Români la coadă la secția de votare: Bruxelles

Româncă, despre Occident: ”Am văzut lucruri îngrozitoare…”

2391
(reînnoit 19:48 04.06.2019)
Leyla-Denisa Obreja, fiica lui Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box spune, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, de ce nu ar trebui să ne lăsăm amăgiți de ”sclipiciul vestic”.

BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Românii au tendința să raporteze totul la Occident, dar un Occident așa cum își închipuie ei că este, în care legea și ordinea triumfă, iar civilizația este la ea acasă.

Din păcate, viața bate filmul, iar asta o spune un om care a trăit și a lucrat în Occident. Este vorba despre Leyla-Denisa Obreja, fiica lui Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box.

Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, fiica lui Rudel Obreja spune că în ultimul timp vorbește cu prietenii apropiați despre faptul că românilor ”le pute” tot ce este românesc și glorifică străinătatea cu presupusul know-how, lipsa ei de corupție și valorile ei superioare.

”Trăind in ultimii 12 ani in Suedia, Norvegia, Spania si Australia (atenție, nu vizitând, ci trăind zi de zi), mărturisesc ca si pe mine m-a luat de nas sclipiciul vestic. In ultima perioada însă, odată cu apariția primului par alb si revenirii mintii la cap, am reflectat asupra diferențelor. Vreau sa va spun câteva chestii”, a scris Leyla-Delia Obreja. 

Aceasta spune că, pe unde a fost, a văzut că generațiile tinere duc o lipsă crasă de educație igienică și a subliniat că se referă la cei din mediul urban, îmbrăcați bine.

Nordicii, în lipsa alcoolului sunt, ”într-o proporție de speriat”, incompetenți social și precizează că ei au personalitate numai la beție.

Cât se stă la medic în alte țări? Păi… depinde. Sursa citată spune că, în Spania, se stă și 7 ore la coadă, în Suedia, oamenii cu gâtul rupt sunt trimiși acasă, sărind peste RMN-uri și alte investigații din considerente financiare.

Vasluienii se fac de rușine în fața australienilor.

”În Australia, își bat nevestele mai ceva ca la Vaslui! În mediul legal/academic în care am lucrat, lumea, într-un procent alarmant, e depresivă, iar majoritatea colegilor mei de muncă merg la terapie și iau anti-depresive. În 2 din 3 universități unde am lucrat, am văzut femei hărțuite sexual la birou. Am văzut lucruri îngrozitoare pe care din motive de deontologie profesională nu le pot dezvălui”, a scris Leyla-Delia Obreja.

Sursa citată a subliniat că, peste tot pe unde a lucrat, a văzut oameni incompetenți, înceți, inapți dar cu studii superioare și salarii bune. Și, chiar dacă nu au atâta corupție, așa cum e la noi, regulile nepotismului, favoritismului și sistemului anti-meritocratic sunt dominante. De asemenea, un neamț este preferat unui român sau bulgar și, în lipsa unui anumit statut social, ești tratat execrabil.

2391
Tagurile:
Româncă, Occident
Tematic
Echipamentul laboratorului chimic din Duma - produs în Occident
EXCLUSIV: Dalai Lama: „Rusia este o punte între Orient și Occident”
Lavrov: În Occident se accentuează tendința de renunțare la rădăcinile spirituale
Vaccin

Rusia livrează vaccinul Sputnik V țărilor africane

171
Rusia a demarat livrările vaccinului rus împotriva coronavirsului Sputnik V în unele țări din Africa.

Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи
BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Rusia a demarat livrările vaccinului împotriva coronavirusului Sputnik V pe continentul african, a declarat agenției RIA Novosti, viceministrul rus de Externe, Mihail Bogdanov.

“Au început livrările, acum avem deja niște exemple concrete”, a spus el, fără a specifica despre ce țări este vorba.

“Interesul este foarte mari, sunt foarte multe solicitări, însă nu am vrea să supărăm pe cineva. Ne-am dori ca toate adresările, pe care le-am primit din partea prietenilor noștri africani să fie satisfăcute”, a menționat viceministrul rus.

171
Tagurile:
Africa, Rusia, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Vaccinul AstraZeneca - erori în timpul studiilor preliminare
Acuzația zilei: ”Se vinde iluzia unui vaccin care NU EXISTĂ!”
Efectele secundare ale vaccinurilor de la Moderna și Pfizer

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis a promulgat legea: zile libere pentru părinți

84
Președintele României a promulgat legea privind aprobarea OUG prin care părinții primesc zile libere pentru supravegherea copiilor, dacă se limitează ori se suspendă activitățile didactice care presupun prezența elevilor în bănci.

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Părinții elevilor din România primesc o veste bună de la Cotroceni: președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență prin care se acordă zile libere pentru părinți ca să supravegheze copiii dacă activitățile didactice se limitează sau se suspendă. Vorbim despre cele care presupun prezența elevilor în bănci.

