Cristian Tudor Popescu

CTP, probleme grave - se descrie ca… ”O arătare între maimuță și om”! A fost spitalizat!

1004
(reînnoit 16:07 11.08.2019)
”Nu mergeam chiar în patru labe, ci cocoșat pe o cârjă, cam la 60 de grade, am ieșit din nou homo erectus datorită (…) unei doctorițe micuțe, drăguță și cu ochelari care mi-a stat la căpătâi și pe care nu știu cum o cheamă”

BUCUREȘTI, 11 aug - Sputnik, Evan Răutu. ”Mi-au oblojit încrederea în oameni”, titrează cunoscutul și controversatul jurnalist Cristian Tudor Popeescu povestind și un episod dramatic de ultimă oră:

”Am intrat pe poarta spitalului Academic Ponderas Regina Maria ca o arătare între maimuță și om”, se autodescrie jurnalistul, explicând – ”Adică nu mergeam chiar în patru labe, ci cocoșat pe o cârjă, cam la 60 de grade”.

CTP spune că era ”aproape complet epuizat fizic și psihic de durere”, fiind vorba, din câte se pare că datorită unei afecțiuni a nevilor spineli.

”Am ieșit pe poarta aceluiași spital după 72 de ore, din nou homo erectus”, scrie CTP, mulțumind doctorilor Mihai Cristescu, Adrian Săftoiu, Alina Constantin, Daniela Godoroja, dar și ”unei doctorițe micuțe, drăguță și cu ochelari care mi-a stat la căpătâi când îmi era greu și pe care nu știu cum o cheamă”.

CTP mulțumește și ”întreg personalului ce m-a îngrijit cu omenie, în condiții de eficiență și igienă prezente în întreg așezământul” – referindu-se la performanta secție de neurochirurgie spinală a spitalului menționat.

”Mi-au reparat organismul, dar mi-au oblojit și grav avariata mea încredere în oameni”, scrie CTP.

Interesant este că, anul trecut pe vremea asta, CTP își vărsa năduful pe spitalele private din România!

”Ce e privatul cu adevărat în România? S-a creat impresia că dacă te duci la un spital privat, acolo plătești mai mult decât la stat, dar vei beneficia de niște servicii mult mai bune, că e mai multă ordine, mai mult profesionalism”.

Nu e deloc așa, afirma CTP, dând ca exemplu o experiență personală, plecând de la aceeași situație: ”Aveam probleme, nu mai puteam să merg”.

”M-am dus la un spital privat, plătesc o consultaţie de 2 milioane și ceva, 3 milioane aproape. Mă duc la un ins care ar fi putut să fie mult mai în vârstă decât mine. Nu mă consultă, mă întreabă cum doare. <Cred că sunt probleme cu coloana>. <Bine>, zic. <Așa o fi>. Îmi dă o trimitere și mă duc să fac o tomografie la coloană, care costă alte milioane”.

Mă îngrozeam văzând cum se adună sumele, povestea Popescu. ”Fac tomografia, pe ea scria dublă hernie de disc. La care zice: <mergeți la neurochirurgie>”.

”Mă duc, dar înainte de asta mai trec pe la recepţie unde mai plătesc o tură, alte 2 milioane să îl văd la față și pe cel de la neurochirurgie, care zice: <o să ajungeți la operație, da până atunci mai agăţaţi-vă de uși și înotaţi pe spate>. Asta a fost consultația”.

Ei, cu totul altceva a fost acum, cu ”doctoriță micuță, drăguță și cu ochelari” care i-a ”stat la căpătâi”…

1004
Tagurile:
CTP
Sorin Câmpeanu

Sorin Câmpeanu, măsuri de ultimă oră lămuriri pentru elevi și profesori

300
Urmare a deciziei restrângerii claselor de liceu în anul școlar 2021 – 2022, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat și explicat câteva măsuri importante

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a răspuns mai multor întrebări privind alte măsuri după cea de micșorare a numărului de elevi din clase.

Ministrul a răspuns afirmativ, precizând că pentru liceu ”sunt în dezbatere planurile cadru, mai exact disciplinele și numărul de ore alocat săptămânal fiecărei discipline”.

În privința consultării publice, aceasta urmează să se încheie pe 31 ianuarie, ceea ce ministrul consideră a fi ”foarte târziu”.

Dar, spune ministrul, ”Important este, dacă-i târziu, măcar să avem un rezultat bun. Dacă n-avem un rezultat bun, poate nu este bine să schimbăm curicula – iar dacă n-avem o variantă mai bună față de planurile cadru în vigoare, este bine să ne mai gândim”.

La întrebarea dacă există spațiul necesar pentru necesarul de încă 1.000 de clase în liceele din România pentru respectarea măsurii micșorare a numărului de elevi (din clase), Sorin Cîmpeanu răspunde ferm: ”Este spațiu!”.

