Hans Klemm

Ambasada SUA gaz pe foc în scandalul Caracal și al suspiciunilor legate de baza Deveselu

10684
(reînnoit 16:14 30.07.2019)
Mesajul SUA toarnă gaz pe focul actual – și fiind vorba de americani de la Deveselu – ar fi de acord Hans Klemm să facă un demers pe lângă procurori să facă publice rezultatele unei anchete despre rețeaua de minore din zonă?

BUCUREȘTI, 30 iul, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, Ambasada SUA a transmis un frumos mesaj cu ocazia Zilei Mondiale împotriva Traficului de Persoane. ”Ambasada Statelor Unite ale Americii condamnă traficul de persoane în toate formele sale”, se arată în mesaj.

Și, atenție: ”SUA se angajează să lucreze cu românii pentru a elimina traficul de fiinţe umane”.

”Îndemnăm ferm toate guvernele să combată traficul de persoane prin servicii de protecţie cuprinzătoare şi concentrate pe victime, prin măsuri de prevenţie a infracţiunilor care vizează direct tacticile traficanţilor şi informează mai bine comunităţile şi prin acuzarea şi condamnarea traficanţilor, pentru a-i face să răspundă penal pentru faptele lor”, se scrie în mesaj.

Ambasada arată că ”printr-o abordare concentrată a eforturilor noastre colective de luptă împotriva traficului de persoane, putem schimba ceva şi o vom face”.

Desigur, nu putem decât să salutăm o asemenea atitudine!

Profesor din New York: ”În SUA, evenimente de acestea sunt mult prea comune”

Întrebarea este ce înseamnă ”SUA se angajează să lucreze cu românii pentru a elimina traficul de fiinţe umane” – și cum s-ar putea transpune în concret? Cumva prin înmulțirea imixtiunilor SUA în diverse domenii?  Și cu ce efect?

”Trăiesc de decenii în Statele Unite, unde evenimente de genul acesta sunt mult prea comune”, transmite Cezar Giosan, profesor de Psihologie la Berkeley College, New York, într-un preluat de RTV.

Adică… americanii nu rezolvă problema la ei acasă, dar, ca de obicei, se bagă peste alții – mai ales peste unii care, în trecutul apropiat NU au astfel de probleme.

În plus, așa cum presa locală și națională a scris, problemele din zona Caracal sunt legate de baza de la Deveselu.

Sputnik a preluat informația dată de presa locală – că Dincă ar avea legătură cu o rețea care ducea fete americanilor de la Deveselu.

Culmea e că nimeni nu a spus nimic, până când Sputnik a preluat știrea – corect, cu link activ către sursă; în acel moment, ca la un semnal, presa care susține orice mișcare a SUA în România (și este finanțată din surse neclare) – a început un atac virulent… la Sputnik!

Sincer, ca un ziarist vechi ce mă aflu, mi s-a părut suspectă această vehemență – uneori delir! – al presei apărătorilor purității americane. Ca și cum ar fi dorit să ascundă ceva. Bun , am văzut că un procuror a dat o declarație unei publicații că Dincă nu are legătură cu o asemenea rețea, dar…

Ulterior am văzut și o încercare a aceleiași zone a presei de a-l ataca pe Cumpănașu. Nu am o părere bună despre acest personaj – dar la ora actuală omul chiar s-a dovedit un vector necesar – chiar de neînlocuit – pentru aflarea adevărului din spatele unui sistem care încearcă să ascundă… multe.

Americanii de la Deveselu ”au cumpărat fete de liceu”

Și apropo de Ambasada SUA și soldații americani de la Deveselu. Pe 30 august 2012, Ziare.com prelua și retransmitea o informație șocantă: ”Americanii de la Deveselu se distrează cu eleve caracalene”

Și iată esența știrii din august 2012:

”Procurorii DIICOT au descoperit, lunile trecute, ca aceștia au cumpărat fete de liceu de la cei mai cunoscuți proxeneți din Caracal. Distracția a luat sfârșit la începutul lunii iulie, când capii rețelei de proxeneți au fost ridicați de mascați”.

