Creșă

Creşa groazei: cum erau trataţi copii caz scandalos, situaţia în creşe şi orfelinate

2596
Situaţie scandaloasă la o creşă din Iaşi, unde angajatele unităţii au fost înregistrate vorbind urât, înjurând şi jignind copiii. În urma acuzaţiilor formulate de părinţii care au ascultat oripilaţi înregistrările, directoarea şi angajatele au fost destituite.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik, Doina Crainic. Directoarea Creşei nr. 10 din Iaşi, Valeria Butnaru, precum şi trei angajate ale unităţii au fost destituite din funcţii de Primăria Iaşi după ce mai mulţi părinţi au formulat acuzaţii împotriva lor, potrivit Ziarul de Iaşi.

Angajatele au fost înregistrate în timp ce jigneau copiii, spunându-le „porci” şi „nesimţiţi” şi ameninţându-i cu bătaia. Unul dintre părinţi a declarat, pentru Ziarul de Iaşi, că a fost şocat şi oripilat de ceea ce a auzit din înregistrări.

„Mi-am recunoscut copilul pe înregistrări. I se spune pe un ton nepotrivit să stea jos, i se adresează cu numele ei, Diana. Tot cu ea vorbeşte asistenta de la grupa şi se adreseaza cu «aia e apa ta?» «Da», răspunde fetiţa, apoi îi zice «du-te-n chelea mă-tii». Cred că tot la ea se refera cu «mă-ta aia nesimţită...te aduce cu părul ăsta» deoarece e cam singura fetiţa cu părul lung din grupă. Şi cred că tot despre fetiţa mea e vorba cu «îţi place de pe acum sulica», fiind foarte cochetă, cu rochiţe, ciorăpei şi cu părul aranjat“, a declarat Alex P.

Acesta a mai spus că, în ultima perioadă, fetiţa sa a devenit violentă cu fratele ei, lovindu-l sau trăgându-l de păr, ceea ce nu se întâmpla şi înainte. Părintele a adăugat că va fi de acord să fie martor în procesul pe care ceilalţi părinţi îl vor deschide împotriva îngrijitoarelor de la Creşa 10.

„Având în vedere mediatizarea, instituţiile implicate sper să ia măsuri drastice, pentru ca aşa ceva să nu se mai repete vreodată. Înţeleg că trebuie să controlezi o clasă de copii şi că uneori un ton ferm, poate mai imperativ, este necesar. Dar ce se aude acolo... dacă observaţi, nu e un om nervos. Să zici că a avut o zi proastă. E un om care vorbeşte aşa în mod uzual. Deci e mai rău. În mod clar ceea ce s-a întâmplat acum la creşa aceasta nu e caz singular”, a subliniat Alex P.

De asemenea, el a atras atenţia că, dacă ne confruntăm cu o astfel de situaţie în creşe, atunci în orfelinatele româneşti situaţia este probabil mult mai gravă.

„Putem doar să ne imaginam prin ce trec copiii fără părinţi, din orfelinatele Romaniei. Lor nu are cine le lua apărarea“, a conchis tatăl fetiţei.

În urma celor întâmplate, un părinte furios care a trecut pe la creşă a dat-o pe directoare cu capul de masă. Poliția a ajuns la fața locului și a deschis un dosar penal pentru lovire.

„Nu avem dreptul să ne jucăm cu educaţia copiilor noştri şi nu putem tolera un astfel de limbaj de maidan rostit în faţa copiilor noştri. Angajatele în cauză nu au niciun fel de scuză pentru limbajul lor şi nu voi admite sub nicio formă un astfel de comportament. Am puterea de a ierta, dar nu în şcoală, în grădiniţă sau în creşă. Noi am luat deja măsurile care ţin de competenţa noastră, mai multe vor face Poliţia şi Parchetul”, a declarat pentru Ziarul de Iaşi primarul Iaşului Mihai Chirică.

Acesta a adăugat că speră că acest caz scandalos va constitui o lecţie pentru angajaţii din celelalte creşe şi din întregul sistem de învăţământ.

2596
Tagurile:
Copii, Grădinițe, Creșe
Sorin Cîmpeanu la Cotroceni

Cîmpeanu, satisfăcut de bugetul primit de Educație

29
Ministrul Educației a declarat că anul acesta, din bugetul de 28,5 miliarde de lei, alocat instituției pe care o conduce, dispar cheltuieli în valoare de 1,2 miliarde de lei. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik. Educația are, în sfârșit, buget, după ce ziua a debutat cu scandal în comisia pentru învățământ din Parlament.

Mai exact, timp de trei sferturi de oră, aleșii s-au certat, cine să conducă ședința în care se dezbătea bugetul Educației.

În cele din urmă, Monica Anisie, președintele Comisiei de învățământ din Senat a obținut majoritatea voturilor pentru a conduce ședința.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre bugetul alocat Educației de Guvernul României.

Ministrul Educației este de părere că bugetul este mulțumitor, fiind corelat cu execuția pe anul trecut, un buget corelat cu cheltuielile estimate pe anul acesta.

”Aș vrea să precizez că, anul acesta, din bugetul de 28,5 miliarde de lei, alocat Ministerului Educației, dispar cheltuieli în valoare de 1,2 miliarde de lei, mai exact este vorba de cheltuieli cu plata drepturilor salariale pe Legea 85, nu mai există. În al doilea rând, nu mai există voucherele de vacanță, iar în al treilea rând, de la Fondul de Rezervă nu mai avem cheltuieli. Sunt 1,2 miliarde de lei cheltuieli care dispar, 244 milioane lei sumă care apare în bugetul Educației”, a subliniat oficialul de la Educație.

