Criminal

Mărturie din SUA despre cazul din Caracal: Aici suntem obișnuiți cu astfel de crime

3340
Un profesor de psihologie de la Berkeley College, din New York, a realizat profilul psihologic al criminalului în serie Gheorghe Dincă, dezvăluind, în acelaşi timp, un aspect şocant cu privire la SUA.

BUCUREŞTI, 29 iul – Sputnik, Doina Crainic. Cezar Giosan, profesor de Psihologie la Berkeley College, din New York, a trimis un articol la redacţia Ziare.com, în care a realizat profilul psihologic al criminalului în serie Gheorghe Dincă, mărturisind că a citit cu ochii în lacrimi despre crima oribilă din Caracal care a zguduit întreaga ţară.

El scrie că este „extrem de improbabil” ca Alexandra si Luiza sa fie singurele lui victime şi că este vorba de un criminal în serie.

„Am citit cu lacrimi în ochi despre Alexandra. Trăiesc de decenii în Statele Unite, unde evenimente de genul acesta sunt mult prea comune și, în loc ca acest lucru să îmi crească toleranța la ele, pe principiul psihologic de desensibilizare, parcă, dimpotrivă, m-au făcut și mai sensibil la ele”, este modul cum îşi începe profesorul Cezar Giosan articolul.

Potrivit profesorului de psihologie, Gheorghe Dinca suferă de Tulburarea de Personalitate Antisocială (TPA), care se caracterizează prin tendințe puternice de căutare a plăcerii și gratificare prin exercitarea puterii asupra altora, precum și prin absența sau minima internalizare a normelor prosociale, ceea ce duce la comportamente ilegale.

„TPA se mai caracterizează prin lipsa empatiei, nepăsare față de sentimentele, nevoile sau suferințele altora, precum și lipsa remușcării după rănirea sau ofensarea altei persoane”, explică specialistul.

Persoanele cu TPA nu pot construi relații intime și vor să-i controleze pe ceilalți prin dominare și intimidare. De asemenea, nu răspund normal la pedepse, nu se tem de ele, și unii au o toleranță ridicată la durere.

Potrivit celor scrise în presă, Gheorghe Dinca a lovit şi imobilizat victima în mașină, i-a lipit scotch pe gură, apoi a luat-o în casă, unde a violat-o și apoi, după ce și-a dat seama că victima sunase la 112, a ucis-o. După cum explică psihologul din SUA, toate acestea se încadrează în spectrul de comportamente specifice TPA.

Acesta mai scrie că, până la 40% dintre copiii cu tulburări de comportament (până la vârstă de 15 ani) sunt diagnosticați cu TPA ca adulți. Aceste tulburări de comportament sunt caracterizate prin violență împotriva altor copii și nesupunere și agresivitate față de persoanele cu autoritate, precum profesorii sau părinții, dar şi prin cruzime față de animale. Din relatarile din presă, Gheorghe Dinca a manifestat în copilarie violenţă extremă faţă de caini, omorându-i în chinuri, ceea ce se încadrează în profilul de TPA severă.

De asemenea, potrivit expertului, din cauza că TPA este stabilă pe parcursul vieții, „este extrem de rar ca un om să devină criminal în serie după vârstă mijlocie”, ceea ce înseamnă că este foarte probabil ca Gheorghe Dincă să fi comis și alte acte oribile în trecut.

„Este extrem de improbabil ca Alexandra și Luiza să fie singurele lui victime. Repet: extrem de improbabil. Printre altele, ancheta trebuie să urmeze firul vieții lui, începând de la majorat, dacă nu chiar mai devreme, și să încerce să stabilească o legătură între locurile în care a fost/locuit și persoane date dispărute sau plângeri nerezolvate de viol”, îşi încheie articolul Cezar Giosan.

3340
Tagurile:
Gheorghe Dincă, Caracal
Тема:
Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (229)
Raed Arafat

Scandalul Babeș: Arafat, încurcătură mare în date! Ungureanu în vileag ce nu s-a spus!

21
Iosefina Pascal scoate în evidență greșelile. Raed Arafat încurcă date și ies la iveală neconcordanțe. Se aplică rețeta clasică: morții de la Babeș urmează să fie îngropați… într-o anchetă!

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Noaptea trecută a avut loc o nouă tragedie, soldată cu trei morți – de data asta la spitalul ”Victor Babeș” din Capitală. Unele surse vorbesc chiar de 5 decedați.

