Criminal

Cazul crimelor de la Caracal anchetă și demisie la nivel înalt! Reacție publică!

1547
(reînnoit 16:16 26.07.2019)
Ideea e susținută și de fostul procuror și europarlamentar Norica Nicolai – care a declarat că nu se poate să nu existe consecințe la nivel înalt după cele petrecute

BUCUREȘTI, 26 iul, Sputnik, Evan Răutu. ”Facem apel la toți politicienii, nu rămâneți indiferenți! Înființați o comisie parlamentară pentru a stabili vinovații din cauza cărora tânăra de 15 ani nu a putut fi salvată!!!”.

Este un îndemn care prefațează o petiție pentru anchetarea celor din STS, din Poliția Română, a procurorului de caz și a altor persoane implicate.

Ideea e susținută și de fostul procuror și europarlamentar Norica Nicolai – care a declarat că nu se poate să nu existe consecințe la nivel înalt după cele petrecute, mai ales după disfuncționalitățile sistemului.

”Demisia șefului STS și Comisie de anchetă”, se cere în petiție – ”Toți cei implicați trebuie audiați!”

Iată și argumentele pentru care trebuie să răspundă mai multe instituții și persoane, în viziune autorilor petiției.

1. STS - pentru modul în ineficient și haotic în care a tratat acest caz. ”Nu a fost în stare să localizeze un apel disperat la 112 furnizând mai multe adrese. Cu toată tehnologia, cu toate telefoanele cu GPS, cu toată intimitatea care nu mai înseamnă nimic în 2019 iar orice telefon poate fi localizat, interceptat!”

2. Poliția Română – ”s-a plimbat pe străzi ore în șir ba că nu găseau adresa, ba că s-au împiedicat de birocrație în timp ce tânăra țipa disperată după ajutor”.

3. Instituțiile care ”au îngreunat cazul și factorii decizionali care nu au gestionat cum trebuie cazul”.

4. ”De ce nu au fost anunțate diviziile specializate care trebuiau să intervină în acest caz BCCO, SAS?”

5. Procurorul de caz și judecătorul ”trebuiau să fie în stare de alertă pregătiți în orice moment să emită mandatul de percheziție domiciliară!”

6. ”Ce au făcut instituțiile abilitate în tot acest timp? Sunt luni de zile între cele două cazuri de răpire! Posibil mai multe puse la cale de același criminal!”

Absolut toate părțile implicate trebuie să răspundă – este concluzia autorilor petiției.

”Oameni buni, mor oameni în chinuri pentru că sistemul e defect și are cu totul alte priorități!”, este strigătul disperat al autorilor petiției.

În plus, despre STS – acesta ”este eficient numai când vrea”, se spune. ”Diviziile specializate sunt eficiente numai când este vorba de circ televizat”.

”Procurorii și instanțele sunt eficiente doar când este vorba de dosare politice în timp ce criminali, răpitori, violatori, capi mafioți ai crimei organizate merg liberi pe străzi, comunități întregi trăiesc cu frica în sân de frica 'șmecherilor'”.

Și o întrebare de final – ”De noi, simplii cetățeni mai are cineva grijă? Măcar să știm ce avem de făcut”.

Petiția online o puteți semna aici.

Autorul este un tânâr chiar din Olt, Narcis M. Manicea, care scrie despre acest caz: ”Din respect pentru familiile îndoliate trebuie să fim decenți și să păstrăm tăcerea dar vinovații trebuie aduși în fața legii pentru a plăti tragedia acestor familii cu toate că nimic nu poate umple golul din inimile lor”.

”Rușine! Nu e prima dată când se întâmplă tragedii din cauza incapacității STS. STS cu un buget de 604.149.000 de lei nu e în stare să localizeze un apel la 112. În schimb, e foarte eficient în supravegherea procesului electoral”.

1547
Тема:
Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (228)
Tematic
Caz terifiant: fete dispărute fără urmă – Rămăşiţe umane descoperite în butoaie
Fetele dispărute în Caracal – Noi detalii şocante, crimă oribilă, „Lasă-mă, că mă omori!”
Fete tranșate de vii, crime oribile, autorități neputincioase
Dragomir, despre cazul fetelor din Caracal omorâte: ”Se impun măsuri drastice. De urgență”
Fetele dispărute din Caracal. De ce nu au fost găsite. Explicația STS
Școală, profesor

Asalt asupra școlii: profesorii își duc crucea mai departe

105
Din păcate, dascălii tac: știu că nu îi susține nimeni dacă ridică puțin capul din tablete, așa că preferă să rabde și să meargă mai departe.  

