Poliția

Câte victime sunt, de fapt, la Săpoca. Demisie răsunătoare la spital

165
(reînnoit 13:03 19.08.2019)
Sorina Pintea a anunțat că directorul Spitalului Săpoca a demisionat după prezentarea raportului anchetei efectuate de Ministerul Sănătății.

BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Apar informații noi în cazul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, acolo unde un pacient a omorât patru persoane internate și a rănit nouă.

Potrivit unor informații de ultim moment, făcute publice de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, încă o persoană a decedat. Este vorba despre un al cincilea pacient care fusese internat la Spitalul de Urgență Floreasca.

”Este o pacientă în vârstă de 88 de ani, se afla în salonul 207, era o persoană cu multiple comorbidități. A făcut un stop cardio-respirator noaptea trecută și a decedat”, a declarat Pintea, potrivit antena3.ro

Demnitarul a precizat că a propus întrunirea Comisiei de Disciplină care este în ”ordinea firească a lucrurilor”.

Mai mult, Pintea a precizat că a purtat discuții cu aparținătorii victimelor, dar că nu le-a spus să facă plângeri penale împotriva spitalului. Totuși, demnitarul a menționat că este convinsă de faptul că vor fi sfătuiți și vor face aceste plângeri.

De asemenea, directorul spitalului Săpoca a demisionat din funcție. Pintea spune că l-a propus interimar pe directorul financiar.

165
Tagurile:
Demisie
Тема:
Crima de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, Buzău (11)

Simptom neobișnuit al cancerului

70
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
Simptomele de cancer pancreatic, de obicei, apar atunci când cancerul este în faza avansată, iar durerile de spate pot indica acest lucru.

BUCUREȘTI, 23 sep -Sputnik. Durerile de spate pot indica dezvoltarea cancerului pancreatic, relatează Express, făcând trimitere la specialiștii de la Cancer Research UK.

Medicii menționează că cancerul pancreatic este ușor confundat cu bolile discurilor intervertebrale datorită particularităților localizării acestui organ. În acest caz, durerea poate începe în abdomen și apoi se poate răspândi în spate.

"Disconfortul crește atunci când luați o poziție orizontală și scade dacă vă așezați. Starea se poate agrava după ce mâncați. Acest lucru se datorează particularităților deteriorării anumitor nervi", - explică medicii.

Potrivit experților, durerile de spate persistente ar trebui să provoace vigilență dacă o persoană nu are leziuni adecvate și efort fizic periculos.

70
Tagurile:
Simptome, Cancer
Tematic
Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Opt produse care te feresc de cancer - detalii
Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer

Загрузка...
Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ

Sindicatele cer vaccinarea profesorilor

63
(reînnoit 18:27 23.09.2020)
Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ – FSLI – vin cu o solicitare către ministrul Sănătății, de a asigura cadrul legal prin care angajații din educație să beneficieze de vaccinare antigripală gratuită, realizată cu prioritate.

BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik. Personalul din învățământ trebuie să beneficieze, la cerere, de vaccinare antigripală gratuită, realizată cu prioritate. Aceasta este solicitarea reprezentanților Federației Sindicatelor Libere din Învățământ adresată ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Solicitarea sindicaliștilor vine după ce Nelu Tătaru a precizat că au ost achiziționate până acum 3 milioane de doze de vaccin și cadrele didactice ar trebui să fie introduse în categoria de risc privind persoanele care vor beneficia de vaccin în acest an.

Sindicaliștii atrag atenția asupra faptului că, prin natura profesiei, salariații din educație sunt expuși suplimentar îmbolnăvirii și pot deveni la rândul lor surse de infectare a populației școlare cu virusul gripal. Cu atât mai mult, vă reamintim că, în contextul pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2 și a apropierii sezonului rece, apariția simptomelor specifice virozelor respiratorii - de exemplu, tuse, febră, probleme respiratorii - sau a altor simptome de boală infecţioasă spre exemplu, vărsături, diaree, mialgii, stare general modificată, însoţite sau nu de creşteri de temperatură, vor conduce la izolarea la domiciliu a salariaților respectivi, spun sindicaliștii

Potrivit reprezentanților FSLI, prin vaccinarea antigripală a personalului din educație se vor putea evita blocajele activității educative, din cauza declanșării scenariului roșu.

În opinia sindicaliștilor, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației și Cercetării trebuie să organizeze o campanie națională de vaccinare a angajaților din sistemul de învățământ, la solicitarea acestora, prin intermediul cabinetelor medicale școlare, acolo unde acestea există.

 

63
Tagurile:
Sindicate, FSLI
Tematic
FSLI: „Colegii noştri vor fi, pur şi simplu, trimişi acasă, în şomaj”
Evaluare Națională și Bac 2020: Hăncescu, FSLI, soluții de susținere a examenelor
FSLI: ”Înghețarea anului școlar ar produce prejudicii majore și cadrelor didactice”

Загрузка...