Poză simbol

Iată cum puteți ajunge victima unui traficant de carne vie

104
Constantin Cornea, psiholog, spune care sunt caracteristicile personalității victimei traficului de carne vie și cum își poate reveni aceasta din urmă după o asemenea traumă.

BUCUREȘTI, 13 aug – Sputnik, Claudia Iacobescu. Persoanele care ajung să fie victimele unui viol sau al traficului de carne vie sunt oameni care provin din familii sau medii defavorizate. Această situație face ca persoanele în cauză să cadă ușor în plasa unor traficanți de carne vie care le ademenesc cu promisiuni din care ar rezulta că victimele își pot depăși condiția cu orice preț.

Aceasta, însă, nu este o regulă universal valabilă, pentru că victimă poate fi orice persoană pe care un traficant o poate convinge sau pe care o poate forța să facă ce dorește el.

În general, un traficant sau un violator au anumite probleme psihice sau fac parte din anumite grupări. În ambele situații, indiferent dacă vorbim de boală sau de gașcă, acestea îi dau traficantului puterea de a trece la fapte. notează csid.ro

Care este, însă, mecanismul prin care o fată ajunge să creadă ce îi spune un traficant?

Psihologul Constantin Cornea este de părere că, de cela mai multe ori, este vorba despre fete care provin din familii dezorganizate sau care au suferit foarte mult din punct de vedere fizic, psihic și/sau social. Unele dintre ele chiar au fost abuzate sexual, dar nu spun asta de teamă să nu fie judecate.

Astfel, ajung să se afle în căutarea unui salvator care să le scoată din situația în care se află.

Întrebarea care se pune este dacă victima unui abuz va putea trece vreodată peste traumă.

”Cu ajutor de specialitate se pot minimaliza foarte mult suferințele de ordin psihic. Uneori, poate fi nevoie de medicație sau de ședințe de psihoterapie pe o perioadă destul de lungă pentru a se obține cele mai bune rezultate. Însă, dacă acestea sunt aplicate corect, o pot ajuta să își depășească fricile, să își reabiliteze stima de sine și să își construiască o viață normală”, a explicat psihologul.

104
Tagurile:
victime, traficant
Tematic
Un miliardar american a fost reținut pentru acuzațiile de trafic de persoane
Românii din Marea Britanie, atenţie! Trafic de persoane şi exploatare prin muncă
Presupusul criminal, suspect de trafic de persoane pentru soldații NATO de la Deveselu

Загрузка...