Premierul României, Ludovic Orban, ne-a spus, probabil după o gândire îndelungată și o cântărire a situației din țară că tabletele pe care le-au primit elevii ca să facă ore online – bine, acolo unde s-a întâmplat asta – nu sunt ale lor și că, de fapt, statul exercită un control în mod discreționar.

Acesta a cerut autorităților locale și unităților școlare să achiziționeze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor.

”Se dau într-o formă de comodat. E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă și atunci tabletele pot fi recuperate și pot fi distribuite într-o altă localitate în care crește numărul de infectări și e necesar învățământul online”, a declarat Orban.

Cu alte cuvinte, va fi un adevărat du-te vino cu tabletele. Și dacă ele se strică, pe umerii cui pică răspunderea: pe umerii celui care a semnat inițial contractul? Cum se va face noua distribuție? Se va semna un nou contract de comodat? Dacă situația epidemiologică din localitatea de unde au plecat tabletele se agravează, iar problema se extinde la nivel național, câți copii vor fi efectiv lipsiți de dreptul de a putea învăța?

Nu cumva prin aceste acțiuni se îngrădește au chiar se elimină dreptul copiilor la educație și la instruire?

Acesta ar fi încă un asalt asupra școlii, după o serie întreagă de bâjbâieli și declarații fără acoperire ale ministrului Educației și Cercetării. Timp de câteva luni, de la debutul pandemiei de coronavirus și instituirea stării de urgență în România, Monica Anisie a vorbit despre scenarii la care se lucrează – și pe care nu le-a prezentat niciodată publicului, a dat de înțeles că, după starea de alertă se va putea reveni normal la școală – ceea ce nu s-a întâmplat etc.

De asemenea, Ministerul Educației și Cercetării nu a precizat cum anume se vor derula orele online la clasele primare – în special la clasa pregătitoare și la clasa întâi, acolo unde se pune problema, în special, de adaptare.

Prea multe întrebări au rămas fără răspuns, iar profesorii sunt nevoiți să se descurce așa cum pot.

Cât va mai merge ”și așa” în învățământ?

105
Tagurile:
Profesori, școală

Загрузка...
Monica Cristina Anisie

Orban ia în vizor directorii de școli, pe tema COVID-19

328
Premierul României a vorbit despre tendința crescătoare a numărului de infectări cu noul coronavirus, de aceea a cerut comitetelor județene pentru situații de urgență o intensificare a controalelor pentru respectarea măsurilor. 

BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. România a depășit, ieri, 2000 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. În acest context, premierul Ludovic Orban a făcut o serie de declarații.

Acesta a precizat că, în școli și universități, deciziile care se iau la nivelul comitetelor județene pentru situații de urgență trebuie să țină cont cu strictețe de reglementările legale – de hotărâri de Guvern privind starea de alertă și de ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății. Premierul a subliniat că deciziile nu depind ”de bunul plac al unor directori de școli”.

”Ce spune legea, aia trebuie să se aplice”, a punctat Orban.

Acesta a adăugat că a solicitat comitetelor județene să ia decizii de carantinare oriunde situația se impune, fie că vorbim de localități, fie de zone.

După numai două săptămâni de școală, este greu de evaluat răspândirea virusului datorată de începerea anului școlar.

”Eu transmit mesajul asta: copilul este expus celui mai mic risc de infectare a unui copil, în cadrul școlii, în clasă, sub supravegherea profesorului”, a declarat Orban.

În cazul unui adolescent, însă, riscul de infectare este mai mare, acesta fiind mai liber și interacționând fără supravegherea unui adult. Referitor la numărul de cazuri pe populația școlară, chiar cu școlile suspendate sau cu copii în vacanță, numărul de cazuri ca procent a fost în jur de 6,3% pe populație școlară. Premierul a subliniat că, potrivit evaluărilor existente, nu există o creștere semnificativă a procentului de îmbolnăviri pe această categorie de vârstă.

328
Tagurile:
Ludovic Orban, COVID-19, coronavirus, școli
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...