Poliția Română

Cât de departe în timp merg crimele lui Dincă? Anchetat pentru o faptă de acum 20 de ani

602
Conform unor informații din rândul anchetatorilor, Gheorghe Dincă, ucigașul din Caracal, ar fi fost audiat și cu privire la o a patra victimă pe care ar fi ucis-o acum 20 de ani.

BRUXELLES, 30 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Până în prezent, Gheorghe Dincă a admis că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu, însă anchetatorii îl bănuiesc că ar fi vinovat și de decapitarea unei fete. Crima respectivă a avut loc acum patru ani în Craiova, iar dosarul a rămas cu autor necunoscut.

Audierea a avut loc după ce acasă la suspect a fost găsit telefonul unei tinere dispărute de acasă și găsite moartă într-un parc din Craiova.

În acest caz este vorba despre Alexandra Goghez, de 17 ani, care a dispărut de acasă în 2015 și care a fost găsită moartă în parcul "Romanescu" din Craiova. Fata era decapitată și s-a dovedit că fusese jefuită și violată. După ce a dispărut de acasă, părinții fetei au anunțat poliția, iar oamenii legii le-au transmis că este ceva obișnuit ca o fată de vârsta ei să plece de acasă. După câteva săptămâni, adolescenta a fost găsită moartă.

Avocatul lui Dincă, Bogdan Alexandru, a confirmat azi dimineață că clientul lui este suspectat și în alte cazuri.

"Pot sa confirm că suspiciuni există din partea domnilor anchetatori în baza modus operandi", a declarat avocatul Alexandru Bogdan.

Dar suspiciunile nu se opresc aici. Dincă este bănuit și pentru o a patra crimă, care ar fi avut loc acum nu mai puțin de 20 de ani. Confirmarea acestor crime vechi ar arăta că făptașul a operat nederanjat de nimeni mai bine de două decenii.

602
Tagurile:
anchetă, crime, Gheorghe Dincă
Тема:
Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (226)
Epava navei Evangelia de la Costinești

Rușine de Ziua Marinei: Incendiu provocat pe ”Epava” de la Costinești! Cine sunt suspecții

67
Chiar de Ziua Marinei Române, niște oameni fără minte au dat foc unui conținut puternic inflamabil pe celebra epavă de la Costinești

BUCUREȘTI, 15 mai - Sputnik. De pe epava de la Costinești, simbol al fostei ”stațiuni a tineretului”, s-a văzut azi ieșind un șuvoi gros de fum, specific arderii produselor petroliere inferioare sau cauciucului.

Fumul a impresionat turiștii, care au filmat scena. Tot turiștii afirmă că ar fi văzut două persoane pe epavă înainte de apariția fumului – deci e posibil ca aceștia să fi dat foc  intenționat.

Poliția a fost alertată, dar a ajuns târziu.

Nava în cauză a eșuat în largul stațiunii Costinești, al circa o 2.5 kilometri de țărm, acum peste 50 de ani, pe 15 octombrie 1968.

De atunci contribuie la pitorescul zonei, alături de faleza naturală a ”Golfului francezilor”.

Actuala epavă a purtat ultima dată numele ”Evangelia”, când a aparținut flotei celebrului armator Aristotel Onassis. A fost construită în Marea Britanie, purtând, prima dată  numele „Empire Strength“, apoi ”Saxon Star“, ”Redbrook“ şi ”Evangelia“.

Naufragiul a fost mult timp considerat suspect, pentru că s-a produs pe singura limbă de nisip ridicată din zonă, aspect care apare clar pe hărțile navigatorilor. O variantă ar fi că Onasis a dosit să obțină avantaje din partea asiguratorilor în urma naufragiului.

Nava a suferit o deteriorare majoră abia în 2012 când s-a prăbușit în interior corpul central, ”castelul”. Epava rezistase acolo, nemișcată, cumplitelor furtunilor și înghețului mai bine de 44 de ani.

Iată, mai jos, imagini surprinse de turiști.

67
Tagurile:
Incendiu, Costinești
Tematic
Franța: Incendiu la Catedrala din Nantes, intervenția pompierilor în curs - video
Anchetă penală în cazul incendiului catedralei din Nantes – indicii de ”mână criminală”
Incendiu uriaș lângă București – coloană de fum vizibilă de la 5 kilometri! ISU, alertă!
VIDEO: Incendiu uriaş de vegetaţie în Franţa - 1.200 de oameni evacuaţi
Locuitorii Capitalei alertați la prima oră - incendiu de vegetaţie puternic!