Explicația: ”această promoție, care va începe clasa a IX-a în toamnă, este o promoție mai mică pentru că sunt acei elevi care au fost splitați în clasa pregătitoare și clasa I”.

”Este un moment nefericit din perspectivă bugetară, dar din perspectiva realităților din educație și a efectivelor de elevi, am considerat că dacă ratăm acest moment de micșorare a numărului de elevi din clasă este greu să vină un moment mai propice”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai precizat că acest demers trebuie făcut la început de ciclu. ”Sigur că ne-am gândit și la clasa pregătitoare și la clasa a V-a, sperăm ca anul viitor să putem implementa și la acest nivel reducerea de elevi din clasă”, declarat Cîmpeanu, consemnează DC News.

300
Tagurile:
Profesori, Elevi, Sorin Cîmpeanu

Загрузка...
Alimente sănătoase

Studiu: lipsa acestui acid gras din organism duce la scleroză multiplă

144
(reînnoit 19:23 21.01.2021)
Oamenii de știință americani au observat o legătură între lipsa unui anumit acid gras din organism și apariția sclerozei multiple, o boală incurabilă care afectează sistemului nervos.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. Într-un studiu publicat marți, 19 ianuarie, în revista americană Journal of Clinical Investigation, cercetătorii de la Universitatea Yale (Connecticut) au arătat că lipsa unui anumit acid gras din organism ar putea provoca o reacție anormală a sistemului imunitar, ducând la scleroză.

© Sputnik / Антон Денисов

Această boală autoimună duce la deteriorarea sau chiar distrugerea fibrelor sistemului nervos central și încă nu s-a găsit până acum un tratament. Oamenii care suferă de această boală au în comun faptul că nu au niveluri normale de acid oleic, spun cercetătorii.

O soluție simplă este disponibilă pentru a evita dezvoltarea acestei boli: consumul în cantitate suficientă de alimente bogate în acest tip de acid gras. Acesta se găsește în uleiurile pentru gătit, în carne, brânză, nuci, paste, lapte sau chiar măsline.

Potrivit studiului, lipsa acidului oleic duce la pierderea senzorilor metabolici care activează celulele T. Celulele T joacă un rol esenţial în sistemul imunitar, ajutându-l să răspundă la bolile infecțioase. Fără efectul suprimant al celulelor T, sistemul imunitar începe să atace celulele sănătoase din sistemul nervos central.

Mai mult, atunci când cercetătorii au injectat acid oleic direct în țesutul gras al pacienților cu scleroză multiplă, nivelul lor de celule T a crescut. Totuşi, ei spun că trebuie făcute mai multe cercetări pentru a confirma că acidul oleic poate salva viețile acestor pacienți.

144
Tagurile:
Studiu
Tematic
Nutriționist: Alimentul minune care întărește sistemul imunitar
Păcăleala acestor alimente „sănătoase” - nutriționist rus
Ce mâncăm de sărbători: Recomandările unui nutriționist

Загрузка...
Marcel Ciolacu, PSD

PSD amână cel mai așteptat demers pentru 27 ianuarie

0
(reînnoit 07:29 22.01.2021)
Social democrații au aruncat mănușa Guvernului și coaliției – iar apoi au mers din amânare în amânare cu evenimentul pe care mulți îl așteptau

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Aflat în opoziției și acuzat de lipsă de activitate concretă în Parlament, PSD-ul lui Marcel Ciolacu a venit cu o promisiune și, totodată o provocare, aplaudată de multă lume: un buget alternativ celui al coaliției.

Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Marcel Ciolacu, acum două săptămâni. Ciolacu promitea atunci că ”vom veni săptămâna viitoare” cu bugetul alternativ.

De atunci au trecut însă aproape două săptămâni și… nimic! De altfel, nu este prima promisiune de acest fel pe care Marcel Ciolacu o face și o uită.

Aseară însă Partidul Social Democrat a venit cu nou angajament, de data asta ferm: miercuri, 27 ianuarie.

”PSD va prezenta pe 27 ianuarie alternativa sa de buget național: vom arăta că este posibil să crești veniturile angajaților și pensiile vârstnicilor, respectând chiar deficitul prevăzut de Guvernul Cîțu!”, anunță PSD.

Social democrații atrag atenția că Bugetul României pe 2021 ”trebuie să fie despre oameni, nu despre cifre!”.

”Dreapta nu poate promova în continuare austeritatea, când un pensionar trăiește în medie cu 1400 de lei, deși statul român a stabilit că minimul pentru un trai decent este 1733 de lei pe lună!”, declară PSD.

Ca idee generală, PSD propune un Buget ”pentru Dezvoltare, nu un Buget pentru Înghețare – așa cum vor apostolii austerității din PNL și USR!”.

Marcel Ciolacu anunțase că vor fi prezentate și sursele bugetare – și modul de a acoperi numeroasele solicitări venite din parte cetățenilor, dar și a firmelor românești.

0
Tagurile:
PSD

Загрузка...