Cum?! Da, ați citit bine: ”Americanii de la Deveselu au cumpărat fete de liceu”! Și da, poliția română și procurorii au oprit atunci ”afacerea”, ridicându-i pe proxeneți! Dar de ce numai pe aceștia?

”Proxeneții caracaleni mijloceau actul de prostituție”, se spune în continuare. Și iată completarea sinistră: ”Zeci de eleve au fost obligate să practice prostituția de o grupare interlopă, pentru plăcerile americanilor dar și ale unor austrieci aflați în România pentru consolidarea unor hidrocentrale”.          

Știrea a fost transmisă atunci de alte două surse importante: ”Antena 3” și ”Can Can”.

Antena 3 titrează: ”Minore din Caracal pentru distracţia americanilor de la Deveselu” .

”Zeci de eleve au fost obligate să practice prostituţia de o grupare interlopă, pentru plăcerile americanilor (…) tinerele erau şantajate cu imagini video din timpul partidelor şi erau scoase frecvent de la ore pentru a fi duse la clienţi. În total 30 de fete au fost traficate”.

Detaliile oferite de presă sunt cumplite: „Interlopii agăţau fetele în baruri sau prin cunoştinţe.

”Le violau sau le convingeau să întreţină acte sexuale. Raporturile erau filmate şi folosite pentru a constrânge minorele să se prostitueze pentru bani. Elevele, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, erau obligate deseori să plece de la ore pentru a face sex pe bani”.

Conform sursei citate, ”banii pentru o partida de sex variau între 150 şi 400 de lei în funcţie de înfăţişarea minorei”. Una dintre minore le-a povestit anchetatorilor că ”a întreţinut în jur de 500 de raporturi sexuale cu bărbaţi în decursul unui an de zile.

Procurorii au confirmat inițial – apoi au tăcut!

Atenție, Antena 3 citează din referatul procurorilor de caz”.

”Printre clienţii doritori de servicii sexuale se aflau în mod frecvent cetăţeni străini de naţionalitate austriacă şi americană, care erau detaşaţi în legătură cu serviciul pe raza municipiului Caracal şi comuna Deveselu, judeţul Olt”, se arată în referatul procurorilor, conform A3.

Și CanCan.ro transmitea știrea, titrând:  ”30 de eleve din Caracal, PROSTITUATE PENTRU AMERICANII DE LA DEVESELU! Străinii plăteau între 150 și 400 de lei”.

Bun, cert este că s-a lăsat cu arestări și condamnări. Dar ale proxeneților! Nu și ale beneficiarilor!

Beneficiari, în acest caz, fiind, mai mult ca sigur, clienți fideli care practicau sex cu MINORE! Că doar nu erau tâmpiți să nu-și dea seama că sunt adolescente!

Au făcut procurorii demersuri care îi vizau pe ”clienții fideli” – adică ”Americanii de la Deveselu se distrează cu eleve caracalene” – după cum titra Ziare.com? I-au anchetat pe ”clienţii doritori de servicii sexuale”?

Nimic din raportările ulterioare NU face referire la așa ceva! Cazul celor 30 de minore s-a închis odată cu măsurile luate împotriva proxeneților – NU și împotriva clienților fideli!

Gaz pe foc

Ei bine, pentru că mesajul SUA toarnă gaz pe focul actual – și fiind vorba de americani de la Deveselu – ar fi de acord E.S. Hans Klemm să facă un demers pe lângă procurori să facă publice rezultatele anchetei în cazul din 2012?

”SUA se angajează să lucreze cu românii pentru a elimina traficul de fiinţe umane”, spune Klemm. Dar doar spune? Hai să vedem că și face ceva… Sau iar vor sări diverse marionete de presă că Sputnik atacă ”parteneriatul”?

10684
Tagurile:
Deveselu, deveselu, Crimă, Caracal, Ambasada SUA
Тема:
Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (229)
Școală

Spiegel avertizează asupra unei „generații pierdute” din cauza Covid-19

122
Din cauza pandemiei Covid-19, decalajul global în educație crește prăpastia dintre clasele privilegiate și cele mai sărace. Spiegel consideră că vine o generație „pierdută” și explică de ce.

