Poliția Română

Începe școala! Polițiștii, în alertă: măsuri rapide, intervenție promptă

50
(reînnoit 06:42 09.09.2019)
Astăzi, Polițiștii Brigăzii Rutiere vor acționa cu efective sporite în zonele unde pot apărea blocaje, dar și în cele adiacente unităților de învățământ.

BUCUREȘTI, 9 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Începerea noului an școlar va aduce, cu sine, valori ridicate de trafic în zona centrală, pe arterele principale, dar și la intrările în municipiul București.

Brigada Rutieră a Capitalei informează că au fost constituite dispozitive flexibile de poliție rutieră care vor acționa în scopul fluidizării traficului.

Polițiștii au și câteva sfaturi pentru șoferi, ca să evite neplăcerile produse de aglomerație. Astfel, conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu prudenţă, mai ales în zona unităţilor de învăţământ, să păstreze "centrul liber" al intersecţiei, să nu oprească ori să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să respecte semnalele poliţiştilor rutieri, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv, precizează dcbusiness.ro

Folosiți autoturismul personal numai dacă este cu adevărat nevoie, mai spun polițiștii de la Rutieră, adresându-se, de această dată, părinților elevilor și preșcolarilor.

O opțiune o reprezintă folosirea mijloacelor de transport în comun, fiindcă reduce numărul de vehicule în trafic de pe anumite artere rutiere intens circulate.

Pietonii sunt sfătuiți să traverseze strada numai prin locuri marcate și semnalizate corespunzător sau la culoarea verde a semaforului electric, însă numai după ce s-au asigurat temeinic. Mai mult, pietonii nu trebuie să folosească telefonul mobil în momentul în care traversează o arteră rutieră.

50
Tagurile:
Măsuri, poliția, Școală

Загрузка...