Загрузка...
Aproximativ 160 de lucrători sezonieri români pe Aeroportul din Hahn, Germania

Românii se îmbolnăvesc cu sutele în Germania

36
Încă 263 de români care lucrează la o fabrică de conserve din Germania au fost confirmaţi cu coronavirus, ei adăugându-se sutelor de români depistați deja cu covid 19 în această țară

BUCUREȘTI, 15 aug - Sputnik. Ministerul Afacerilor Esterne a anunţat că 263 de români care lucrează la o fabrică de conserve din Dingolfing-Landau, Germania, au fost confirmaţi cu coronavirus.

Cazul nu este nici pe departe singular, sute de alți români fiind depistați cu covid 19 în Germania, unde numărul cazurilor printre muncitorii români a explodat din cauza condițiilor improprii de cazare și de muncă.

De la începutul pandemiei, MAE nu face decât să anunțe sec cifrele dramei românilor aflați la muncă în Germania sau în alte țări.

Astfel, MAE spune în comunicatul de presă că reprezentanţii oficiului consular român din Munchen au fost notificaţi de către autorităţile locale cu privire la situaţia unor lucrători români testaţi pozitiv, care sunt angajaţi în cadrul unei companii de conserve din aceeaşi regiune.

”Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de reprezentanţii oficiului consular, MAE precizează că 263 dintre lucrătorii români de la compania de conserve respectivă au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19”, este informarea oferită de Ministerul Afacerilor Externe.

Dintre persoanele infectate, 149 au încheiat deja perioada obligatorie de carantină prevăzută de legislaţia germană, iar restul de 114 cetăţeni români continuă perioada de carantină, în două locaţii diferite.

Dar problemele nu se opresc aici, potrivit datelor comunicate de Consulatul General al României la Munchen, alţi 206 lucrători români au fost plasaţi în carantină, aceştia fiind consideraţi contacţi direcţi ai persoanelor infectate, ceea ce înseamnă că numărul celor bolnai ar putea crește.

36
Tagurile:
Germania
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Mesaj dur din Germania împotriva candidaturii lui Băsescu: ”Cât de masochiști puteți fi?!”
Românii din Germania: domeniile cu cele mai multe oferte de joburi şi salariile oferite
Români în Germania: schimbări importante pentru muncitorii români –ministrul Muncii german

Загрузка...
Proteste în Minsk

În ce condiții Belarus poate cere ajutor militar de la OTSC

0
(reînnoit 21:55 15.08.2020)
În ce condiții Belarus ar putea solicita ajutorul Rusiei în conformitate cu Tratatul pentru Securitatea Colectivă.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Republica Belarus va putea solicita ajutorul Organizației Tratatului pentru Securitatea Colectiv doar dacă apărarea acesteia este amenințată din afară, a declarat agenției RIA Novosti, purtătorul de cuvânt al OTSC, Vladimir Zainetdinov.

“În cazul în care sistemul ei de apărare este amenințat din afară, în conformitate cu tratatul pentru securitatea colectivă, articolul 4, ea are dreptul să solicite ajutor”, a declarat el, fiind întrebam în ce caz Belarus se poate adresa OTSC.

Deocamdată, secretariatul OTSC nu a primit nicio solicitare din partea Republicii Belarus, iar dacă o astfel de cere va veni, ea va fi examinată în ordinea stabilită. Toate deciziile sunt luate după consultarea tuturor statelor membre, a mai declarat reprezentatul OTSC.

Mai devreme, Sputnik Belarus a anunțat că președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că a convenit cu liderul rus, Vladimir Putin, asupra acordării unui ajutor republicii la prima solicitare în cazul în care va fi pusă în pericol securitatea țării. Totodată, Lukașenko a făcut trimitere la acordurile celor două state în cadrul OTSC și a Uniunii Statale.

0
Tagurile:
OTSC, Aleksandr Lukașenko, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Putin și Lukașenko au discutat despre situația din Belarus
Lukașenko: Nu voi ceda puterea nimănui. Vom ține situația sub control
Lukașenko a convenit cu Putin asupra unui ajutor în asigurarea securității țării
Lukașenko, supărat pe grevele muncitorilor: E un cuțit în spate!

Загрузка...