Cîmpeanu a subliniat că, raportat la procentul din Produsul Intern Brut, care face raportarea la bugetul alocat educației naționale și nu la bugetul Ministerului, pentru acțiunea în învățământ au suma de 39,6 miliarde de lei. 

Demnitarul a făcut precizarea că acești bani, 8,11 miliarde de euro, sunt, în valoare absolută, cea mai mare alocare bugetară a Educației.

Cîmpeanu a declarat că tot acest buget a fost făcut fără contribuția pe care Educația o poate primi din partea Planului Național de Redresare și Reziliență, ”o contribuție esențială pentru reforma în Educație”.

Această alocare, a adăugat ministrul Educației, este în curs de a fi discutată și în următoarele zile, probabil săptămâna viitoare, va da și valori exacte, care se adaugă bugetului Ministerului Educației și bugetului Educației.

29
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu
Tematic
Educatoare, mesaj cutremurător pentru Cîmpeanu: a spus tot!
Își dă Cîmpeanu demisia? Educația, cel mai mic buget
Cîmpeanu, intervenție fermă: se pot oferi flori și mărțișoare

Загрузка...
Pensionari

Lovitură pentru seniori: pensiile nu vor mai fi date în mână

83
(reînnoit 13:36 25.02.2021)
Horia Grigorescu, directorul Poștei Române, spune că instituția a suferit mult în perioada pandemiei, că s-a strâns cureaua și că, în viitor, pensiile nu vor mai distribui fizic.

BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik. Directorul Poștei Române, Horia Grigorescu, vine cu precizări noi pentru pensionari. Acesta a declarat că distribuția pensiilor de stat are o pondere de aproximativ 40 de procente din veniturile companiei Poșta Română și că acest serviciu este achitat din bugetul Ministerului Muncii.

Directorul companiei a venit cu vești rele pentru pensionarii care își primesc veniturile direct din mâna factorului poștal.

”Suntem conștienți că pensiile de stat nu vor mai fi distribuite fizic într-un orizont de timp mediu și de la această realitate va trebui să plecăm dacă vrem să punem bazele unei supraviețuiri reale a Poștei Române, să rămână un jucător important pe această piață”, a spus Grigorescu, potrivit profit.ro.

Acesta a subliniat că, în această perspectivă, compania are în derulare un proiect în urma căruia, dacă se va concretiza, va permite Poștei Române să doteze localitățile rurale și mici urbane cu bancomate, cu POS-uri, cu servicii financiare în interiorul oficiilor poștale.

Rezultatele acestui proiect ar urma să se vadă în doi trei ani, a mai spus directorul Poștei Române.

”Vorbim și de constituirea de conturi poștale care, în viitor, vor migra către veritabile conturi bancare. Astfel, venim în sprijinul oamenilor care nu au acces la servicii financiare, dar și în sprijinul companiei, în supraviețuirea și reconstruirea acestei companii în viitor”, a punctat Grigorescu.

În 2021 vor avea loc disponibilizări în cadrul companiei, Grigorescu spunând că, din analizele preliminare, vor fi disponibilizați circa 300 de salariați din zona administrativă, măsura urmând să diminueze cheltuielile companiei.

Precizăm că Poșta Română este controlată în proporție de peste 90% de statul român.

83
Tagurile:
Pensionari
Tematic
Tichete pentru pensionari: când le pot primi
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, mesajul zilei pentru pensionari
Veste rea pentru pensionari şi profesori: „Nu sunt bani”

Загрузка...
Никол Пашинян

Pashinyan: Situația din Armenia este gestionabilă, nu intenționez părăsesc țara

0
Se fac noi declarații cu privire la criza politică din Armenia, pe care autoritățile o consideră drept o tentativă de lovitură de stat.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Situația din țară este gestionabilă, a declarat premierul Armeniei, Nikol Pashinyan, în timpul unei procesiuni cu susținătorii săi pe străzile Erevanului.

El a numit conflictul cu conducerea Statului Major General "o reacție emoțională".

Statul Major General al Forțelor Armate din Armenia a cerut joi demisia prim-ministrului Nikol Pashinyan și l-a avertizat în ceea ce privește folosirea forței împotriva poporului său. Pashinyan a spus că, în urma cererilor Forțelor Armate de a demisiona, el l-a concediat pe șeful Statului Major General, Onik Gasparyan.

Cu o zi mai devreme, președintele Armeniei, Armen Sarkissian, la sugestia lui Pashinyan, l-a concediat pe prim-adjunctul șefului Statului Major General al Forțelor Armate, Tiran Khachatryan, care, potrivit rapoartelor mass-media, a ridiculizat cuvintele șefului guvernului despre complexele "Iskander".

În timpul procesiunii, pe parcursul căreia au avut loc ciocniri între susținătorii și oponenții premierului, Pashinyan a mai spus că el și familia sa nu vor fugi din țară.

"Sper că v-ați obișnuit cu teroarea informațională. Se răspândesc o varietate de zvonuri – se presupune că ne-am pregătit un avion și ne pregătim să fugim. Suntem aici și în niciun caz nu vom părăsi patria noastră. Familia mea este aici", a declarat Pashinyan.
0
Tagurile:
Nikol Pashinyan
Tematic
Lavrov a comentat situația din Armenia
Criză politică în Armenia: Pashinyan vorbește despre o tentativă de lovitură de stat
Turcia condamnă tentativa de lovitură de stat din Armenia

Загрузка...