ochi

Facebook ascultă conversațiile pe Messenger. O echipă de acest fel lucrează la București!

564
Facebook a făcut contracte cu mai multe firme pentru ca acestea să transcrie înregistrările audio ale unor utilizatori fără a-i informa pe aceștia.

BRUXELLES, 14 august- Sputnik, Daniela Porovăț. Confruntată cu dezvăluirile acestor practici, Facebook a confirmat că obişnuia să plătească alte firme care să faca transcriera unor înregistrări, dar spune că nu mai foloseşte această modalitate în prezent. Motivul invocat de Facebook este acela că transcrierile aveau rolul de a verifica acurateţea cu care ar putea să facă acelaşi lucru softurile de inteligenţă artificială.

De asemenea, compania spune că aceste transcrieri se faceau pe înregistrările sau chaturi de voce ale aplicaţiei Messenger doar ale utilizatorilor care optau pentru transcrierea acestor mesaje vocale. Mai mult, compania invocă faptul că cei care făceau transcrierile nu aveau acces la date legate de utilizatori.

Dar acest tip de probleme au mai fost sesizate şi în cazul Apple, Amazon sau Google, după ce au colectat fragmente audio cu ajutorul asistenţilor vocali.

Analiștii au observat însă faptul că Facebook n-a informat în prealabil despre aceste practici. Mai întâi, nu le-a spus utilizatorilor care au dorit transcript că acesta nu e generat automat, ci e transcris manual de oameni. Apoi, transcrierea manuală a presupus înregistrarea și stocarea acestora.

Pretextul, la fel ca în cazul acelor companii menționate chiar de Facebook că ar proceda similar, a fost îmbunătăţirea calităţii serviciilor.

Opțiunea voice-to-text e disponibilă în Messenger încă din 2015. Astfel, înregistrările au fost furnizate de la utilizatori care au vrut o transcriere. Oficial, Facebook a vorbit până acum de utilizarea algoritmilor de inteligență artificială pentru acest demers. Acum se dovedește că a apelat și la oameni.

Dezvăluirea de acum vine după ce Mark Zuckerberg, director și fondator, a negat în Congresul american că Facebook ar asculta schimburile de mesaje audio între utilizatori. Teoria, pe care Zuckerberg a caracterizat-o drept conspiraționistă, e că rețeaua socială ajustează astfel conţinutul din News Feed și, implicit, afișarea de reclame.

Страница социальной сети Фейсбук на компьютере, планшете, айфоне
© Sputnik / Наталья Селиверстова

O astfel de echipă care analizează conținutul audio există și la București, arată Sturtup Cafe. Potrivit publicației, angajații respectivi lucrează nouă ore pe zi, fiecare analizând în jur de 1000 de clipuri audio pe schimb, conform declaraţiilor făcute de doi angajaţi de la biroul Amazon Bucureşti, care ocupă ocupă primele 3 etaje ale unei clădiri de birouri din Pipera.

Trebuie amintit că Facebook a fost amendată cu suma record de 5 miliarde de dolari pentru faptul că a "înșelat" utilizatorii rețelei sociale în privința capacității sale de a controla confidențialitatea informațiilor lor personale. Este vorba de cea mai mare amendă aplicată vreodată pentru încălcarea vieții private a consumatorilor și una dintre cele mai mari aplicate vreodată de guvernul american, indiferent de tipul infracțiunilor acuzate.

564
Tagurile:
București, Facebook
Тема:
Facebook (54)
Tematic
Facebook a picat în România
Alertă: Facebook vrea să își creeze propriile știri și să controleze adevărul
Austria va taxa Facebook și Google cu 5 la sută din profit
Facebook, Instagram, Whatsapp au căzut în întreaga lume
Un nou scandal: Facebook ar fi folosit datele utilizatorilor împotriva concurenților
Moneda virtuală Facebook va răsturna sistemul mondial
Acționarii Facebook vor demisia lui Zuckerberg
Scandal internațional pe moneda Facebook: G7 va interveni în forță
Facebook va fi judecată pentru colectarea şi stocarea ilegală a datelor biometrice
Primul vaccin de coronavirus

Rusia a lansat producția vaccinului împotriva COVID-19

94
Rusia a lansat producția în masă a vaccinului împotriva coronavirusului, anunță ministerul Sănătății.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Ministerul Sănătății al Rusiei a anunțat despre lansarea producției vaccinului rusesc împotriva COVID-19.

Preparatul a fost creat de specialiștii Centrului Național de Epidemiologie și Microbiologie “Gamalei”.