Criza de sănătate provocată de coronavirus riscă să creeze o „generație pierdută”, întrucât milioane de copii nu mai au acces normal la educație. Și ei vor trebui să „plătească datoria pandemiei”, scrie revista germană Spiegel.

Într-adevăr, potrivit unui raport al Băncii Mondiale din iunie, pierderea veniturilor generației actuale de școlari se va ridica la 10 000 de miliarde de dolari dacă școlile lumii nu se redeschid rapid.

În Germania, instituțiile de învățământ au fost închise de luni de zile, iar în unele țări mai puțin dezvoltate nu s-au deschis de un an. În consecință, tinerii își pierd posibilitatea de a scăpa de sărăcie și de a-și putea modela viața, regretă mass-media citată.

Astfel, conform datelor UNESCO publicate în august anul trecut, 24 de milioane de copii nu se vor întoarce niciodată la școală, deoarece au devenit esențiali pentru familiile lor în lupta zilnică pentru supraviețuire. „Majoritatea studenților cu risc, 5,9 milioane, trăiesc în Asia de Sud și de Vest; 5,3 milioane se află în Africa subsahariană ", se spune în raport.

Amenințarea nemulțumirii

Pe lângă crearea unor dificultăți economice, acest decalaj global în educație aprofundează decalajul deja existent între clasele privilegiate și cei care nu își pot permite o educație mai bună, menționează Spiegel.

Mai rău, experții consideră nemulțumirea crescândă ca o cauză potențială a viitoarelor conflicte, creșterea migrației și creșterea extremismului, subliniază sursa geramnă.

Katrin Kuntz, redactor la departamentul internațional al ziarului, a vorbit cu experți în educație despre consecințele închiderii școlilor. Potrivit acesteia, este încă posibil să se evite sosirea unei generații pierdute.

„Pentru a face acest lucru, guvernele trebuie să aleagă să investească în cei mai tineri. Și nu ar trebui să piardă deloc timpul".

O criză alarmantă

Fondul Monetar Internațional este, de asemenea, îngrijorat de criza economică cauzată de pandemie.

„Estimăm că până la sfârșitul anului 2022, venitul cumulat pe cap de locuitor va fi cu 13% mai mic decât proiecțiile dinaintea crizei în economiile avansate, comparativ cu 18% pentru țările cu venituri mici și 22% pentru țările emergente și în curs de dezvoltare din lume, cu excepția Chinei”, a menționat într-o postare de blog, din 24 februarie, Kristalina Georgieva, director general al FMI.

Confruntată cu această situație gravă, Save the Children, o organizație caritabilă din Londra, a apelat la donatori la mijlocul lunii ianuarie pentru a ajuta guvernele să trimită copiii din țările sărace înapoi la școli. Conform calculelor ONG-ului, pentru a proteja viitorul celor mai marginalizați este nevoie de puțin peste 50 de miliarde USD, sau 370 USD (aproximativ 300 EUR) per elev.

122
Tagurile:
Restricții, coronavirus, Educație, școală, Studii, generație, COVID-19, Pandemie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...

Turmă de zimbri în libertate într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț - video

57
(reînnoit 10:47 28.02.2021)
Romsilva a publicat pe pagina sa de Facebook imagini video splendide cu o turmă de zimbri în libertate într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț, filmare realizată de angajații instituției în timpul acțiunilor de monitorizare.

În imagini se poate observa cum adulții protejează puiul de zimbru. Potrivit Romsilva, specialiștii instituției monitorizează permanent zimbrii din Parcul Natural Vânători Neamț.

„Zimbrul este cel mai mare animal european de pe uscat. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele au o greutate mai mică, între 320 și 640 kg. Masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea”.

La două secole de la dispariția din fauna României, zimbrul a fost reintrodus de silvicultori în țară în 1958, treptat fiind create mai multe nuclee de zimbri, unul din acesta fiind acum Parcul Natural Vânători Neamț, unde anual sunt eliberate în natură mai multe exemplare de zimbru, după o selecție riguroasă, în prezent trăind în libertate 44 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate.

Parcul Natural Vânători Neamț

Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare   păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Parcul natural, inclus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva - administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

57
Tagurile:
România, Păduri, Zimbri

Загрузка...