An FBI agent walks across the street from the Emanuel AME Church following a shooting Wednesday, June 17, 2015, in Charleston, S.C.

Șocant! De ce nu are familia Melencu încredere în FBI: are legătură cu Deveselu

302
Chiar dacă Monica Melencu, mama Luizei Melencu, s-a prezentat astăzi la Institutul Naţional de Criminalistică din Bucureşti pentru a-i fi recoltate probe ADN, familia Luizei nu are încredere în FBI pentru că ”cei din SUA sunt pe mână cu cei de la Deveselu”

BUCUREȘTI, 30 sept - Sputnik, Marius Holdean. Mătuşa Luizei Melencu, Cătălina Iordache, a declarat astăzi că familia a acceptat o nouă recoltare de probe biologice, sperând să astfel se va afla adevărul despre ce s-a întâmplat cu fata şi spune că refuzul de până acum a fost din cauza faptului că DIICOT nu şi-ar fi făcut treaba.

„Ne-am confruntat toţi în familie şi ne-am decis că e bine să le ia (probele – n.r.). În prima fază a determinat-o să refuze pentru că cei de la DIICOT nu şi-au făcut treaba de la început, iar în al doilea rând nu suntem convinşi de aceste probe vor rezolva ceva. (..). Am decis în familie şi am zis că e cazul să vină pentru că e vorba de nepoata mea şi să vedem ce se întâmplă la urma urmei, să aflăm adevărul adevărat”, a spus Cătălina Iordache.

Dar cel mai interesant aspect este că aceasta declară că familia Melencu nu are încredere nici în analiza ADN care va fi efectuată de FBI:

„Nu avem încredere pentru că cei din SUA noi spunem că sunt pe mână cu cei de la Deveselu. Nu s-a arătat în anchetă, dar cei de la DIICOT Craiova, domnul Vasilescu, se ştia de acel zid. Era convins de acel zid, zicea că îl ţine un zid mereu. Ce zid îl ţinea pe domnul Vasilescu?”, a spus mătuşa Luizei Melencu.

Neîncrederea familiei Melencu are legătură cu implicarea FBI în anchetă, pentru că DIICOT a transmis o cerere în SUA, respectiv către FBI, pentru efectuarea unei expertize a ADN-ului (mitocondrial şi cromozomial) Luizei deoarece analiza mitocondrială nu poate fi efectuată nicăieri în România.

Mama Luizei Melencu a acceptat să i se recolteze noi probe ADN, femeia declarând că a fost convinsă de avocat să meargă la Bucureşti şi să se supună recoltării de probe, însă a pus condiţia ca apărătorul său să asiste la procedură.

„Am luat o hotărâre după ce domnul avocat a insistat să mă supun noii recoltări de probe biologice şi să mă consult cu familia în acest sens. După îndelungi discuţii cu familia am hotărât să fiu de acord cu condiţiile următoare: să fie de faţă domnul avocat Tonel Pop la recoltare, să fiu dusă cu maşina la Bucureşti pentru recoltare de către organele de anchetă pentru că nu am posibilităţi materiale, mai ales că m-au amendat cu 50 de milioane vechi. În concluzie, nu avem cum să ne luptăm cu sistemul şi trebuie să cedăm în acest moment”, declara la sfârșitul săptămânii Monica Melencu la Antena 3.

La sosirea mamei și a bunicului Luizei la DIICOT. Tonel Pop a declarat că familia a cerut o audiență la procurorul general, Bogdan Licu, și la șefa CSM Lia Savonea, iar discuțiile ar urma să aibă loc prelevarea probelor ADN.

"Au sosit cu mașina IGPR, au intrat în sediul DIICOT. Au venit fără mandat, pe baza hotărârii judecătorești. Eu mi-am exprimat opinia foarte clară despre acest ADN care nu este amprenta umană. Sute de mii de persoane pot să aibă acel ADN pe care îl caută dânșii, pe când dincolo pot identifica ADN –ul unei singure persoane. Noi am cerut să discutăm cu domnul procuror general și cu președintele CSM", a declarat Tonel Pop, avocatul familiei Melencu.

