Ridicarea fetiței de la Baia de Aramă

Prea mică pentru o durere așa mare drama Sorinei, fetița adoptată de americani VIDEO

2043
(reînnoit 20:02 21.06.2019)
Caz cutremurător cu implicații româno-americane: o fetiță de opt ani, româncă, a fost luată din familia unde a crescut pentru a fi trimisă la familia adoptivă din Statele Unite ale Americii.

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. O micuță, crescută de o familie din Baia de Aramă, județul Mehedinți, nu a putut fi adoptată. Ea a fost înfiată de o altă familie.

Problema aici începe, fiindcă familia care a crescut-o nu a știut că micuța a fost adoptată.

Polițiștii au venit cu mandat și nu au fost înduplecați de strigătele micuței, car a fost smulsă de lângă sora sa, informează antena3.ro

Disperarea micuței a fost surprinsă pe video. Imaginile sunt cutremurătoare

Hotnews notează, citând presa locală, că nu este clar care este situația juridică a Sorinei. Și aceasta fiindcă micuța a fost data în adopție prin hotărârea Curții de Apel Craiova. Ea locuia împreună cu familia Marianei Șarmăt, asistentul maternal care a avut grijă de ea în ultimii șapte ani.

Femeii i s-ar fi desfăcut contractual de muncă, astfel încât autoritățile au considerat că fata stă ilegal acolo.

Americanii au dat mită?

Familia care a reușit să adopte copilul spune că a încercat în repetate rânduri să ia fetița de la soții ce o aveau în plasament și, fiindcă nu au reușit pe cale amiabilă, au obținut o hotărâre judecătorească executorie de la Curtea de Apel Craiova și, în această dimineață, părinții adoptivi au mers la Baia de Aramă.

Ei au fost însoțiți de un procuror, de la Curtea de Apel Craiova, un asistent social de la Direcția pentru Protecția Copilului Dolj, dar și de un echipaj de mascați. Au reușit să ia copilul cu forța de la cei care au crescut-o până acum.

Procurorul a precizat că familiei care a crescut-o pe Sorina i s-a cerut de multe ori să aducă fetița la familia care a câștigat adopția în instanță.

Acesta a spus că fetița ar fi fost influențată de familia care a avut-o în plasament. Copilul a fost dus la Institutul de Medicină Legală.

Familia din SUA, care a adoptat copilul, va fi monitorizată timp de doi ani, atât de autoritățile române, cât și americane.

Tatăl Sorinei spune că familia din SUA se laudă că ar fi plătit 30.000 de euro mită la Autoritatea Tutelară.

Mai mult, tatăl arată că avocații familiei din SUA sunt rude de gradul I cu judecătorii din acest dosar, notează antena3.ro

Carmen Dan reacționează

La rândul lor, angajații Inspectoratului Județean de Poliție spun că au fost delegați de procurorul de caz să pună în executare un mandate de percheziție într-un dosar de lipsire de libertate, mandat emis de Curtea de Apel Craiova.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române a explicat, potrivit antena3.ro, că percheziția a avut loc într-o locație unde se afla o minoră care a fost dată prin adopție, prin hotărâre judecătorească definitivă, iar toate activitățile de la fața locului au fost coordonate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

De asemenea, numărul polițiștilor prezenți la acea misiune a fost stabilit după o analiză realizată anterior care a avut în vedere riscurile la adresa ordinii publice care pot apărea pe fondul unui impact emoțional puternic. ”Analiza s-a dovedit a fi corectă. La fața locului s-au adunat aproximativ 50-60 de persoane. În locație au intrat doar trei polițiști, care au însoțit procurorul de caz și reprezentanți al DGASPC”, a declarat Georgian Drăgan.

Familia adoptivă din SUA a făcut o plângere la Parchet în care a reclamat că familia care a ținut-o în plasament pe Sorina nu vrea să îi dea drumul pentru a fi trimisă spre adopție.

Ministrul român de Interne, Carmen Dan, a avut o reacție cel puțin interesantă și neașteptat. Și aceasta pentru că, deși în imagini se vede clar cum fetița este târâtă, demnitarul a scris, pe pagina sa de Facebook, un mesaj care poate fi interpretat ca lipsit total de empatie.

Carmen Dan a scris că, după atitudinea firească a CSM de zilele trecute în cazul pedofilului, se așteaptă la o reacție asemănătoare și în cazul fetiței din Mehedinți.

”Cred că este evident pentru toată lumea care a fost rolul Poliției acolo. Nu polițiștii sunt cei care au bruscat copilul minor!”, a scris demnitarul

Opinia publică cere, în mediul online, ca Sorina să fie lăsată cu familia care a avut-o în plasament. Interesant este că, timp de șapte ani, acest copil s-a atașat de cei care au crescut-o, iar cazul devine interesant tocmai pentru că, în România, sunt mii – poate zeci sau sute – de copii ce ar dori să aibă o familie, adică o mama și un tată, iar acest lucru, pentru unii dintre ei, nu se întâmplă niciodată… De ce este dorită Sorina atât de tare de familia din SUA încă rămâne un mister…

2043
Tagurile:
Adopții, Americani, dramă, procuror, Copil
Тема:
Cazul fetiței Sorina de la Baia de Aramă (20)
Tematic
Cioloș și USR fac cea mai tare propunere pentru Europa! Salvini e copil pe lângă ei!
Românii din Spania: în ce caz primiţi ajutoare de până la 588 de euro pe copil
Un copil de 11 ani a murit, fiind împușcat de fratele său geamăn
Turcia

Vouchere de vacanță 2020: perioada de valabilitate, schimbată

201
Românii care beneficiază de vouchere de vacanță primesc noutăți de la Guvern, care a decis prelungirea valabilității tichetelor emise în 2019 și 2020 până la finele lui 2021.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Voucherele de vacanță emise în 2019 și 2020 pot fi folosite până la sfârșitul anului 2021. Aceasta este decizia luată de Guvernul României.

