Sorina Pintea

E oficial! Ce a decis Ministerul Sănătății în privința spitalelor de psihiatrie

162
Sorina Pintea a anunțat, în cursul zilei de astăzi, că instituția pe care o conduce va face controale la toate spitalele de psihiatrie din România.

BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Declarația vine în contextul în care, la finalul săptămânii trecute, la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, din județul Buzău, un pacient a ucis cu bestialitate patru persoane și a agresat alte nouă, care au ajuns la spital. Unul din pacienții internați, în vârstă de 88 de ani, a decedat, iar anunțul a fost făcut în această dimineață de Sorina Pintea.

”Noi am finalizat ancheta privitoare la acest caz, dar controlul începe abia acum, controlul va continua la toate spitalele de psihiatrie care au incluse compartimente de măsuri de siguranță, dar și la spitalele de psihiatrie din țară”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit antena3.ro

Tot în cursul zilei de astăzi, demnitarul, aflat în vizită de lucru la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, a anunțat că directorul unității medicale și-a dat demisia după prezentarea raportului anchetei efectuate de Ministerul Sănătății referitor la atacul care a avut loc în spital, subiect despre care Sputnik a scris aici

Referitor la eveniment, Sorina Pintea a explicat că a fost un eveniment absolut nefericit și a subliniat că nerespectarea regulamentelor duce la astfel de situații.

”Vorbim de o proastă organizare a activității medicale”, a adăugat ministrul Sănătății.

O soră medicală și un pacient la spital
© Sputnik / Всеволод Тарасевич

Menționăm că Spitalul de Psihiatrie Săpoca a fost zguduit, în urmă cu mai bine de un deceniu, de un amplu scandal.

Maria Cristache, devenită director al spitalului în urma unui concurs, a cerut un control financiar contabil despre activitatea din ultimii 15 ani pentru a ști, după cum mărturisea, ce preia în administrare.

Ministerul Sănătății a trimis la Buzău o echipă de audit care a verificat numai activitatea din ultimele luni, iar Cristache a devenit din acuzator, acuzat și s-a trezit cu o demitere din partea Consiliului de Administrație.

Amănunte despre caz puteți afla de aici, întreaga situație ținând prima pagină a ziarelor locale din acea perioadă.

Problema este dacă aceste controale pe care le va derula acum Ministerul Sănătății vor face verificări ”la sânge” sau se vor stinge ca și controalele efectuate la ore târzii din noapte de Sorina Pintea în spitalele din țară…

162
Tagurile:
Spitalul Săpoca
Тема:
Crima de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, Buzău (11)
Pictură

București: Cursuri de desen pentru copii și adulți la Centrul Rus

11
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București anunță deschiderea noilor cursuri de atelier de pictură pentru adulți și copii, precum și cursuri de desen.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Copiii și adulții care vor să învețe să picteze se pot înscrie la cursurile organizate în acest scop de Centrul Rus pentru Știință și Cultură de la București.

Este vorba despre deschiderea noilor cursuri de atelier de pictură pentru adulți și copii și a cursurilor de desen.

Cursurile se organizează pentru copii începând cu vârsta de 9 ani.

Atelierul de pictură pentru copii – începând cu vârsta de 9 ani și pentru adulți se va desfășura sub îndrumarea artistului plastic Irina Lavrente, profesor de arte plastice.

În program intră desenul academic, tehnica acuarelei, pictura vitraliilor, secretele picturii rusești populare, arta caligrafiei și pictura pe materiale textile.

Cursurile se organizează miercuri, joi și vineri de la 17.30. Durata unei ședințe, cu excepția caligrafiei, este de două ore pe săptămână.

Costul este de 300 de lei/curs pentru adulți și 200 de lei/curs pentru copii.

Ședințele individuale costă 100 lei/oră.

Pentru detalii, reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București vă invită să îi contactați.

11
Tagurile:
Bucuresti

Загрузка...
Lecțiile se desfășoară online la un liceu din Capitală

Mii de elevi fac de azi cursuri online - părinții, încurcați

57
(reînnoit 09:06 25.09.2020)
Apropierea datei alegerilor locale face ca unitățile de învățământ unde sunt secții de votare să își mute întreaga activitate în online. Din păcate, autoritățile nu au pus la dispoziția părinților lista acestor școli.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Cursurile din toate unitățile de învățământ care au secții de votare în incintă se mută, începând de astăzi, 25 septembrie 2020 până marți, 29 septembrie 2020, în online, potrivit unui ordin de ministru al Educației și hotărârii nr. 46 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Cu toate acestea, autoritățile nu spun despre câte școli este vorba și nici nu au pus la dispoziția părinților o listă cu unitățile școlare care trec la învățământul online. Există, însă, o listă a secțiilor de votare organizate în școli.

Premierul Ludovic Orban a explicat ce opțiuni au părinții acestor elevi și dacă pot beneficia de zile libere ca să stea acasă cu copiii.

Șeful Executivului a subliniat că există OUG nr. 147/2020 și a dat de înțeles că Ministerul Muncii ar trebui să plătească aceste sume. ”Ministerul Muncii este ministerul care implementează această reglementare şi va asigura plăţile necesare în conformitate cu prevederile ordonanţei de urgenţă”, a spus Orban.

Ministerul Muncii a precizat, însă, anterior, că ordonanța în cauză nu acordă zile libere plătite decât în cazul în care există o anchetă epidemiologică și care să stea la baza deciziei Direcției de Sănătate Publică sau a Comitetului pentru Situații de Urgență de a suspenda cursurile față în față.

În România, la ora actuală sunt 17.656 de unități de învățământ preuniversitar, iar 76% din unitățile de votare organizate pentru alegerile locale 2020 sunt în unități de învățământ.

Cursurile se vor relua fizic în data de 30 septembrie 2020.

57
Tagurile:
Elevi, Părinți, Școală, online

Загрузка...