Papa de la Roma

Papa avertizează cu privire la „iarna demografică” în Europa - „cortina de gheaţă”

245
Papa Francis a transmis un avertisment dur cu privire la viitorul Europei, deplângând ratele tot mai scăzute ale natalității și situaţia cauzată de emigrare, care au determinat căderea unei „cortine de gheață” între statele bogate și cele sărace ale continentului.

BUCUREŞTI, 6 mai, Sputnik, Doina Crainic. Vorbind în timpul unei vizite efectuate duminică în Bulgaria, Francis a făcut aluzie la faimoasa expresie „cortina de fier” rostită de Winston Churchill, evidenţiind problemele pe care le-a creat inegalitatea în ceea ce priveşte distribuirea bogăţiei în Europa.

„Bulgaria, ca multe alte țări din Europa, trebuie să facă faţă la ceea ce se poate numi o nouă iarnă: iarna demografică ce a coborât precum o cortină de gheață asupra unei mari părţi a Europei, consecință a diminuării încrederii în viitor”, a spus Papa într-un discurs rostit la palatul prezidențial din Sofia, relatează RT cu referire la Vatican News.

Pontiful a spus că scăderea natalității, la care se adaugă emigrarea intensă, a dus la „abandonarea” multor sate și orașe din țările europene mai sărace. El a adăugat că Bulgaria se confruntă cu un aflux de imigranţi care încearcă să-i treacă granițele fugind „din calea războaielor, de conflicte sau de sărăcie, în încercarea de a ajunge în cele mai bogate zone ale Europei”.

De asemenea, Papa a îndemnat Bulgaria „să se străduiască să creeze condiții prin care să-i determine pe tineri să-și investească energiile și să-și planifice viitorul, ca indivizi și familii, știind că în patria lor pot duce o viață demnă”.

245
Тема:
Vizita Papei Francisc în România (20)
Tematic
Papa de la Roma se aliniază poziției lui Erdogan, împotriva SUA
Patriarhul Kirill și Papa Francisc au discutat situația în jurul Siriei
Partiarhul Kirill și Papa Francisc au adoptat un mesaj pacificator legat de Siria
Supermarket

Ce băutură alcoolică ne ajută depășim COVID-19

15
(reînnoit 19:01 07.08.2020)
Cercetătorii din Canada au aflat ce băutură alcoolică poate ajuta la depășirea efectelor negative ale COVID-19.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Savanții din Canada au ajuns la concluzia că un consum moderat al vinului roșu și alb poate contribui la diminuarea impactului negativ al coronavirusului asupra organismului.

Vinul conține antioxidantul resveratrol, care poate atenua cursul COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Laval (Quebec, Canada).

Coronavirusul perturbă funcționarea proteinei ACE2, prezentă în țesuturile plămânilor, inimii, rinichilor, creierului și care este una vitală. Resveratrol contribuie la sporirea concentrației de ACE2 și în acest fel reduce severitatea sindromului de detresă respiratorie acută (ARDS) care însoțește COVID-19.

În plus, antioxidantul poate suprima celulele sistemului imunitar prin reducerea cantității de citokine. Odată ce ARDS este provocat inclusiv de o reacție imună excesivă, resveratrolul ar putea să aibă o influență benefică suplimentară în cazul unor astfel de complicații.

Resveratrolul se conține nu doar în vin, dar și în struguri de viță de vie, coacăză și arahide, fistic, cacao, zmeură.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

15
Tagurile:
vin, alcool, coronavirus
Tematic
Coronavirus România, 4 august: 55.241 (+1.232) de persoane infectate, 2.480 (+48) decese
Coronavirus în România: 1 309 noi cazuri de infectare
Coronavirus în România, 6 august: + 1345 cazuri de infectare, + 45 decese
S-a descoperit punctul slab al coronavirusului - detalii
Coronavirus în România, 7 august: 59.273 (+1378) persoane infectate, 2616 (+50) decese

Загрузка...
La spital

Coronavirusul încinge spiritele în România! Clinicile private, scandal!

56
(reînnoit 18:59 07.08.2020)
Situație gravă în România, acolo unde clinicile private s-au revoltat și își cer banii pentru testele de coronavirus făcute populației. În caz contrar, amenință cu sistarea testării în mediul online începând de săptămâna viitoare.

BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. Clinicile private din România solicită acoperirea costurilor pentru testele făcute în București privind infecția cu noul coronavirus solicitate de autorități de la începutul pandemiei de COVID-19.

În acest sens, Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED – face apel la autoritățile competente pentru continuarea campaniei de testare a populației pentru COVID-19 și solicită banii pentru testele efectuate.

În caz contrar, aceștia spun că există riscul ca testarea să fie sistată începând cu săptămâna viitoare.

În prezent, aproximativ jumătate din numărul total de teste prelucrate în Capitală și decontate de stat se realizează în sistemul medical privat, susțin cei de la PALMED.

Reprezentanții PALMED spun că s-a încercat rezolvarea problemei, dar că până acum nu s-a reușit nimic. Ei spun că au mai fost situații similare și în România, nu doar în București și că încă există datorii ale statului către furnizori, însă pe o perioadă mult mai scurtă de timp, nu de la începutul pandemiei, așa cum se întâmplă în Capitală.

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private consideră că situaţia are nevoie de o soluţionare urgentă. Acest lucru ar permite menținerea volumului de testare din prezent.

Pe de altă parte, pentru a găsi soluţii de creştere a capacităţii de testare în mediul privat pe termen mediu şi lung ”este nevoie de predictibilitate şi de respectarea condiţiilor contractuale”, notează stiripesurse.ro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

56
Tagurile:
Scandal, coronavirus, clinici
Tematic
Vaccinul Covid-19: Rafila confirmă – ”studii clinice” pe români!
Când va fi testat pe copii vaccinul împotriva COVID-19
Salvini, mesaj dur: difuzarea zilnică a bilanțurilor covid este ”terorism cotidian”
Studiu: afecțiunile cu care rămân majoritatea pacienților vindecaţi de Covid-19
Oamenii de știință ruși au descoperit o nouă modalitate de a trata COVID-19

Загрузка...