Seismograf

Avertizare: când ar putea avea loc în România marele cutremur - ar afecta „toată Europa”

542
(reînnoit 12:18 03.05.2019)
Seismologul Gheorghe Mărmureanu consideră că următorul mare cutremur în România ar putea avea până la 8 grade şi ar fi afectată „toată Europa”.

BUCUREŞTI, 3 mai – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit seismologului Gheorghe Mărmureanu, următorul cutremur major în România ar putea fi asemănător celui din anul 1802 şi ar putea avea până la 8 grade.

„Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040–2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a spus Gheorghe Mărmureanu, citat de România TV

El a mai spus că, dacă seismul va fi unul de adâncime, acesta va fi „norocul României”.

„Cutremurul va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a mai afirmat Mărmureanu.

Cel mai puternic cutremur din România în 2019 s-a produs de 9 ianuarie în judeţul Buzău, zona Vrancea, şi a avut o magnitudine de 4,4 pe Richter. În 2018, cel mai puternic seism a avut loc pe 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut magnitudinea de 5,8 pe Richter.

542
Tagurile:
Acum, seism, cutremur
Tematic
Ultima oră: Cutremur de mare adâncime în Vrancea
Cutremure de mare adâncime: unul în Vrancea, altul în Moldova
Vicol, mesaj cutremurător: ”V-aș fi scris mai multe dar nu mai văd de lacrimi”
ACUM: Un cutremur puternic a zguduit România - la doar 2 km adâncime

Загрузка...