Doctor

Profesorii și medicii, obligați aducă adeverințe de non-violator

553
(reînnoit 12:01 22.07.2019)
Toți angajații din România care, prin natura meseriei lucrează cu copii sau femei sunt obligați, începând de astăzi, să prezinte la locul de muncă un ”certificat de integritate comportamentală”.

BUCUREȘTI, 22 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Prin acest certificat, angajații confirmă faptul că nu sunt agresori sexuali.

În data de 20 iulie 2019 a intrat în vigoare Legea privind ”Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale”.

Legea prevede că toți cei care lucrează cu persoane vulnerabile trebuie să prezinte angajatorului acest certificat ce dovedește că nu a săvârșit infracțiuni cu caracter sexual.

Şi cum legea include în rândul persoanelor vulnerabile categorii precum copii, femei, persoanele cu dizabilităţi, persoane vârstnice sau victime ale violenţei domestice, milioane de oameni, bărbaţi ori femei, vor fi obligaţi să facă un drum la poliţie pentru a solicita acest certificat de integritate. Şi nu o dată, ci de două ori pe an deoarece certificatul care va fi eliberat de angajaţii Poliţiei, care eliberează şi cazierele judiciare, este valabil doar 6 luni, notează adevarul.ro

Dan Antonescu, expert criminolog, spune că această reglementare a ajuns să sancționeze în mod aberant oameni integri pe care să îi pună pe drumuri degeaba. Mai mult, susține expertul, este doar un mod prin care se mărește birocrația și se aruncă o bănuială de devianță sexuală asupra unor mase largi de oameni onești, cu meserii demne de respect.

Oana Bîzgan, deputat independent, inițiatorul proiectului legislative spune că este normal ca persoanelor care lucrează cu minori sau femei să li se ceară acest document. Ea a inițiat proiectul legislative la scurt timp după ce s-a demonstrate că mai mulți minori au fost violați chiar de un cadru al Ministerului de Interne.

Profesorii sunt foarte supărați pentru că li se cere acest act. Ei și-au exprimat nemulțumirile pe Facebook, în grupurile special dedicate acestei categorii a salariaților

Dascălii atrag atenția că, la angajare, se depune un cazier judiciar care poate garanta mult mai mult decât certificatul solicitat.

Infractorii, în atenția polițiștilor

Facem precizarea că noua lege conține și reglementări ce vor duce la o mai bună supraveghere a celor ce au săvârșit infracțiuni cu caracter sexual. Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis asemenea infracțiuni va conține, printre altele, fotografiile, amprentele, dar și probele biologice ale infractorilor. Ei vor fi obligați să se prezinte la Poliție o dată la trei luni.

Persoanele aflate în evidenţă vor avea datele stocate în sistem în funcţie de fapta pe care au săvârşit-o. Astfel, agresorii sexuali vor figura în registru timp de 5 ani pentru fapte de tipul masturbării în public, dar perioada poate creşte până la 20 de ani pentru cei condamnaţi pentru infracţiuni ca viol, pedofilie, incest sau pornografie infantilă. În plus, reabilitarea, graţierea sau amnistia nu va şterge datele despre o persoană aflată în evidenţă, menționează adevarul.ro.

Trebuie precizat că, atunci când s-a dispus renunțarea la urmărirea penală sau clasare, persoana va fi ștearsă automat din evidență.

553
Tagurile:
adeverințe, Medici, Profesori
Tematic
Profesor de română, adevărul despre corectarea lucrărilor de la bac 2019
Profesor dă cărțile pe față: ce fac școlile de frica inspectoratelor
Profesor, solicitare șoc: eliminarea prin lege a gradației de merit
Un doctor care s-a pronunțat ferm împotriva vaccinurilor a fost găsit mort
Mare doctor, despre „medici şi medicamente care fac rău"
Elena Udrea

Elena Udrea, dosarul care aruncă PNL în aer

43
Din nou, Elena Udrea este singura din partid acuzată – dar banii au folosiți prin persoane și mecanisme de partid, așa cum scot în evidență și procurorii… care se opresc la un punct. Deocamdată

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. După cum s-a anunțat, Elena Udrea este astăzi la Curtea de Apel București în dosarul în care este judecată pentru instigare la luare de mită şi spălare de bani în legătură cu finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.

Respectivul dosar este la fond, deci până la eventuala sentință definitivă mai poate trece mult timp, ba chiar s-ar putea ajunge și la prescripție. Reamintim că DNA a trimis-o în instanță pe  Elena Udrea în 2017, dar și pe (notarul) Ioana Băsescu şi pe jurnalistul Dan Andronic.

Complicația dosarului este că acesta vizează finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009, în speță bani care au ajuns la PDL, actual PNL, după cum declară chiar Elena Udrea.

Mai mult, conform unei declarații recente a Elenei Udrea după acordul procurorilor cu Radu Budeanu, nici un  ban nu ar fi trecut pe la ea, deci eventual au ajuns pe la cei care se ocupau de finanțări, trezorerie, organizația oamenilor de afaceri PDL etc. Sigur, acolo de vorba de alegerile din 2012, dar procedura era, probabil, aceeași.