Anunțul a fost făcut de șeful cancelariei premierului Ludovic Orban, Ionel Dancă. Potrivit oficialului, un act normativ înaintat de Ministerul Economiei prevede prelungirea valabilității până la 31 decembrie 2021.

Astfel, voucherele de vacanță acordate în intervalul menționat și care, din pricina restricțiilor sanitare, nu au putut fi folosite, vor putea fi utilizate până la sfârșitul anului viitor, mai ales în contextul în care așteptările sunt ca în primul trimestru al anului viitor efectele acestei pandemii să înceteze, a punctat Dancă.

Tot în domeniul turismului, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care prevede o schemă de ajutor pentru companiile din acest sector de activitate.

Astfel, se instituie un ajutor de stat de 20% din pierderile înregistrate de aceste companii în 2020 comparativ cu cifra de afaceri din 2019. Această schemă de ajutor de stat a fost discutată cu reprezentanții mediului de afaceri, care urmează a fi notificată Comisiei Europene și, după adoptarea CE, va fi adoptată în forma finală și operaționalizată.

”Este unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru industria HoReCa și pentru agențiile de turism în perioada aceasta”, a mai spus Dancă.
201

Загрузка...
Activitatea SAMU Botanica

Guvernul a decis: sporuri mari în Sănătate!

127
(reînnoit 14:54 28.11.2020)
Ministerul Sănătății informează că Guvernul a aprobat două acte normative în urma cărora, pe durata stării de alerta, personalul din unitățile sanitare și serviciile de ambulanță publice beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă deosebit de periculoase.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Angajații din Sănătate și asistență socială încep să își primească drepturile salariale. Aceasta este concluzia unei informări a Ministerului Sănătății care a făcut precizări cu privire la noi reglementări referitoare la sporul pentru condiții de muncă deosebit de periculoase de care beneficiază personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar implicat în gestionarea cazurilor Covid-19, în perioada stării de urgență și a celei de alertă.

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat două acte normative în urma cărora, pe durata starii de alerta, personalul din unitățile sanitare și serviciile de ambulanță publice beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă deosebit de periculoase.

Este vorba despre Hotărârea pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială” și Ordonanța de Urgență privind reglementarea unor măsuri în domeniul sănătății cauzate de evoluția răspândirii infecțiilor determinate de virusul SARS-Cov-2, precizează ms.ro.

Potrivit Hotărârii de Guvern, pe perioada stării de alertă și a celei de urgență, se acordă sporului pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase în procent de la 75% până la 85% din salariul de bază pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din spitalele unitățile sanitare publice sau din structurile acestora, după caz.

De aceste sporuri va beneficia inclusiv personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 pe perioada stării de urgență și alertă.
În aceeași perioadă, personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar din serviciile de ambulanță publice va beneficia de un spor în procent de 80%.

Ministerul Sănătății face precizarea că acordarea acestui spor se va realiza fără eliberarea buletinelor de determinare sau, după caz, expertizare a locurilor de muncă emise de către autoritățile abilitate în acest sens.

Potrivit Ordonanței de Urgență, sporurile pentru condițiile de muncă periculoase nou stabilite se vor plătit atât din Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate, cât și de la bugetul de stat.

Actul normativ prevede că, în cazul nerespectarii obligațiilor contractuale de către cabinetele medicilor de familie, casele de asigurări de sănătate cu care se află în relație contractuală pot aplica sancțiuni graduale, începând cu avertisment la prima constatare, diminuarea contractului cu 5% la a doua constatare și 10% la cea de-a treia.

127
Tagurile:
sănătate

Загрузка...
Proteste la Paris

Protestele de la Paris au degenerate în violențe - VIDEO

0
(reînnoit 19:04 28.11.2020)
Acțiunile de protest de la Paris, împotriva proiectul de lege cu privire la securitatea globală, au degenerate în dezordini de stadă.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Demonstrațiile de la Paris împotriva articolului 24 al proiectului de lege “cu privire la securitatea globală” au degenerate în dezordini de stradă, transmite RIA Novosti.

Acțiunea a început în jurul orei 14:00, în Piața Republicii.

Peste o oră și jumătate, protestatarilor pașnici s-a alăturat un grup numeros de persoane în ținute negre. Inițial aceștia adresau insulte forțelor de ordine, apoi au început să atace polițiștii cu sticle și focuri de artificii.

Huliganii au incendiat un automobile, câteva urne de gunoi, camionete și o bicicletă. La fața locului au sosit autospecialele de pompieri.

Bulevardul Beaumarchais este inundate de gaze lacrimogene, utilizate de poliția care a încercat să disperseze persoanele agresive. Ascunzându-se de gaze, mulțimea s-a îndreptat în partea opusă, creându-se o busculadă.

Marți, Adunarea Națională a Franței a adoptat în prima lectură proiectul de lege cu privire la securitatea globală. Potrivit articolului 24 al documentului, răspândirea “imaginii unei persoane sau a unui element de identificare” a unui polițist sau jandar “în scopul afectării integrității fizice și psihice a acestuia” este pasibilă  cu un an închisoare sau o amendă de 45 mii de euro.

​Sindicatele jurnaliștilor se pronunță împotriva acestei prevederi. Aceștia au temeri că odată intrată în vigoare, angajații instituții media și cetățenii nu vor putea filma sau fotografia acțiunile poliției la manifestații sau acțiuni de protest.

Autoritățile au asigurat că proiectul de lege nu va interzice jurnaliștilor să filmeze acțiunile poliției.

0
Tagurile:
Paris

Загрузка...