Vladimir Putin anunțase pe 11 august că Rusia a devenit prima țară din lume care a înregistrat un preparat pentru prevenirea COVID-19. Vaccinul a primit denumirea “Sputnik V”.

La crearea vaccinului un aport semnificativ l-a avut Fundația Rusă pentru investiții directe. Președintele acesteia, Kirill Dmitriev, a anunțat că în prezent fundația a primit solicitări pentru un miliard de doze din peste 20 de state. Totodată, el a menționat că Rusia a convenit asupra producției vaccinului în cinci țări. Potrivit lui, capacitățile existente vor permite producerea a peste 500 de milioane de doze pe an.

Conform informației din registrul de stat al medicamentelor, preparatul va reprezenta o soluție pentru injectare intramusculară. Vaccinarea urmează să fie efectuată în două etape: inițial – cu componenta I, iar peste trei săptămâni, cu componenta II.

94
Tagurile:
coronavirus, vaccin, Rusia
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
A greșit Iohannis respingând din start vaccinul din Rusia – pentru că nu e din UE sau SUA?
Ambasada Rusiei, precizări: ce este și cum a fost creat atât de repede VACCINUL Sputnik V
Băsescu, declarație surpriză despre Vaccinul lui Putin: ”Dacă aș putea, m-aș duce la el!”

Загрузка...
Seismograf

Cutremur, azi - Vrancea s-a activat din nou!

148
(reînnoit 11:07 15.08.2020)
După o pauză de cutremure semnificative, cea mai agitată zonă din România s-a activat din nou – date transmise de INFP

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. După 4 zile în care acele seismometrelor nu au trecut de 3 grade, iată că în această dimineață un cutremur de aproape 4 grade pe scara Richter a fost înregistrat, transmite  Institutul Național de cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul a avut loc la ora 05:28:53 și a avut magnitudinea de 3.9 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 128km, epicentrul fiind localizat în județul Buzău, între localitățile Gura Teghii și Gura Siriului.

Intensitatea a fost apreciată la nivel II pe scara efectelor, Mercalli.

Cutremur - 15 august 2020
© Photo : INFP
Cutremur - 15 august 2020
148
Tagurile:
Vrancea, Cutremur
Tematic
România - zguduită de un nou cutremur
Imagine cutremurătoare: Portul Beirut înainte și după tragedie – văzut din spațiu
Scandal uriaș și trădare în Poliție – ar putea fi cutremur devastator până la vârful IGPR!

Загрузка...
Conferința de presă a candidatului Svetlana Tihanovskaia

Echipa lui Tihanovskaia a demarat formarea consiliului de preluare a puterii în Belarus

0
(reînnoit 16:03 15.08.2020)
Echipa candidatului Svetlana Tihanovskaia a lansat procesul de formare a consiliului coordonator pentru transferul puterii în Belarus.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Echipa de campanie a candidatului pentru funcția de președinte al Republicii Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a demarat procesul de formare a unui consiliu coordonator pentru transferul de putere în țară. Nu toți doritorii vor putea intra în componența de bază a acestuia, însă “toți vor putea să-și împărtășească ideile”, a anunțat sâmbătă serviciul de presă al staff-ului.

“Demarăm procesul de formare a consiliului coordonator. E un grup de lucru extins al celor mai respectabile personalități ale societății, care urmează să discute și să elaboreze mecanisme sigure și stabile pentru asigurarea transferului de putere”, se menționează în comunicat.

Se menționează că „acum sunt recepționate cererile din partea unor potențiali membri”.

„Nu există o procedură sau o formă strictă, puteți exprima doar dorința și să vă confirmați autoritatea cărui grup social, profesii sau domeniu sunteți. Vom forma în cadrul consiliu grupuri de lucru și un prezidiu pentru luarea operativă a deciziilor”, se subliniază în comunicat.

Se subliniază că „nu toți doritorii vor putea intra în componența consiliului, însă vor putea să-și împărtășească ideile”.

“Drept confirmare a autorității potențialului membru vor fi servi realizărilor, deciziile formale de înaintarea lor. Nu există niște criterii formale, criteriile de bază sunt încrederea și respectul unui cerc larg al belarușilor”, menționează echipa Svetlanei Tihanovskaia.

0
Tagurile:
Belarus, Svetlana Tihanovskaia
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Belarus: opoziția vrea negocieri pentru preluarea pașnică a puterii
Candidatul opoziției belaruse nu va participa la acțiunile de protest
Tihanovskaia s-a refugiat în Lituania și își îndeamnă susținătorii “să aibă grijă de ei”
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
CEC din Belarus a anunțat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale
Tihanovskaia anunță crearea unui Consiliul pentru preluarea puterii în Belarus

Загрузка...