302
Pensionari

Tratament balnear gratuit: cine sunt beneficiarii

4
Reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice au făcut câteva precizări importante pentru românii interesați să meargă la băi în mod gratuit.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Românii pot beneficia de tratament balnear gratuit, în anumite condiții. Reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice spun că de tratament balnear gratuit beneficiază pensionarii de invaliditate, în cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale, precum și persoanele beneficiare de drepturi stabilite în baza prevederilor Decretului-lege nr.118/1990, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi persoanele care au calitatea de luptător în rezistenţa anticomunistă, stabilită în temeiul dispoziţiilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.214/1999, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, mai pot primi tratament balnear gratuit persoanele beneficiare de drepturi stabilite în baza prevederilor Ordonanţei Guvernului nr.105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945, din motive etnice, aprobată prin Legea nr.189/2000, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele ale căror drepturi sunt stabilite prin Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele beneficiare de drepturi stabilite în baza prevederilor Legii 49/1999 privind pensiile I.O.V.R., cu modificările şi completările ulterioare, persoanele ale căror drepturi sunt stabilite prin Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările şi completările ulterioare.

Persoanele care beneficiază de cure balneoclimaterice potrivit art. 22 din Legea nr.346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, republicată, cărora li s-a stabilit de către medicul expert al asigurărilor sociale din cadrul caselor teritoriale de pensii, program individual de recuperare și persoanele ale căror drepturi sunt stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 757/2008 pentru aprobarea acordării biletelor de tratament balnear, în mod gratuit, salariaţilor care lucrează în mediu radioactiv – zonele I şi II de expunere la radiaţii, la prospectarea, explorarea, exploatarea, prepararea minereului de uraniu, precum şi la conservarea şi închiderea perimetrelor miniere se încadrează, de asemenea, în cerințele necesare obținerii gratuității la tratamentul balnear, precizează dcbusiness.ro.

4
Tagurile:
tratament
Tematic
Bilete de tratament pentru pensionari. Ce a decis Casa Națională de Pensii
Anunţ important de la ministrul Muncii - „Pensionarii nu merită acest tratament”
Coronavirus: Arafat, despre simptome și tratament

Загрузка...
Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ

Alertă ISMB: directorii școlilor au fost deja informați

683
Situație gravă în Capitală, acolo unde elevii și profesorii trebuie să își schimbe urgent parolele de la platformele de învățare online, după ce persoane necunoscute au accesat ilegal conturile de acces la aplicații.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Dimineață plină de emoții în București, după ce reprezentanții Inspectoratului Școlar au trimis directorilor unităților de învățământ o adresă prin care li se solicita să își schimbe urgent parolele de la platformele de învățare online.

Motivul pentru care s-a luat această măsură îl reprezintă accesarea ilegală a conturilor de acces la aplicații de către persoane necunoscute.  

Mai exact, persoane necunoscute au postat diferite mesaje, au înregistrat profesorii care predau la orele respective și chiar au restricționat accesul cadrelor didactice la aplicația de școala online, arată Inspectoratul.

Conducerile unităților de învățământ vor solicita cadrelor didactice și elevilor schimbarea parolei de acces pentru platformele online pe care le utilizează, pentru a evita accesarea conturilor de către persoanele neautorizate care au avut acces la contul generat inițial de personalul IT.

Cadrele didactice vor informa elevii și părinții cu privire la riscurile la care se supun în condițiile în care furnizează persoanelor neautorizate, datele conturilor de acces la platformele online pe care le utilizează. Acesul egal la un sistem informatic constituie infracțiune și se pedepsește conform legii, notează edupedu.ro.

De asemenea, orice imixtiune în procesul de învățământ trebuie semnalată de urgență reprezentanților Inspectoratului Școlar al Municipiului București, cât și Poliției.

683
Tagurile:
director, școli închise
Tematic
Stanciu: Directorii de școli, comportament dictatorial
Știrea zilei: RESTRICȚII RADICALE în școli și spațiul public
Vouchere pentru after-school: Bani pentru 150 de școli

Загрузка...