Klaus Iohannis

Iohannis a semnat: statul bani pentru copii. Care sunt condițiile

141
Legea prin care se aprobă instituirea unui tip special de cont de investiții pentru copii a fost semnată astăzi de președintele României.

BUCUREȘTI, 24 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Vorbim despre legea de aprobare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 104/2018 privind implementarea programului guvernamental ”gROwith – Contul individual de economii Junior Centenar”.

În acest fel, Ministerul de Finanțe poate să își pună în aplicare programul prin care să atragă, în schimbul unei prime anuale oferite și a unei dobânzi, sume substanțiale de bani de la cei care doresc să deschidă la stat un cont de economii pentru copiii lor.

Titularul contului este orice copil ce îndeplinește, cumulativ, mai multe condiții.

Astfel, titularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 de lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiția ca suma depusă în cont în anul respectiv să fie de cel puțin 1200 de lei, informează capital.ro

La soldul contului se aplică o rată de dobândă al cărei nivel se stabilește la 3% pe an. De acest program vor beneficia și copiii ocrotiți prin serviciile publice și private specializate pentru protecția copilului, depunerea anuală minima de 1200 de lei fiind făcută din bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

141
Tagurile:
Copii, Klaus Iohannis
Tematic
Premieră: dezvăluirea scenei ”Destituirea Codruței Kovesi de către președintele Iohannis”
“Omul din umbră” al lui Dragnea, cutremură politica! ”Iohannis e un mort politic frumos”
Viorica Dăncilă joacă perfect - iată ”cheia” care îi asigură succesul în fața lui Iohannis
Sondaj: Credeți că Viorica Dăncilă îl poate învinge pe Klaus Iohannis în alegeri?
A început campania prezidențială! Oamenii lui Barna au declanșat atacul la Iohannis

Загрузка...