Motivul – defecțiunea la aparate de oxigen ale secției ATI mobilă din curtea spitalului. Nu se știe cine se face vinovat, nici măcar cel care răspunde de domeniul Sănătății, ministrul USR Vlad Voiculescu, nu își asumă responsabilitatea. În fapt NU își asumă NICIO responsabilitate în acest caz.

Mai mult, Voiculescu, care a fost la un pas de demitere (conform mai multor surse mass media) nici măcar NU a ieșit în fața presei să explice ce s-a întâmplat – și cum s-a ajuns la noua tragedie. 

A făcut-o în schimb Raed Arafat, care a făcut față unui tir de întrebări ale presei. Dar, cu toate că șeful ISU și-a păstrat calmul, a expus mai multe date care ridică semne de întrebare.

Astfel, prima și cea mai importantă se referă la ora la care ar fi acut loc defecțiunea mortală, o creștere bruscă a presiunii, la peste 6 bari. ”Deci asta explică clar urgenţa care a apărut”, spune Arafat, arătând că asta s-a petrecut la ora 16.25!

Bomba vine de la deputatul Emanuel Ungureanu, care a fost anunțat după ora 15! Deci cu o oră înainte de cea anunțată de Arafat! Ungureanu susține că a primit un mesaj în jurul orei 15 că sunt probleme cu oxigenul la spitalul Babeș!

”Eu am aflat acum vreo șase ore, de la rudele unui aparținător”, a declarat Emanuel Ungureanu în emisiunea lui Victor Ciutacu, la RTV.

Ori, chiar dacă Ungureanu este cel mai implicat parlamentar în problemele de Sănătate, cum e posibil ca șeful IGSU să anunțe ora defecțiunii… mai târziu decât semnalul primit de deputat?!

”Personal, am aflat după orele 17,00”, spune Raed Arafat. Ministrul l-ar fi sunat după ora 18. Totuși, Vlad Voiculescu ar fi ajuns și el acolo pe la ora 17! Dar Raed Arafat nu știa asta!...

Presei nu i se comunică nimic – poate din teamă față de protestatari sau de Diana Șoșoacă?

Cert este că presa e informată abia după ora 20 – dar numai pe surse! IGSU și ministerul Sănătății au comunicat oficial abia după ora 21.

Va fi o anchetă – e concluzia conferinței lui Arafat – deci se aplică metoda clasică, a ”îngropării” scandalului și, din păcate, a morților, într-o anchetă.

Totuși, primul indiciu duce la o pistă… politică! Firma care furnizează oxigenul ar avea iz politic - ar aparține fostului ministru liberal al Finanțelor, Sebastian Vlădescu. Un fost ministru conectat, prin fostul său fin și… ”șogor”, Cristian Boureanu, la domeniul Sănătății.

Iosefina Pascal a realizat un montaj din care rezultă alte bâlbe și declarații șocante ale lui Raed Arafat, încolțit puternic de ziariști.

 

Și iată și emisiunea lui Victor Ciutacu – ”Punctul culminant” – de la RTV.  

21
Tagurile:
Raed Arafat, Spitalul Victor Babeș

Загрузка...
Polițiști americani la Austin-East Magnet High School in Knoxville, SUA, după împușcături la fața locului

Atac armat într-un liceu un elev a fost împuşcat!

32
Mai multe persoane, inclusiv un polițist, au fost împușcate într-un grav atac armat desfășurat azi noapte într-un liceu

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Tragedie după un atac armat într-un liceu din localitatea Knoxville, din statul american Tennessee: mai multe persoane au fost împușcate, un bărbat decedând.

Poliția din Knoxville a anunțat că ofiţerii de poliţie locali au fost trimişi la liceul Austin-East Magnet ”după ce un suspect înarmat a fost raportat în incintă. S-au tras focuri de armă în timp ce se apropiau de suspect”, a transmis poliția locală pe Twitter.

În acțiune, un poliţist a fost lovit de gloanţe, dar viaţa nu este în pericol. Russia Today anunță că și un elev a fost împușcat.

În schimb, un bărbat fost ucis. Poliția a arestat un suspect, iar ”elevii care nu au fost implicaţi în incident au fost încredinţaţi familiilor lor”, a transmis  pe Twitter superintendentul școlilor din districtul Knoxville, Bob Thomas.

Sursa citată arată că municipalitatea din Knoxville a aprobat recent 1 milion de dolari pentru eforturile de „prevenire a violenței”, în urma morții a patru adolescenți de la Austin-Est, la începutul acestui an. Toți patru erau afro-americani.

32
Tagurile:
SUA, Împuşcat, Elev, Liceu, atac

Загрузка...