Să ne amintim ce spunea Elena Udrea: ”Cum explica procurorii faptul că, contabila lui Buzăianu declara că i-a înmânat lui Budeanu o geantă cu 2,5 milioane de euro, pe care acesta spune că nu i-a numărat și că i-a dat-o direct lui Topoliceanu (…) Topoliceanu declara și ea ca s-a trezit la partid cu o geantă cu bani de la Budeanu, adusă de el sau de altcineva, nu își amintește, în care erau 3,8 milioane de dolari!”.

Și, spune Udrea, ”Cât timp este evident că toată lumea minte, de ce să îi cred eu pe cuvânt că, așa au stat lucrurile chiar au venit banii ăștia la partid???”.

Mai mult, Elena Udrea observă un fapt interesant și… revoltător – ”Toți cei care au pus mana pe bani sunt salvați de procurori (…) EU FIIND SINGURA PERSOANĂ CARE NICI MĂCAR NU A VĂZUT BANII (…) conform chiar denunțului făcut de Topoliceanu, ea a primit geanta, eu nu am văzut banii, ea i-a cheltuit la partid în campania pentru alegerile locale din 2012!”. 

Așa cum precizam, în acel dosar e vorba de alegerile din 2012, aici vorba de 2009. În acest dosar, instanța are de judecat cazul în care Elena Udrea e cap de afiș, dar și fiica președintelui, Ioana Băsescu, e acuzată că, în calitate de notar public, a  instigat la delapidare şi instigare la spălarea banilor, iar consultatul politic și ziaristul Dan Andronic - de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Tot în dosar mai sunt judecaţi Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării, Victor Tarhon, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al companiei Oil Terminal.

Concret, procurorii susțin că, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, ”au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campanie”.

”Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare”, scrie DNA.

Procurorii acuză că ”remiterea foloaselor infracţionale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă”.

Revin la ce menționam – banii nu au fost folosiți de Udrea singură, ci de un întreg mecanism format din oameni și firma de partid,  care acum se regăsesc în PNL. Și pe care NU îi deranjează nimeni deocamdată. Până când Elena Udrea va începe de vorbească și să acuze.

Iar dosarul poate arunca PNL în aer, pentru că unii dintre cei implicați ocupă funcții în Executiv, în Parlament sau chiar și în Parlamentul European.

Așa cum spuneam, mai e timp. Reamintim că Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani închisoare în dosarul ”Gala Bute”, pedeapsa fiind anulată în urma deciziei CCR privind nelegalitatea alcătuirii completurilor ce la ÎCCJ.

43
Tagurile:
PNL, Elena Udrea

Загрузка...
Deșeuri electrocasnice

Rabla pentru electrocasnice 2020: ce valoare au voucherele

15
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a lansat în dezbatere publică ghidul programului ”Rabla pentru electrocasnice” ediția 2020.

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. Vești bune pentru posesorii de electrocasnice vechi, care doresc să achiziționeze unele noi: începe programul ”Rabla pentru electrocasnice” ediția 2020.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, spune că sunt puse la bătaie 40 de milioane de lei și românii pot achiziționa până la sfârșitul anului electrocasnice, cu voucherele primite în schimbul aparaturii la care renunță.

Demnitarul a precizat că s-a estimat că suma disponibilă ar putea ajuta cam o sută de mii de români care vor apela la acest program. De asemenea, va fi ajutată, în acest fel, și industria românească.

Prin achiziţionarea de noi electrocasnice, facturile la energie vor fi mai mici, iar statul reuşeşte să extragă aceste obiecte, în fond, nişte deşeuri, din casele românilor.

Colectarea lor se va face organizat.

În cazul în care solicitările vor fi mai mari decât estimarea autorităților, atunci, suma alocată va fi suplimentată, a dat asigurări Alexe.

Prin noul program, este finanţată achiziţia a şapte tipuri de aparaturi electrice şi electrocasnice.

Pentru mașinile de spălat vase, aparatele de aer condiţionat, inclusiv cele portabile, frigiderele şi combinele frigorifice, televizoarele şi uscătoarele de rufe se vor acorda vouchere în valoare de 400 de lei. Vouchere în valoare de 300 de lei se vor acorda pentru maşinile de spălat rufe, iar cine achiziţionează un aspirator va primi 200 de lei, informează economica.net.

Doritorii se vor putea înscrie online, iar voucherele vor fi electronice. Cei interesați vor folosi aplicația de pe www.amf.ro, unde vor primi un număr de înregistrare cu care se vor prezenta la vânzătorii acreditați în program. La cumpărarea unui produs, trebuie predat unul similar.

Ghidul va sta timp de 30 de zile în consultare. În toată această perioadă, marii retaileri se vor înscrie în program, iar beneficiarii se vor putea prezenta, apoi, la unul dintre comercianții acceptați.

15
Tagurile:
electrocasnice, Rabla

Загрузка...