Seismograf

Cutremur în Vrancea îngrijorător! Peste câteva zile, o posibilă confirmare periculoasă

529
(reînnoit 13:18 30.08.2019)
atrag din nou atenția asupra unei concluzii îngrijorătoare: o acumulare de energie în zona care a generat și marele cutremur din 1977

BUCUREȘTI, 30 aug, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Azi, la ora 10:00:04 a avut loc un cutremur în județul Vrancea, transmite Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Conform datelor INFP, seismul a avut o magnitudine de 4.1grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 135 de kilometri.

Ei bine, sesizam pe 6 august că o succesiune de cutremure, cu o anumită periodicitate s-a produs  în într-o zonă foarte periculoasă, Năruja – Andreiașu (jud. Vrancea) la o adâncime de asemenea foarte periculoasă - circa 70 kilometri. Epicentrul marelui seism din 1977 a fost în acea zonă, la Andreiașu de Jos.

Pe 6 august s-a produs în acea zonă un seism cu magnitudine tot de 4.1 grade pe scara Richter, iar adâncimea a fost de numai 70 de kilometri.

Cu două luni în urmă, pe 28 mai, în același loc s-a declanșat un seism cu magnitudinea de 3.7 grade, situat cam la aceeași adâncime: 67 kilometri.

Cu alte două luni înainte, pe 5 aprilie, tot în același loc a avut loc un seism cu magnitudine a de 3.4 grade – și o adâncime apropiată: 76 kilometri.

Deci, o succesiune de cutremure în într-o zonă foarte periculoasă – și la o adâncime de asemenea foarte periculoasă - circa 70 kilometri. (Adâncimea epicentrului din 1977 a fost de 93 kilometri – ori în cazul unui seism la 70 de km, efectele pentru zonele apropiate  pot fi mai mari chiar în condițiile unei magnitudini mai mici decât în 1977).

De remarcat deci crescendoul magnitudinilor cutremurelor majore din acea zonă epicentrală - 3.4, 3.7, 4.1 grade – și intervalul relativ constant, de circa 2 luni. Urmează o confirmare zilele acestea? Un cutremur de minim 4.3 grade ar fi un semnal de alarmă major!

De menționat că în Vrancea au mai avut loc în ultimele luni seisme peste de 3 – 4 grade Richter, situate în zone învecinate, dar secvența remarcabilă este în acel perimetru… de periculoasă amintire!

Cutremurul de azi  - și zona unde se inregistrează secvența de cutremure
© Photo : Prinstscreen INFP
Cutremurul de azi - și zona unde se inregistrează secvența de cutremure

În consecință, atrag din nou atenția asupra unei concluzii îngrijorătoare: o acumulare de energie în zona care a generat și marele cutremur din 1977.

Și întrebarea de rigoare: ne putem aștepta la un seism major cu epicentrul în punctul Năruja – Andreiașu?

Repet, acestea sunt simple analize, nu previziuni, cu atât mai puțin date certe că va veni un mare seism. Repetabilitatea, periodicitatea  seismelor catastrofale nu este confirmată nici statistic, nici științific. Dar, sunt observații pe care le facem  - și întrebări pe care le punem.

529
Tagurile:
seism, cutremur
Тема:
Prognoza meteo (234)
Tematic
Un cutremur puternic a zguduit Atena: Oamenii au ieșit pe străzi - VIDEO
Marele cutremur din California: crăpătură enormă vizibilă din Spaţiu – VIDEO, FOTO
Vrancea s-a zguduit din nou: Cutremur important în această dimineață
Cutremur îngrijorător în Vrancea! Date pe care presa le ignoră
Acum, cutremur în România!
Un nou cutremur în România - ce magnitudine a avut seismul

Загрузка...