SMURD

Masacrul de la spital: noi detalii şocante-„A trebuit moară oameni pentru a fi crezuţi”

1164
(reînnoit 16:53 18.08.2019)
Conducerea sindicatului Santias Săpoca a făcut dezvăluiri revoltătoare pe pagina de Facebook, în legătură cu cazul crimelor de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca din Buzău.

BUCUREŞTI, 18 aug – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit conducerii sindicatului Santias Săpoca, Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca din Buzău se confruntă cu un deficit mare de personal medico-auxiliar, astfel că doar trei angajați supravegheau toţi cei 70 de pacienți.

„Discuții intense cu conducerea spitalului, memorii către Ministerul Sănătății și nimeni nu a luat nicio măsură. Este inadmisibil ca în weekend o asistenta, un instructor și o infirmiera sa rămână sa supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice și în cod penal. Nimeni nu s-a gândit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului, l-a sesizat de fiecare dată în întâlnirile pe care le-am avut cu conducerea spitalului și memoriile către minister”, arată sindicatul într-o postare pe Facebook.

De asemenea, sindicatul a dezvăluit că a acţionat în instanţă spitalul, a făcut sesizări către Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru condiţiile precare de muncă, dar situaţia nu s-a schimbat.

„A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuți. De asemeni, sporul de periculozitate de 75% pe care l-am avut ni s-a diminuat la 50%, motivând că nu sunt bani. Sindicatul a acționat în instanță spitalul, a sesizat ITM-ul pentru condițiile precare în care lucrăm și sperăm că cineva va lua decizii corecte pentru siguranța noastră cât și a pacienților”, a mai scris sindicatul Santias Săpoca.

1164
Tagurile:
criminal, Buzău, Spitalul Săpoca
Тема:
Crima de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, Buzău (11)

Загрузка...