șefa Executivului a explicat că, prin refuzul de a aplica decizia CCR și a numi un ministru interimar la Educație, Klaus Iohannis periclitează o generație întreagă de tineri medici care nu vor putea susține la timp examenul de rezidențiat fără un ordin de ministru.

”Președintele Iohannis ignoră nevoia pe care o are România de medici și servicii medicale de calitate și blochează cu bună știință accesul a mii de tineri absolvenți la sistemul medical”, a scris Dăncilă

Premierul l-a întrebat pe Iohannis când pune în aplicare decizia Curții Constituționale.

Facem precizarea că, la acest moment, nu există un ministru la Educație. Interimatul ministrului Culturii, Daniel Breaz, la șefia instituției a expirat. Drepturile de semnătură în Educație au fost direcționate de Guvern spre Secretarul General al MEN și către secretarii de stat. Iohannis a refuzat de două ori numele propuse de premierul Dăncilă pentru portofoliul de la Educație. Șeful statului a precizat că s-a schimbat componența politică a Executivului o data cu ieșirea ALDE de la guvernare și că premierul trebuie să meargă în fața Parlamentului.

214

Загрузка...