Măsura este luată pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Facilitatea se extinde şi în cazul părinţilor ai căror copii suferă de o boală cronică chiar dacă nu sunt suspendate cursurile.

Prevederile se aplică părinţilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: au copii cu vârsta de până la 12 ani sau au copii cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ sau de educaţie timpurie antepreşcolară, iar celălalt părinte nu beneficiază, la rândul său, de zile libere.

Atenție! Locul de muncă al părinților nu trebuie să permită munca la domiciliu ori telemunca.

Deputaţii au introdus şi condiţia ca locul de muncă ocupat să nu permită munca la domiciliu sau telemunca.

Prin excepţie, ”beneficiază de aceste prevederi şi părintele sau reprezentantul legal al cărui copil, cu vârsta de până la 12 ani, înscris în cadrul unei unităţi de învăţământ sau de educaţie timpurie antepreşcolară, suferă de o boală cronică, indiferent dacă activităţile didactice au fost sau nu au fost limitate ori suspendate”, notează economica.net.

În acest caz, părintele celălalt nu trebuie să beneficieze de aceste zile libere.

Dacă angajatul solicită acest drept, angajatorul trebuie să acorde aceste zile libere.

Prin excepţie, însă, este nevoie de acordul angajatorului în cazul angajaţilor din unităţile sistemului energetic naţional, din unităţile operative de la sectoarele nucleare, din unităţile cu foc continuu, din unităţile de asistenţă socială, de telecomunicaţii, ale radioului şi televiziunii publice, din reţeaua de transport feroviar, din unităţile care asigură transportul în comun şi serviciul de salubrizare a localităţilor, aprovizionarea populaţiei cu gaze, energie electrică, căldură şi apă, din unităţile de comerţ alimentar, servicii financiare, distribuţie de carburanţi, producţie şi distribuţie de medicamente şi echipamente sanitare, precum şi în cazul personalului din unităţile farmaceutice.

De zile libere nu beneficiază angajaţii sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, angajaţii din penitenciare şi personalul din unităţile sanitare publice.

Dacă unul dintre părinţi îşi desfăşoară activitatea în aceste domenii, are dreptul la o majorare acordată suplimentar drepturilor salariale cuvenite, în cuantum de 75% din salariul de bază/salariul de funcţie/solda de funcţie corespunzătoare unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, corespunzător numărului de zile lucrătoare din perioada prevăzută.

În cazul în care ambii părinți lucrează în aceste domenii, doar unul dintre ei are dreptul la majorarea acordată.

84
Tagurile:
Zile libere 2020, Klaus Iohannis
Tematic
COVID-19: reguli pentru părinți, dacă vor zile libere să stea cu copiii
Școală online: de ce nu primesc părinții elevilor zile libere
Școală online: ce părinți pot cere zile libere plătite
Zile libere 2021: calendarul sărbătorilor legale în România

Загрузка...
Donald Trump

Trump: Există o singură modalitate ca Biden devină președinte

0
(reînnoit 20:21 27.11.2020)
La începutul acestei săptămâni, Trump a spus că va pleca de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe democratul Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 2020.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că există o singură modalitate ca Joe Biden să devină președinte: dacă va dovedi că „80 de milioane de voturi nu au fost obţinute ilegal sau fraudulos”. „Când vedeți ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, o fraudă masivă, [Biden] are o mare problemă de nerezolvat!”, a scris Trump.

Twitter a marcat postarea lui Trump cu avertismentul „Această afirmație despre frauda electorală este contestată”.

​Postarea vine după ce Trump a declarat presei, la începutul acestei săptămâni, că va „pleca cu siguranță” de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe Biden drept câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020. El a mai spus că, dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden, acest lucru va fi o „greșeală”.

După alegerile din 3 noiembrie, presa principală din SUA s-a grăbit să-l pronunțe pe democratul Joe Biden drept câștigător, deși Trump a susținut că victoria ar fi fost a lui dacă nu ar fi existat ilegalităţi majore în timpul votului prin corespondență și fraude din partea democraților. Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele cheie, unde susține că au avut loc fraude electorale în masă.

Colegiul Electoral se întrunește pe 14 decembrie pentru a vota următorul președinte al Statelor Unite.

În ciuda opoziției atât de puternice din partea echipei lui Trump față de rezultatele alegerilor, procesul de transfer al puterii către Biden a început deja. La începutul acestei săptămâni, Biden și-a anunțat nominalizările pentru posturile-cheie din viitoarea administrație americană, potrivit Sputnik News.

0
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Donald Trump
Tematic
Avocatul lui Trump: A existat un plan unic de fraudare a alegerilor
Sondaj: Peste jumătate dintre republicani cred că Trump a câștigat alegerile
Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!
Știrea nopții: Trump a făcut marele anunț!
Rusia dă o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump
Trump își cheamă susținătorii să „inverseze” rezultatele alegerilor prezidențiale

Загрузка...